Russell odradio Pirellijev test s Mercedesom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Ni osam dana nakon kraja trkaćeg vikenda F1 i F2 na stazi Yas Marina u Abu Dhabiju nije bilo mira. Obje kategorije zadržale su se tamo na raznim testiranjima – prvo je u utorak započeo dvodnevni grupni test Pirellijevih F1 guma za 2020., zatim je odrađen trodnevni test F2 momčadi, a u protekla dva dana testirale su se 18-inčne gume za obje kategorije.

Williamsov vozač George Russell bio je za volanom modificiranog Mercedesa W09 i testirao je 18-inčne gume koje F1 uvodi 2021. Britanac je u dva dana uspio odvoziti 218 krugova koji su ujedno bili posljednji krugovi za Mercedes u 2019. godini.

Prije Mercedesa takav su test na Paul Ricardu odradili Renault i McLaren – Renault je odvozio 213, a McLaren, zbog nešto lošijih vremenskih uvjeta, 145 krugova.

Ovaj test 18-inčnih guma bio je posljednji takav ove godine, a 2020. će svih deset momčadi u 25 dana dobiti priliku testirati nove gume.

Osim Russellova Mercedesa, na stazi je bio i F2 bolid s 18-inčnim gumama koje juniorska kategorija uvodi već iduće sezone. Njih je ponovno testirao Ferrarijev testni vozač Antonio Fuoco, a Talijan je u dva dana odvozio 166 krugova.


Odgovor

4 komentara

  1. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Ante, jedno offtopic pitanje. Dal imate u planu uvesti i izvjestavanje ostalih motorsportova tipa WRC, Blancpain gt, WTCC i ostalih? Mislim da ima vise nas koji bismo pratili tekstove na dnevnoj bazi, a u Hrvatskoj nema kvalitetnih portala o njima. (mislim da ih uopce nema) hvala puno i nastavite biti kvalitetni kao sad :)



    3
    3

    0
  2. Safety Car
    Tomislav2911 Donator Prikaži

    Bilo bi zanimljivo vidjeti Russela u nekom (malo boljem) bolidu (od trenutnog Williamsa) u trci … šteta…



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.