Deletraz ponovno najbrži u Abu Dhabiju

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Louis Deletraz ponovno je bio najbrži vozač dana na drugom danu postsezonskog testiranja Formule 2 na Yas Marini. Nakon što je jučer odvozio 1:50.543, danas se spustio na 1:50.124, što je četiri desetinke sporije od vremena prošlotjednog pole positiona Sergija Sette Camare.

Odlično vrijeme odvozio je debitant, prvak Formule 3 za 2019., Robert Švarcman u Premi koji je bio samo 52 tisućinke sporiji od Švicarca u Charouzu,

Njih su dvojica najbrža vremena ostvarili u popodnevnom dijelu testiranja, dok je treće najbrže vrijeme dana postavljeno ujutro – Marcus Armstrong iz ART-a bio je tri desetinke sporiji od Deletraza, a unutar iste desetinke bili su i Callum Ilott (UNI-Virtuosi) te Nikita Mazepin (Carlin).

Šesto vrijeme imao je najbolji debitant 2019., Guanyu Zhou, a iza njega na tablici završio je Ralph Boschung koji je danas zamijenio Mahaveera Raghunathana u MP Motorsportu.

U prvih 10 završili su dvojica Brazilaca, Pedro Piquet i Felipe Drugovich, a između njih se na deveto mjesto smjestio bivši junior Red Bulla i novi DAMS-ov vozač, Dan Ticktum. Britanac je bio krivac za jednu od samo dvije današnje crvene zastave, on se na stazi zaustavio popodne, dok je ujutro to bio Mazepin.

Osim 20 bolida iz 10 momčadi koje se natječu u Formuli 2, na stazi je bio i jedan crni bolid bez halo zaštite – riječ je o testnom bolidu Formule 2 s 18-inčnim gumama koje se već iduće godine uvode u seriju. Za volanom je bio Antonio Fuoco, bivši F2 vozač i razvojni vozač Ferrarija.

Posljednji dan testiranja vozi se sutra.

Najbrža vremena drugog dana testiranja

izvor: Formula 2 (Twitter)

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.