Jos Verstappen: Leclercov problem s količinom goriva u Abu Dhabiju nije bio “slučajan”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 20 komentara

Jos Verstappen tvrdi da je neregularnost oko deklaracije količine goriva u bolidu Charlesa Leclerca u Abu Dhabiju bila namjerna, te da se ne radi o pogrešci.

Drama oko manje prijavljenog goriva od stvarnog stanja je završila relativno beznačajno – Ferrari je dobio 50 tisuća eura kazne, a Leclerc je zadržao svoje pobjedničko postolje.

Red Bullov šef Christian Horner je prije utrke komentirao kako ne vidi nikakav drukčiji ishod osim diskvalifikacije, a Jos Verstappen je i nakon utrke nastavio u istom tonu:

“Ferrari neće jednostavno pogriješiti u tim izračunima.”

“To je osjetljivo područje u Formuli 1 i ne želim se opeći. Iduće godine, u svakom slučaju, pravilnik mora biti jasniji.”

Jos Verstappen

Ovo nije prvi put da Verstappeni preispituju legalnost Ferrarija. Podsjetimo, Max je nakon Ferrarijeve slabije utrke u Austinu komentirao da se takvo što događa “kad prestanete varati“.

Ferrarijev šef Mattia Binotto je bio odlučan:

“Ove sezone su nas provjeravali barem deset puta, ovo nije prvi put. Uvijek je sve bilo u redu, ali eto, danas se brojevi ne podudaraju.”

Mattia Binotto

Odgovor

20 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    kircan Prikaži

    Znači oni su porodično ološ



    24
    10

    14
  2. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Pa zar Jos još uvijek vozi?
    Kako se još uvijek osjeća pozvanim da komentira bilo što.. Ok, da Max daje različite izjave, ipak je aktivan vozač, ali tatica…



    8
    0

    8
    • Alfa Romeo
      Alfa707 Prikaži

      Jos je vozio u Ferrariu ne zaboravi to!
      A zar ne komentiraju i vozači koji nisu odvozili 2 dobre utrke zašto ne bi i on!
      Inače za Ferrari sam još od Laude



      5
      -5

      10
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Jos je vozio Benetton 1994 sa Schumijem. Nakon toga nije vozio išta vrijedno spomena…..
        I osvojio je 2 treća mjesta i ukupno 17 bodova u 8 sezona f1 karijere.



        13
        13

        0
      • avalon Prikaži

        “Jos je vozio u Ferrariu ne zaboravi to!” ma lako je napravit grešku jer za ferrari je vozilo 109 vozača pa se eto u tim među njih nekako “provuka” i jos ali onda opet … ako neko navija za ferrari još od laude , znači nekih 45 godina jer austrijanac je za ferrari vozija od 1974. do 1977. = 4 sezone i ne znat da jos NIKAD nije bija u tom timu … treba koristit wikipediju , kopirat podatke od tamo ka šta ja svo vrime radim i po čemu sam “poznat” . ima Alfa707 pravo , jos smije komentirat šta želi jer za razliku od nekog JV koji je samo vlasnik titule , jos je odvozija 2 dobre trke u mađarskoj i belgiji 1994. kad je ostvarija 2 podija . ako to nije referenca za pričat o onome šta se dogodilo u ferrariu onda …. ne znam šta je . i bi li horneru srce bilo na mistu da je CL diskvalificiran ? bi li diskvalifikacija unaprijedila RB na tablici konstruktora ? ako želi u borbu za titulu možda bi bilo bolje da RB i “klan” verstappen više pažnje obrate na mercedes jer ferrari je ovakvim “radom” prilično bezopasan . a šta ako se u maranellu ipak “probude” i u dogledno vrime tim postane primamljiva destinacija za verstappena Jr ? btw , volija bi da “strogi” horner koji je “zaziva” diskvalifikaciju nabroji je li i koliko je puta RB diskvalificiran npr zbog igranja sa kutovima paljenja ili prednjim krilom ili …. da je ferrari na mistu mercedesa po dominaciji još bi i razumija “klan” verstappena i hornera , RB ali ovako mi zvuči suludo udaranje po timu koji skoro da “sabotira” sam sebe . a možda oni vide , zanju nešto šta mi ne vidimo , ne znamo pa “pripremaju teren” za taj trenutak dok u mercu možda zbog toga trljaju ruke jer neko drugi za njih “ratuje” ?



        9
        7

        2
  3. Sebastian Vettel 5
    kameni004 Prikaži

    Ma pun mi je kufer žalbi na ferrarijev račun.
    A Verstappeni svugdje guraju nos samo da njihove gluposti ne budu glavna tema nego da sve prebace na nekog drugog, a to je najčešće Ferrari.



    17
    6

    11
  4. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    koliko sam ja skužio….ferkan je plinove u tekućem stanju iz rashladnog sustava pržio u motor i dobivao extra snage…ne puno ali se vidjelo.

    kako postoji doljnja propisana tehnička regulativa o težini moralo se naći odgovor u slučaju da te kontroliraju i možeš se provući sa onom “nismo potrošili svo gorivo” a zapravo je gorivo zamjena za težinu tekućeg reaktivnog plina u sistemu hlađenja…..to bi možda bila štorija ovog slučaja



    10
    3

    7
    • Ferrari
      miki the pirate Donator Prikaži

      Hoćeš reći da su imali mali LNG terminal u bolidu? Ma ja bi im dao 5 bodova za intuitivnost :)



      11
      11

      0
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        skoro da da…rekla je komisija zadnji put da je u pitanju 3 vrste rashladnih tekućina, što može biti od fero-tekućina do plemenitih tekućih plinova što kroz sitni “propust” na brtvi lako pustiš u sustav u plinovitom stanju. kombinacijom više plinova možeš dobiti reaktivnu smjesu u drugom agregatnom stanju.

        pa moraju biti inovativni inače su zaporožec



        10
        10

        0
  5. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Zajebano je to kad posljedice udisanja otrovnih plinova udare nakon 25 godina u mozak. Počinje srat kao i Žak.
    A ovi iz Ferrarija još veći majmuni. Svi seru po njima, a oni šute. Kad ti o poštenju počnu pričat Limenke i Mečke onda se stvarno treba zapitat u kakvom su svi skupa stanju u Maranellu.



    7
    1

    6
  6. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    ma namjerno je to od ferraria baš zato jer stalno po njima.zadnja trka i oni namjerno samo da drugi pomisle da je u pitanju neka mućka



    4
    3

    1
  7. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    A dok su unazad par godina u Rb muljali,onda ok,tog se ne sjećaju???


    0
    0

    0
  8. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ako netko može ošamariti maloga egoboya u prolazu molio bih da to učinite. Hvala.



    3
    3

    0
  9. Straight outta bojdo Prikaži

    I u slučaju da budu bolji od ferrarija, mercedes će ih pomesti…. promašio je momčad koju treba javno degradirati i omalovažavati, izgleda da voli maxa puno,sin mu je, al malo previše se zauzima za njega,.
    realno sezona rb vs ferkan a da je merc pola sekunde iza, bi bila 7 puta interesantnija od zadnjih 5, i opet ne bi verstappen osvojio ništa, pomeo bi ga leklerk hah



    1
    -1

    2
  10. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Onda me uopće ne čudi ponašanje Maxa. Kakav otac , takav sin.



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.