Okrugli stol: Najbolje i najgore od sezone po izboru Pulsmedia novinara

Izdvojeno / Okrugli stol

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 18 komentara

Naši novinari, urednici i kolumnisti Lovro Andraka, Jelena Benger, Luka Jurić, Nikola Klobučarić, Luka Kolak, Zvonimir Martinčević, Filip Petković, Marko Rakić i Ante Vetma su odabrali:
1) najbolje vozače,
2) najbolje ekipe,
3) najbolje utrke i
4) najveća razočaranja.

Najbolji vozači

Iza njih su se spominjala imena Leclerca i Albona.

Najbolje ekipe

Počasni spomen ide ekipi Toro Rosso.

Najbolje utrke

Počasni spomen ide Mađarskoj, Italiji i Kanadi.

Najveća razočaranja

Iza spomenutih, razočarali su nas i Haas, Bottas i Alfa Romeo.


Odgovor

18 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    TJT, otprilike.
    Max je odvozio extra i po mnogima je možda i najbolji vozač ove sezone, ali ipak je imao malčice slabiji drugi dio sezone, od prvog.
    A još uvijek ne znamo kakav je u borbi za titulu, tako da i tu ostaje Lewis.



    10
    9

    1
  2. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Mene osobno je Bottas razočarao više od Vettela. Vettel se nekako uklopio u sivilo Ferrarija i osim par izvrtanja na stazi nije uopće loše vozio. A Bottas…puno priče, malo djela, samo to ću reći. Jer što drugo reći za vozača koji s jedne strane priča kako se bori za naslov, a istovremeno usporava na stazi da ne izađe ispred glavnog konkurenta.



    22
    17

    5
    • Ferrari
      Ruto99 Prikaži

      Navijam za Vettela, ali Bottas je drugi vozač ove godine po broju bodova, ne može razočarati nikakao. Ispoštovao je i tim i dao maksimum od sebe. Za tim ne može bolje, a ni njemu nije loše. Dok Ferrari i Vettel, prvi dio sezone nidje, tek sredinom godine su počeli, ali ni to nije bilo dovoljno za Mercedes.



      7
      2

      5
  3. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Najbolji vozaci – slazem se Ham i Max al ispred Sainza bi stavio Pereza jer RP je bio sranje do ljetne stanke a nakon stanke jer Perez uzeo bod vise nego Sainz koji je imao dominantan bolid s obzirom na Pereza
    Ko stavi Albona u to drustvo ja od njega nisam vidio nista i vise je razocaranje nego ga uopce spominjat pod naj
    Najbolje ekipe – neznam na koji nacin se to ocjenjuje ako se gleda najveci napredak od prosle sezone onda je Mcl broj 1 a TR broj 2 a ako gledamo ekipe u ovoj sezoni Mcl nema kaj trazit uz Merc,Rb i Ferrari bodovi sve kazu
    Najbolje utrke – slazem se makar moram rec da od Austrije su bile meni sve utrke zanimljive svaka na svoj nacin doduse
    Najvece razocaranje – tu se ne slazem bilo je gorih od Ferraria. Po meni najvece razocaranje je 1.Renault pa nakon toga na 2 mjestu mi RB djeciji vrtic u 2 bolidu (Gasly i Albon) jos vece razocaranje da puste Hulka u mirovinu a 2018 bio best of the rest i imao 16 bodova vise od Sainza u istom bolidu koji se pokazo ko odlican vozac i Ferrari u prvom djelu sezone a za nakon ljetne stanke nemrem Ferrari pod razocaranje vise osvjezenje



    8
    5

    3
    • Ferrari
      vekinator Prikaži

      Vjerojatno se išlo logikom što je koja ekipa ispunila od očekivanog. Tj koliko su dali od svog maksimuma. U tom slučaju definitivno McLaren zaslužuje biti u top 3.



      5
      5

      0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      @Hr1982. “Sainz koji je imao dominantan bolid s obzirom na Pereza”?? Po čemu? Po snazi motora? Po pouzdanošću motora? Daj se malo saberi i promisli ko je kakav motor imao u svom bolidu. Zašto onda i Lando nije ispred Pereza?



      3
      -1

      4
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Cuj ti ovog navijaca Mcl kaj stvarno mislis da je RP imao bolji auto ove sezone od Mcl hahahahaahahaha
        Kaj Mcl je sa vozackim umjecem uzeo vise od duplo bodova nego RP
        Zasto Lando nije ispred Pereza je je Perez doktor za Landa
        Zasto Albon nije ispred oba Ferraria bio a Max je zato kaj je Max doktor za Albona
        Jos me vise iznenaduje kaj imas 2 plusa jedan je tvoj a drugi isto tvoj reko bi jer sumnjam da je neki gledatelj f1 propustio da Mcl ima 4 najbolji bolid sa velikom prednoscu nad ostalima u f1.5



        2
        -1

        3
  4. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Ima i pozitivna strana zavrsene sezone. Sluzbene majice i jakne timova su na opakom snizenju. Ja sam si priustio 6 majica i jaknu :)



    5
    5

    0
  5. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Svaka čast na vašem izboru, a gdje je tekstualni dio članka?
    Očekivao sam i pojašnjenja, razloge ovakvih odluka – kao jučer u Studio F1.



    2
    2

    0
  6. Renault
    Crankshaft Prikaži

    To je to otprilike, što se vozača tiče moram pohvaliti odličnog Verstappena i isto tako Leclerca, a od momčadi McLaren. Kao navijač Renaulta kažem da su mi razočaranje sezone, nadam se samo da su si ovom sezonom ‘kupili’ nekih ideja i resursa za recimo iduću godinu, pa da će sve sjesti na svoje.



    3
    3

    0
  7. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    1. Najbolji vozaci
    Hamilton- dominantno, lijepo, uz minimalne greškice. Mozda jedina zamjerka, a ta je zamjerka iz raloga sto je to hamilton, pobijedio je kolegu u Q ali opet sam dodjma da je mogao uzeti jos koji PP i da nije bilo toliko mnogo njegovih poznatih Quali krugova gdje bi iscupao sve iz bolida.
    Max – pobijedio na svim utrkama koje je mogao pobjediti. Imao je uspona i padova ali grneralno, odlicna sezona, nedodirljiv u Q od strane svojih kolega.
    Sainz- best of the rest, na kraju to okrunio sa prvim podijem. Gorak okus jedino sto je izgubio od kolege u q dvoboju. Zato dijeli to 3. Mjesto sa Checom, koji je vozio odlicno drugi dio sezone, skupii najvise bodova od ostatka grida, ali ne mogu mi oprostiti ono naivno izvrtanje u njemackoj. Pobijedio strolla u svim aspektima.

    Najbolje ekipe
    Mercedes. Nije potrebno objasnjenje.
    McLaren- ogroman napredak, da su imali vise pouzdanu PU bili bi jos bolji, ugodno iznenadenje.
    RB-Honda – po meni odlican pocetak suradnje, pametne strategije, brz vozac, odlicna ekipa u boxu. Jedina zamjerka sto je izbor 2. vozaca bio los. Nisu me impresionirali ni Gasly ni Albon, mozda nije bilo boljih na trzistu, ali uvjeren sam da je tu RIC jos, da bi i iscupali 2. mjesto u konstruktorima.

    3.Najbolja utrka
    Njemačka
    Brazil
    Japan

    4. Najvece razocarenje momcadi
    Ferrari- ni jedan vikend nije prosao bez incidenta, ili vozaca ili momcadi. Uvjerljivo su prvi po tom pitanju, ekipa takvog ranga da radi tolike pocetnicke greske, da je recimo Haas ovo radio ne bi bio toliko iznenaden, ali Fer.
    Haas- svake godine u Australiji izgledaju kao 3/4 najbokja momcad, a kraj sezone docekaju u borbi za zadnje mijesto.
    Los odabir vozaca, lose strategije, cijelu sezonu nisu uspjeli otrkiti uzrok svojih problema s gumama. Velik dio portala veliča Stainera, ali tip se konstantno drzi ove vozacke postave, a on je sef ove ekipe i ne uvidja problem. Ocigledno i njemu fali nesto u glavi.
    Racing Point – godina tranzicije, nismo navikli na ovakvu Force Indiu, nadogradnje ih nisu toliko digle u sezoni kao u nazad nekoliko godina, izgubljneo 6. Mjesto u konstruktorima od strane TR me razocaralo, ali tu treba zasluge uzeti i Stroll mlađi.

    5. Najveca razocaranja vozaci
    Vettel – lose, lose, lose, pocetnicki.
    Imao je odlicnih utrka da se razumijemo, ali imao je i takoder gomilu losih.
    Stroll- sretna, spretna VN njemacke, jedini highlight sezone za lancea, 19-3 u kvalifikacijama, od kojih su mizda cak sva 3 ili 2 dosla nakon kvara perezovog bolida, generalno lose i ocekivao sam bar malo vise od njega. Pozitivna strana , mislim da je vizac s najvise dobijenih pozicija na startu utrke, nema los race craft ali debelo kaska u Q.
    Grosjean- opet isto, kao kao i svake godine.
    Albon i Gasly- na ovoj mojoj subjektivnoj/ objektivnoj listi nasli su se samo radi voznje u RB, veliki zaostaci u Q, uredno su zavrsavli 5-6, nisu opce ugrozili ikoga od Merc i Fer.
    Williams nije na listi zato jer ih ne mogu shvatit ozbiljno.



    7
    4

    3
  8. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Hamilton i Max u vrhu.. Iza Perez, Sainz, Lec…
    McLaren je najugodnije iznanedjanje uz TR.. Williams stvarno tesko da moze gore, kanta na najjace.. Haas i Alfa takodjer uz bok sa losim sezonama..
    Obzirom na sve, konkurencija je napeta, meni je Kubica najvece razocaranje sezone.. Na prvi pogled lijepa prica koju je kao mrtvog konja isamaro rookie Russel..



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.