Russell: Nisam na 100%, ali mogu voziti

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 1 komentara

George Russell nastupio je na oba današnja slobodna treninga za VN Abu Dhabija, no uoči njih bilo je upitno hoće li Britanac moći odraditi posljednji trkaći vikend sezone. Williamsov vozač stigao je u Abu Dhabi s određenim zdravstvenim problemom i momčad je već počela s pripremom rezervnog plana u slučaju da Russell ne bude spreman za nastup.

S obzirom na to da se njihov rezervni vozač i trkaći vozač za 2020. Nicholas Latifi ovog vikenda natječe u Formuli 2 te trenutno nema superlicencu, još uvijek rezervni vozač Mercedesa, Esteban Ocon, bio je prva opcija za zamjenu, no zbog njegove visine momčad nije uspjela podesiti Russellovo sjedalo za Francuza.

Nakon Ocona, momčad Williamsa je odradila namještanje sjedala s njihovim prošlogodišnjim vozačem, a sada rezervnim vozačem Renaulta i McLarena, Sergejem Sirotkinom, koje je prošlo uspješno. Iz momčadi nisu htjeli komentirati potencijalne zamjene, a u međuvremenu je Russell proglašen spremnim za nastup na prvom treningu. Detalje o zdravstvenom problemu nije želio podijeliti s medijima:

“Neću davati detalje”, rekao je George Russell za Motorsport.com.

“Jednostavno je riječ o nečem drukčijem. Pojasnit ću kad bude vrijeme za to, ali ne sad.”

“Kako se osjećate kad sjedite na svom hotelskom krevetu i kako se osjećate dok vozite su dvije vrlo različite stvari. Sinoć sam se osjećao dobro, ali nisam znao kako ću se osjećati danas. Sve će imati smisla kad objasnim, ali kao što sam rekao, sad nije vrijeme za to.”

“Glavni prioritet je paziti na sebe, a ideja je otpočetka bila da ćemo donijeti procjenu nakon treninga. Jasno je da je momčad trebala rezervni plan i oni ga imaju. Nisam na 100%, ali dovoljno sam dobro za vožnju.”[

“Nisam se osjećao sjajno. Momci u Hintsi [Hintsa Performance, kompanija koja se brine o Russellovu zdravlju i fizičkoj spremnosti, op.a.] nadziru sve. Osjećam se spremnim za vožnju, stoga je to najvažnije.”

Šefica momčadi Claire Williams također nije davala previše detalja o situaciji.

“Ne želim reći tko bi to bio [zamjena], ali nadam se da će George biti dobro i da će biti u bolidu tijekom cijelog vikenda.”

Russell je prvi trening završio na posljednjem, 20. mjestu s 24 odvezena kruga, dok je na drugom treningu bio gotovo sekundu brži od timskog kolege Roberta Kubice s 32 odvezena kruga.


Odgovor

1 komentar

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Iscrpljen od proljeva ili nešto ozbiljnije?



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.