Preostale konstruktorske bitke za Abu Dhabi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 5 komentara

Prva četiri mjesta u konstruktorskom poretku su već odlučena, ali ekipe iz sredine poretka imaju puno toga za dobiti i izgubiti na posljednjoj ovosezonskoj utrci u Abu Dhabiju.

Alfa Romeo je u Brazilu osvojila čak 22 boda, a Mclaren i Toro Rosso po 19 – čime je juniorska ekipa Red Bulla preskočila Racing Point u borbi za šesto mjesto.

Takvi pothvati nisu beznačajni jer bi za svaku osvojenu poziciju ekipe mogle dobiti 5 milijuna dolara više od Formule 1.

U sredini poretka trenutno 5. mjesto drži Renault s 91 bodom, ali je iza njih Toro Rosso sa samo 8 bodova manje. Racing Point je sedmi sa 67 bodova, Alfa Romeo ima deset manje, a Haas je pretposljednji sa samo 28, čime su vjerojatno zacementirali svoju poziciju.

Franz Tost i Toro Rosso su najavili da će pokušati odraditi pametan GP vikend i osvojiti više od 8 bodova, a onda sve ovisi o Renaultu i njihovoj formi. Toro Rosso je osim Brazila solidne bodove osvajao i u Njemačkoj (23), Monaku (10) i u Belgiji (8).

S druge strane, Otmar Szafnauer iz Racing Pointa kaže da ne odustaju od borbe za 6. mjestom iako su u Brazilu otežali taj zadatak slabašnim devetim mjestom Pereza.

“Tko bi pretpostavio da Red Bull, dva Ferrarija i jedan Mercedes neće završiti u bodovima u Brazilu?”

“Definitivno nam je sad teže, ali nećemo odustati. Imamo još jednu utrku.”

Otmar Szafnauer, Racing Point

Trenutno stanje u prvenstvu


Odgovor

5 komentara

  1. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Da Hamilton nije kaznjen i da je ostalo 6 bodova razlike izmedu Renaulta i TR bi bilo dostizno ovak ipak izgleda da ce Renault zadrzat 5mj. Ali Honda je sve bolja i u kvalama tak da se definitivno mogu nadat 5mj.
    RP fantazira ima 16 bodova zaostatka za TR oni se moraju vise borit da zadrze 7mj. od Alfe koja zaostaje 10 bodova za RP. A za stic TR ce im trebat puno puno srece realno neostvarivo al to je utrkivanje svasta je moguce uz puno kaosa na stazi



    3
    3

    0
    • Sc
      RafaelaF1 Prikaži

      I ja mislim da če ih prije stići Alfa nego oni TR.gledajući formu iz prošle trke



      2
      2

      0
    • Toro Rosso
      25_321 Prikaži

      Ta kazna je bas odmogla Red Bullovom B teamu. Trebali su pozvati Albona da se izjasni. On bi onda mogao reci kako je Hamiltonu ostavio previse prostora i da je zbog toga i sam kriv te ne zeli Hamiltonovu kaznu :) Sala, znam da to ne ide bas tako.

      TR uz Renaulte treba potuci McLaren i Pereza i netko im jos treba pomoci. Tesko, ali moguce. I Bottas starta odostraga. Ako ne prezivi penjanje kroz grid, ide u kombinacije 6. mjesto.

      Ima i zanimljivih bitaka u vozackom poretku. Max-Leclerc i Sainz-Gasly-Albon.



      1
      1

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Leclerc nakon brazila i onog odustajanja moze Maxa preci samo ako pobjedi na zadnjoj utrci a izmedu njih se uglave ham i vettel a to je scenarij u koji bas nevjerujem s obzirom na zadniih par utrka. Albon tu smetat nece a Bottas sumnjam da ce igrati neku bitnu ulogu. Cak sumnjam da Vettel ima neku veliku zelju pomoci Leclercu u tom naumu, tako da mislim da je to nakon brazila gotova prica. Ako Leclerc bude drugi ili treci Max bi morao biti jako lose plasiran odnosno osvojiti svega par bodova sto djeluje kao znastvena fantastika. Mozda jedino ako Max napravi neki harakiri potrz na startu utrke, ne vidim drugi nacin da izgubi 3 mjesto na kraju sezone.



        2
        1

        1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Nemozes vjerovat da Hass koji svake godine kad krene sezona ima najbolji bolid od best of the rest i sakupe 28 bodova kroz cijelu godinu. Realno da su im vozaci icemu toliko bodova bi imali nakon prve 3 utrke. Definitivno su imali bolid cesto u kavlama za top 10 i morali su jednostavno biti u igri za vise pozicije te osvojiti vise bodova.



    4
    3

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.