Leclerc: Ferrari je imao bolid za pole

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 29 komentara

Charles Leclerc je bio razočaran nakon današnjih kvalifikacija u Brazilu gdje je bio tek 4. najbrži unatoč novom motoru koji je ugrađen u njegov bolid ovog vikenda. Njega i Vettela razdvojio je Lewis Hamilton u Mercedesu.

“Nisam baš iznenađen jer mislim da pole nije bio izvan našeg dosega danas.”

“Vrlo sam razočaran sobom danas. Imao sam jako veliku pogrešku u mom prvom mjerenom krugu u zadnjem zavoju. To me koštalo barem 3 desetinke. Ja sam kriv i potpuno preuzimam krivicu.”

“Mislim da je ekipa odradila sjajan posao, bolid je bio spreman za borbu za pole position barem, a ja nisam odradio posao u bolidu. Razočaran sam. No, imam 10 mjesta kazne za sutra tako da sam već znao da će biti težak dan.”

Za sutra Leclerc ima 10 mjesta kazne, a očekuje zabavnu utrku:

“Potpuni napad za sutra.”

“Bit će zabavno, to je sigurno. Uživam kretati s nižih pozicija, iako to nije idealno sad kad se borim za 3. mjesto u ukupnom poretku, ali pokušat ću maksimalno uživati i dati sve od sebe.”


Odgovor

29 komentara

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Šparaj gume Čarli i ne srljaj na startu.



    7
    7

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Šta je s drugim mjerenim krugom Charles?



    7
    5

    2
    • nico Prikaži

      bio je sporiji preko 3 desetinke



      1
      1

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Znam, al’ je komentirao samo prvi pokušaj, koji je i takav bio dovoljan za P3, dok drugi nije, zbog čega je izgubljena treća pozicija.
        Ne pišem ovo da bi kritizirao Leclerca samo, Vettel je u drugom pokušaju bio još sporiji, al mu je prvi pokušaj ipak bio dovoljan za P2. Zanima me šta su u drugom pokušaju bili sporiji od prvog, a konkurencija je pokazala da se moglo ići brže. To iz ove izjave nismo doznali, a mnogo je važnije.



        1
        0

        1
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          nije se moglo brže…asfalt se ohladio za 4 stupnja u samo 5 minuta…nitko nije bio brži u drugom pokušaju



          5
          2

          3
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          @nebum kopiral

          Nije istina da nitko nije bio brzi u drugom mjerenju.. Pogledaj Verstappena i Hamiltona ?



          3
          -1

          4
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          niti jedan niti drugi nisu imali bolja vremena…očito ti je promaklo



          5
          -1

          6
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          I sta nam je od koristi ako je sudac netko takav kao ti kad tako jednostavnu stvar nije vidio.. Max je bio 8 tisucnki ispred Vettela u prvom pokusaju poboljso na 0.123 a Hamilton je bio iza Seba i Lecclerca u prvom pokusaju i onda se uguro izmedju njih u drugom..Ako to nisu poboljsanja, ne znam sta jesu..



          8
          5

          3
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          imaš snimku…+0,024 max a seb je drugi . dakle nisi baš pozorno pratio



          3
          -5

          8
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Imas i ti snimku pa ne vidis :)

          Uzivaj u nedjelji stari i u utrci navecer..



          6
          6

          0
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          hoću…i tebi ultra nedjelja i napeta trka…
          tu ti je link
          https://www.youtube.com/watch?v=M9bMGzQZ00g



          3
          0

          3
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Znaci, gledas i ne znas sta gledas.. Tih +0.024 je bio taj sektor , vidis da je zut . Nije to bilo za krug.. Max je u prvom pokusaju imo 1:07.623 i onda u ovom drugom 1:07.508



          5
          1

          4
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          crash
          optužuješ kao ljevičar…lažno

          Q2
          Mercedesovi vozači su otvorili drugu kvalifikacijsku rundu na softu gotovo tri minute nakon što se upalilo zeleno svjetlo. Ubrzo su i ostali izašli na stazu, a jedino su na Leclercovom bolidu bile medium gume. Hamilton je napravio vrijeme od 1’08.088, Bottas je bio dvije desetinke sporiji. Između njih se ugurao Albon. Nešto kasnije je Leclercovo vrijeme bilo dovoljno za prvo mjesto (1’07.888), ali je i njega prestigao Verstappen na softu s 1’07.503. Vettel se sa softom ugurao na treće mjesto iza Leclerca. U zoni ispadanja su se prije druge runde brzih krugova našli Norris, Ricciardo, Giovinazzi, Perez i Hülkenberg.

          Na stazu su po drugi puta u Q2 izašli svi vozači osim Albona, Verstappena i Vettela. Ovoga puta su svi pa i Leclerc imali soft. Međutim, gotovo nitko nije popravio svoje vrijeme. Jedan od krivaca za to bi mogla biti i žuta zastava koju je izazvao Alfa Romeov Antonio Giovinazzi kada se izvrtio u drugom sektoru u zadnjem pokušaju. Hülkenberg je jedini malo popravio vrijeme, ali to moje je bilo dovoljno samo za 14. mjesto. U Q3 nisu prošli Lando Norris iz McLarena, Daniel Ricciardo iz Renaulta, Alfin Antonio Giovinazzi, Renaultov Nico Hülkenberg i Racing Pointov Sergio Perez. Od onih koji su prošli jedino će Leclerc startati na mediumu, ali njega ionako čeka kazna zbog promjene motora.

          Q3
          Prvi su izašli Raikkonen, Gasly i Grosjean, a onda i svi drugi osim Magnussena koji je propustio prvu rundu brzih krugova. Najbrži u nakon te prve runde je bio Max Verstappen s vremenom 1’07.628, od njega je za osam tisućinki bio sporiji Sebastian Vettel. Leclerc je napravio treće najbrže vrijeme, a dva Mercedesova vozača su bila iza Monegažanina, Hamilton na četvrtom mjestu s dvije desetinke zaostatka za Verstappenom, Bottas na petom mjestu nešto sporiji od momčadskog kolege.



          3
          -2

          5
        • F1puls Portal
          Sarma Donator Prikaži

          @nebum kopiral

          Ti si se totalno pogubio…



          8
          6

          2
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Ostatak teksta neces zaljepit jer ti ne pase

          Verstappen je popravio svoje vrijeme i potvrdio prvo startno mjesto na sutrašnjoj utrci. Lewis Hamilton se probio do trećeg mjesta iza Vettela



          2
          0

          2
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          @nebum kopiral: Ajd smanji malo. Skoro pola komentara na članku je od tebe. Najprije – u krivu si, ili trolas ili ne razumiješ o čemu pišeš, a u oba slučaja recept je isti – manje piši i više čitaj.



          10
          10

          0
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          ok ante….ionako sam na odlasku…ja sam gledao na sky…trolanje mi niti na kraj pameti nije ! brojke su egzaktne….i ja ne razumijem?dakle max nije napravio bolje vrijeme u Q2? oko toga je rasprava ili to nije niti bilo bitno?



          1
          -8

          9
        • Toro Rosso
          25_321 Prikaži

          Max je imao gresku od 0.3 pa je poboljsao. Lec tvrdi da je imao gresku od +0.3 pa nije poboljsao. Toliko o njegovim pricama.


          0
          0

          0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Mozda to misli jer je namidium gumama odveza gotvo isto vrijeme kao i u q3 na softu. S obzirom koliko bi soft trebao biti brzi vjerovatno je bilo jos prostora. Isto tako je vjerovatno mogao svatko od njih malo brze. Ovo je ocigledno staza koja pase red bullu, no kao sto smo vidjeli zadnjih nekoliko utrka pp n8ie jamstvo nicega ako nema tempa u utrci.



        1
        0

        1
  3. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    možda je malac u pravu o autu…ali ferrari nema dostojnog vozača jer mi se čini da ćeš završiti 5. u prvenstvu



    4
    -12

    16
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Da li još tko misli da su ovo zapravo izjave da bockaju Vettela? Jest ima tu samokritičnosti, ali mi se čini i kao psihološka igrica. Nije ovo ni prva takva izjava, ja sam kriv blabla, mogao (mogli) smo i bolje. Il san ja prenegativan i u svemu vidim loše? :prcnjau:

    Neznam, dojma sam da ćemo tek upoznati pravog Leclerca kroz koju godinu… Zna kako privući ljude na svoju stranu, to je sigurno.



    10
    9

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Pa dobro, i trebao je biti ispred vettela, s obzirom na novi motor. Ali sam je pogriješio, i nije ostvario potencijal bolida. Ali ne slažem se da je mogao ispred Maxa. Po snimkama iz prvih pokušaja u Q3, Max je imao najveću grešku, i ipak je završio na prvom mjestu. Vettel je imao čistiji krug, iako je i on sišao na travu na istom mjestu gdje je i Leclerc. Ali Max je imao još veću grešku, i mislim da je najviše vremena izgubio u tom krugu. A ipak je bio ispred. A još je u Q2 imao brže vrijeme od PP-a. Na kraju je imao tri najbrža kruga, jedan u Q2 i oba u Q3.



      3
      3

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Imao je sličnih izjava u jako sličnim situacijama, tako da je vrlo moguć taj razlog koji ti spominješ, jer se i meni odmah na prvu tako činio.

      Bilo, kako bilo, evidentno je da je u zadnjih par utrka, razlika u kvalifikacijama između Vettela i Lerclerca je dosta manja i napetija nego je to bio slučaj na većini utrka u sezoni. Možda je Leclerc malo popustio nakon izgubljenih pobjeda nakon 4 uzastopne PP, a Seb probudio nakon jako loših nastupa pa je ta razlika manja, vjerojatno oboje. Sad je to manje i bitno, mislim da će od početka iduće sezone taj njihov dvoboj pravo biti napet i očekujem da Leclerc navali opasno da Vettelu ne da ni najmanju priliku da se osjeća lagodno kao iskusniji vozač. Seb tu ima mnogo više za izgubiti i morat će voziti najbolju sezonu karijere u Ferrariju, da se nametne kao bitan igrač u budućnosti Ferrarija. A budimo realni, poraz od Leclera mu može okončati karijeru, barem što se tiče velikih ekipa, što bi vjerojatno bilo to to od Vettela, jer sumnjam da bi prelazio u ekipu bez šansi za pobjede, a već i prije je pokazivao “ambicije” za umirovljenjem.



      2
      0

      2
  5. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    zanimljivo je bilo da mercedes nije grijao gume već su ih hladili…vrlo kreativni stratezi kod mečke



    3
    2

    1
  6. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ljudi ne znam kak vama ali meni svaki put kad se ugase crvena na startu VN Brazila malo iscuri u gaće. Nesto sa tom stazom ima posebno. A Charlesu zelim da se dobro zabavi. Starta nisko a opet ne tolkio nisko da nebi se mogao probiti do podija. Jos ako koja kapljica padne.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.