Potvrđeno: Leclerc za Brazil dobiva novi motor i kaznu na startu!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 9 komentara

Ferrari je potvrdio da će Charles Leclerc za pretposljednju utrku sezone dobiti novi motor, što će rezultirati kaznom na startnom poretku.

Podsjetimo, Leclerc je imao problem s curenjem ulja na posljednjem slobodnom treningu u Austinu, zbog čega se morao vratiti na drugu specifikaciju motora za nastavak vikenda.

Ova promjena koštat će ga najmanje 10 mjesta na startnom poretku za utrku na Interlagosu, obzirom da prvi put mijenja novi motor koji nije unutar tri dozvoljena za sezonu.

Ako se Ferrari odluči za novi MGU-H i/ili turbo – to bi značilo još najmanje +10 mjesta, odnosno start sa začelja poretka.

“Charles će dobiti novu pogonsku jedinicu jer je njegova oštećena u subotu u Austinu. Ostatak tog vikenda morali smo koristiti stariju i manje moćnu specifikaciju.”

“To znači da će dobiti kaznu u Sao Paulu, ali bi trebali sezonu završiti u dobrom tonu jer ćemo se vratiti na našu uobičajenu razinu performansi.”

“To je važno kako bismo potvrdili napredak bolida i prenijeli to na zimsku stanku. Znamo da su naši vozači i cijela ekipa fokusirani na to.”

Mattia Binotto

Ferrari nije potvrdio hoće li ovaj novi motor biti ponovo C specifikacija ili će u njemu biti razvojni dijelovi planirani za 2020. kao što se nagađalo u talijanskim medijima.


Odgovor

9 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    vwvtc Prikaži

    Trebali bi staviti sve novo i barem iskoristiti utrku za test te da vide gdje su sa novim motorom jer teško da ih Red Bull može prestići u konstruktorskom 2. mjestu.



    5
    5

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Mene cudi da mu nisu stvili novi motor prosli gp vikend. Ako su vec znali da je situacija ovakva kakva je onda su ga vec trebali koristiti. Sumnjam da dolaze na gp vikend bez grniture novih motora, jer nikad ne znas kada nesto moze krepucnit.



    1
    0

    1
  3. Marlboro
    Bornaskrbat Prikaži

    Ako nista, bar cemo gledat dosta pretjecanja s Leclercove strane. Lijepo stavim Lecov dashcam i uzivam :D



    7
    6

    1
  4. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Pametan potez Ferrarija.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.