FIA odlučila ublažiti određene kazne

Izdvojeno

Marosh

Prije 4 godina 1 min 11 komentara

Međunarodna automobilistička organizacija odlučila je da će od 2020. godine ublažiti kazne za prijevremeni start i propuštanje poziva za vaganje bolida. Vozači su inače za prijevremeni start bili kažnjeni vožnjom kroz boks ili zaustavljanjem u istome na deset sekundi, dok je kazna za odbijanje vaganja bolida iznosila start iz pit-lanea.

Od sljedeće sezone to se mijenja pa će se tako “jump start” kažnjavati s pet ili deset sekundi kazne, uz već postojeće, a iste će ovisiti o tome kolika je bila njihova ozbiljnost. Što se tiče zaboravljanja ili odbijanja odlaska na vaganje u slobodnim treninzima, kazne će ovisiti o odlukama sudaca, a pretpostavka je da bi one mogle iznositi pad od nekoliko pozicija na startnom poretku.

Prijevremeni start bio je kontroverzna tema ove sezone zbog Kimijevog u Rusiji te Vettelovog u Japanu. Prvog su kaznili, dok potonji nije dobio nikakvu. Također, neodlazak na vaganje je doveo do kritika nakon što je odlučeno da Sergio Perez započne VN SAD-a iz boksa. FIA je odlučila reagirati ublažavanjem kazni, što bi moglo dovesti do boljih odluka sudaca i umanjivanja kontroverzi na račun istih.


Odgovor

11 komentara

  1. Marlboro
    TurboV8 Prikaži

    Prva pametna



    3
    2

    1
  2. Charles Leclerc
    neno01 Prikaži

    dok god senilni starci vode ovaj cirkus,nema napretka.coravi suci,koji nikad nisu vozili ni auto a kamo li nesto trkace,takvi nemaju sta trazit u f1.jedne se kaznjava,druge ne.suci nebi smjeli bit stariji od 40 godina,sve ostalo nije sposobno donosit nikakve odluke,



    5
    3

    2
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Za (ne)vaganje treba odvaliti novčanu kaznu (i 1 kazneni bod), nema smisla nekoga kažnjavati sa pozicijama, a pogotovo startom iz boxa



    7
    5

    2
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    FIA je odlučila reagirati ublažavanjem kazni, što bi moglo dovesti do boljih odluka sudaca i umanjivanja kontroverzi na račun istih

    Ne vidim kako ce bas ova mjera dovest do boljih odluka istih sudaca kao i do sad Stvarno ne vidim zasto je tako tesko postaviti bazen od X broja sudaca pa nek sude a onda i kad budu radili bedastoce, radit ce iste..



    6
    6

    0
  5. Sor38 Prikaži

    Za preuranjeni start bi trebalo ostati kako je…nikako ublažavati kazne..npr..Hamilton ima jump start i prođe Vettela i Verstapena na startu i dobi 10 sec kazne….i napravi razliku kroz utrku od 15 sec….a kroz utrku bi se trebao jako oznojiti za to da ih obadvojicu prestigne…IMENA vozača su samo za primjer….



    3
    1

    2
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Ima u ovome nešto. Ponekad pozicija na stazi u datom trenutku može dati mnogo više od 5-10 sekundi izgubljenih po kazni.



      3
      3

      0
      • Sor38 Prikaži

        Zamislite si situaciju u Monaku…tamo nema preticanja da se ubiješ…a pozicija na stazi može donijeti sve…


        0
        0

        0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Pa mislim da će po novome određivati kaznu po tome jeli vozač imao koristi od jump starta. To bi onda u Kimijevom slučaju trebala biti minimalna kazna, jer je poslije jump starta stao i izgubio nekoliko pozicija. A ne ga automatski kazniti kao za svaki jump start. Mislim da će i dalje biti strogo kažnjeno ako neko profitira, odnosno krene prije vremena i ne zaustavi se.



          3
          3

          0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.