Red Bull: 2020. godina će biti najskuplja dosad u F1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 4 komentara

Red Bull misli da će iduća godina biti najskuplja dosad u Formuli 1 zato jer je potrebno ogromna sredstva uložiti za razvoj bolida u skladu s novim pravilima za 2021. godinu.

Ograničenje budžeta još ne stupa na snagu, a svi su svjesni, ponajviše manje ekipe, da će uz sve što moraju uložiti iduće godine još dodatno ulagati u 2021.

Šefovi F1 misle da će se to donekle unormaliti zbog ograničenja korištenja zračnog tunela i računalnih simulacija, ali se Horner ne slaže:

“Imate neograničen i nekontroliran novac koji se može potrošiti na istraživanje i razvoj kroz druga područja. Ja stojim pri svojem stajalištu.”

“Bilo bi bolje da se najprije uvelo ograničenje budžeta pa onda godinu kasnije pravila jer bi se time kontrolirala potrošnja. Ovako, iduća godina izgleda najskuplja u F1.”

Horner kaže da je Red Bull već angažirao ljude da rade na proučavanju novog pravilnika:

“Sad kad su pravila jasna – imamo naprednu ekipu koja istražuje ta pravila. To je nevjerojatno skupo jer ćemo simultano raditi na dva fronta.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Najskuplji sport na svjetu budget cap nema smisla nikakvog a s druge strane ionak ce moc trosit kolko oce sa strane tak da samo poticu kriminal i place koje nece bit oporezive jer ce ic na ruke ili ce neko imat poso u npr. Mercu,Ferrariu itd. ko radi aute a ono f1 program male momcadi nemaju tvornice automobila pa ce teze i varat i opet ostat iza u poretku
    Siguran sam da je to nova propala ideja za izjednacit bolide a i cemu pa nije f1 sirotiste nek trosi ko kolko oce ionak ce uvjek sve ostat isto jedino ce bit jos gore kad neka momcad profula koncept bolida nece vise moc ulozit novca da se vrati u konkurenciju nego ce potonut
    Po meni zadrzavanje istih pravila puno godina bi bilo najbolje za siromasnije momcadi da se priblize a ne stalno sve ispocetka i tu financijski jaci imaju najvecu prednost



    14
    14

    0
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Treba naci nezavisnog proizvođača motora da ovi manji imaju jednak motor kao svi a ne neki poluzakljucanu verziju kao sada
      Samo me zanima kako bi Lotus sa letio stazom da im je merc dao sve opcija kao kad je Grozni ganjao Vetela na spa 2015?



      2
      -1

      3
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Točno. Zar je tako teško zaključiti kako je ideja sa Cosworthom 1967. pokrenula pravu malu revoluciju?!

        https://www.autoportal.hr/clanak/50_godina_cosworth_dfv_1967_danas_

        To je tako, kada prevlada ta sebičnost i slijepost za zaradom……..

        Ne znam kada će doći do te ključne i korisne promjene u F1, npr. poput jedinstvenog motora za većinu F1 momčadi…… ali sam gotovo siguran da do nekakve prave i korisne promjene treba doći….

        Samo je pitanje na koji način će to doći: silom ili milom?
        Bojim se da će to biti nekakvom vrstom sile. A to neće proći bez “žrtava.”



        2
        -1

        3
  2. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    “Sad kad su pravila jasna – imamo naprednu ekipu koja istražuje ta pravila. To je nevjerojatno skupo jer ćemo simultano raditi na dva fronta.”

    A ta ista “napredna ekipa” koja ustvari traži rupe u pravilniku i sivu zonu je dosad bila nevjerojatno jeftina?? Digli cijenu preko noći kao hrvatska vlada trošarine.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.