Berger: Lewis me sad podsjeća na Sennu [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 59 komentara

Gerhard Berger, bivši timski kolega Ayrtona Senne, kaže da vidi sličnosti između Senne i Lewisa Hamiltona. Britanac je prošlog vikenda osigurao svoj šesti naslov, a Berger ga je pohvalio da se radi o “kompletnom vozaču”.

Berger je dvije sezone u McLarenu bio kolega Senni, a Lewis je u par navrata govorio da mu je Brazilac bio uzor u karijeri.

“Puno me pitaju o mlađim talentima – vidim li Sennu u njima… Ja uvijek odgovorim da ne. Senna je bio drukčiji, van usporedbe.”

“Ali, sad me Lewis jako podsjeća na Ayrtona po tome kako svaki put izvlači sve. Po teškim uvjetima, po uličnim stazama, brzim stazama, po kiši i po suhom, fizički je spreman, politički također… Lewis je, poput Ayrtona, kompletan.”

“On ima vrlo posebnu osobnost. Nitko ne može biti šarmantniji od Ayrtona ali Lewis je nevjerojatan, također. Kako promovira sport diljem svijeta, pogotovo u Americi i na novim tržištima… Za mene je on pravi!”

Hamiltonu sad nedostaje jedna titula do dostizanja Michaela Schumachera.

Kako rangirate Lewisa Hamiltona?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

59 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Jedan od najboljih svih vremena.



    16
    10

    6
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    64 završetka u bodovima u zadnjih 65 utrka – od VN Japana 2016. godine!

    Najkonzistentniji vozač svih vremena.

    Neki će reći da je do bolida, drugi će biti racionalniji i zaključiti da je Hamilton vozio perfektno dok su drugi imali spinove, sudare, krive procjene, loše dane i još lošije izlike.



    14
    6

    8
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      To je čista sreća. Koliko su drugi imali odustajanja da ih je netko nabio na startu ni krive ni dužne? Šumahera su jedne sezone 2 puta za redom nabili na startu utrke.



      10
      -6

      16
      • Mclaren
        Fittipaldi Prikaži

        Hamiltonu je sve sreća. Sreća mu je što je od malih nogu rasturao u kartingu, GP2 i ostalim jednosjedima.

        Sreća mu je što ga uzela vrhunska momčad jer je bio najbolji talent generacije. Sreća mu je što je riskirao sve prešavši u Mercedes dok su ga drugi ismijavali.

        Sreća mu je što nije radio spinove svako dvije utrke kao Vettel, sreća mu je što nije udarao u druge vozače kao Verstappen, sreća mu je što nije razbijao bolid u kvalifikacijama kao Bottas.

        Sve je sreća. Čista sreća.



        29
        18

        11
        • Ferrari
          vekinator Prikaži

          Naravno da nije sve sreća. Ali nećemo se lagati da je nema. Mislim ako ga nijednom u tih 65 utrka Verstappen nije pokupio na startu ili u utrci, onda bome ima sreće. Kad na to nadodaš i nijedno otkazivanje motora. Pa samo u Njemačkoj se dva put izvrtio, i uspio završiti utrku, i onda još za nagradu dobije 2 boda zbog kazni Alfi. Pa jel tu nema sreće?

          Hamilton je vrhunski vozač u vrhunskom bolidu s nevjerojatnom konzistentnošću, ali nećemo pretjerivati da je sve protiv njega i da samo zbog svojih mogućnosti je dospio tu gdje je dospio i završava sve utrke. Jer po svakoj mogućoj statistici barem te dva put netko mora pokupiti a da nisi ni kriv ni dužan.

          Također da nadodam ulogu safety cara. Ne znam ijednog vozača a da je uspio toliko put profitirati od safety cara sa free boxom. Ili situacije poput one kad i razbije bolid na trećem treningu, pa taman Kubica razbije bolid na početku kvala taman toliko da Hamiltonu stignu popraviti bolid. Jel ni tu nema sreće?

          Dakle, nije samo sreća, ali da je ima, ima je.



          23
          15

          8
      • Mclaren
        raca Prikaži

        Da, prava je sreća bit 6 puta svjetski prvak. Kakav talent u raznim uvjetima. Sreća je 99,99% utjecala na sve što je ostvario. Da nije imao sreće, ne bi se ni pojavio u F1



        7
        2

        5
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Od 248 startova u poenima je završio 211 puta.
      37 puta (bez obzira na razlog) nije osvojio bodove.
      Zaključno sa 2013. 30 puta nije bio u bodovima, a od početka 2014. SAMO 7.

      Da, Lewis jeste vozio perfektno, dok su se drugi vrtili, imali sudare, imali loš dan,…., svejedno, ali nije li pouzdanost bolida, kako generalno, od kako se uvelo da se koriste 5-4-3 motora i par mjenjača po sezoni, a tako (i pogotovo) pouzdanost Mercedesovih bolida (koji su prve 3 sezone hibridne ere imali ogromnu prednosti nad najbližom konkurencijom, te su imali luksuz da su se mogli posvetiti pouzdanosti), dobrim (najvećim) dijelom uticala za takvu konzistentnost.

      BTW, Vettel, koji se vrtio, sudarao, izlijetao, imao glupih kvarova,….., ima procenat završavanja trka u bodovima od 81,51%, a Lewis 85,08%. I nije neka Bog zna kakva razlika.
      Pa Max i Bottas imaju veći procenat završavanja u bodovima od Schumachera.
      Dakle, naravno da je do bolida. Ne skroz, ali daleeeeeko najvećim dijelom.

      Fangio, koji je vozio one mrtvačke sanduke tokom 50-ih godina i koji su bili vrlo podložni kvarovima ima procenat završavanja u bodovima od nevjerovatnih (za to vrijeme) 84,31% (startao 51 trku), uz samo 1 izlijetanje (sve ostalo su kvarovi).
      Kao kontra argument Fangiu se može reći da je vozio samo 6-7-8 trka po sezoni spram današnjih 19-20-21.
      Ali isto tako to možemo uzeti i kao kontra argument Lewisu, jer onda ne bi imao 64 završetka u bodovima od zadnjih 65 trka, već malo manje.

      Tako da je ovo “najkonzistentniji vozač svih vremena” preuveličana kategorizacija.
      Znam (i pamtim) konzistentnijih vozača, ako bi “iznivelisali” bolide iz raznih razdoblja na isti broj trka i istu pouzdanost.

      BTW, u anketi sam glasao da je jedan od najvećih svih vremena.
      I vidim da najveći procenat takvih odgovora u anketi.
      Neki ga smatraju i najboljim svih vremena, ali vidim da ga neki čak ne smatraju ni najboljim vozačem svoje generacije.



      27
      23

      4
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        Da je kojim slučajem Vettel završio u Mercedesu, a Lewis u Ferrariju ili gdje drugdje, sad bi imali situaciju da Vettel ima barem 8 naslova prvaka. I mnogi bi tad njega smatrali najvećim ikad. Jer budimo realni, 4 naslova u ovakvom Mercedesu bi uzeo, a kao Nijemac u njemačkoj momčadi s 4 naslova prvaka, imao bi ulogu prvog vozača.

        Da me se krivo ne shvati, smatram Lewisa jednim od najvećih, ali isto tako nije toliko bolji od Vettela koliko ga bolid čini takvim. Istina, Vettel se mnogo vrti i puca pod pritiskom zadnjih godina, ali nije ni Lewis bio toliko miran i konzistentan kad nije imao dominantan bolid i kad je on bio taj koji je ganjao protivnika.



        17
        12

        5
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Da, Lewis jeste vozio perfektno, dok su se drugi vrtili, imali sudare, imali loš dan

        Zašto čovjek uopste u zivotu griješi?

        Recimo najveći faktor koji utiče na greške jeste stres!!! Treba staviti na vagu Mercedesov i Ferrari-jev stres. Treba isto vagati Hamiltonove greske kada je pod stresom, pogotovo 2016 godinu.

        Rijetko ko se može oduprijeti stresu, a svima ide normalno od ruke, tj samopouzdanje je vece kada nam je sve potaman u zivotu.



        4
        1

        3
    • fjaka Prikaži

      Najkonzistentniji vozač svih vremena.

      je. a jeli računaš i da su ostali morali riskirat da bi nadoknadili ono šta je on ima s mercedesom? nisu vozači ti koji rade razliku. to su timovi, dizajneri i motoristi :D oni su bogovi :D lujo se katkad ležerno ćufka na 1. mistu dok su se ostali kidali.



      2
      0

      2
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Najbolji nije sigurno a za mene nije ni najbolji u svojoj generaciji. Samo je najuspješniji. Za njega vrijedi kao i za Seba. Odličan vozač kada ima bolid sposoban za pobjede, čim je bolid slabiji tad se i on malo pogubi.



    18
    -2

    20
  4. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Jedan od najboljih.i da nema 6 naslova prvaka opet bi to napisa.stvarno mi se sviđa kako momak misli,radi,trenira,vozi, i kad kmeči(ka da ostali to ne rade)opet se fokusira na vožnju i dere sve živo.zato san fan ovog momka.nek on potraje šta duže,utrke će bit uvik zanimljivije s njim nego s nekim drugim tutli butli vozačima. ko gušta u vožnji Rusella,Magnussena,Grosjeana,Sainz jr itd.ma dajte da su sve ekipe recimo najbolje 100 % a ostale da su recimo 80% posto od njih pa ajde ali ovako to je teška tuga.osim 4 ekipa sa vrha(merc,red bull,ferrari, i povremeno neke koje dođu blizu to je sve).jedino dobijam lovu na pulsmanager di iman raikonena i norrisa,šasiju alfa romeo a motor honde i to držin od početka i zaradija san za prominu vozača?.al opet se ne dan.drž svoje pa kud puklo da puklo.i jopet Lewis jer je nekako najuporniji,najzajebaniji. pozdrav iz splita.uzdravlje.?



    7
    4

    3
  5. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Dobar vozač u dominantnim bolidima



    9
    1

    8
  6. Marlboro
    Interceptor Prikaži

    Dobar vozač u dominantnom bolidu je kategorija u koju spadaju: Damon Hill, Jacques Villeneuve, Jenson Button , Nico Rosberg i otac mu, i sl.
    Lewis je ipak jedan od najboljih u sportu.



    7
    -1

    8
  7. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    mene isto…ali samo jednom mi se to učinilo….zadnja utrka i borba sa maxom…levica ga propisno izlaktario kao senna nekad



    2
    2

    0
  8. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Apsolutno u svojoj kategoriji na današnjem gridu, najkompletniji vozač današnjice.
    Nema izraženu manu ili manjkavost, kao što je recimo Vettel sklon pucanju pod pritiskom, Bottas nije stalno na tom nekom nivou, Max ne zna kad treba promisliti, Leclerc je još zelen i zna otići preko ruba..
    Jedini vozač za mojeg smatram da bi mu mogao parirati je Ricciardo koji ima vanserijski osjećaj za pretjecanja.



    8
    3

    5
  9. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Stavio sam da je “Jedan od najboljih svih vremena” iako mi nije posebito drag.. Da ima opcija “Najbolji vozač V6 Turbo Hybrid ere” stavio bi to prije nego “Jedan od najboljih..” da se razumijemo…

    Dobar vozač u dominantnom bolidu bi bio Bottas, dakle Hamilton je više od toga očito. Nisam mogao staviti da je najbolji u svojoj generaciji jer smatram da je Alonso u toj generaciji makar je 4 godine stariji. Da stavimo Alosna i Hamiltona u taj Mercedes pa imali bi show program svaki vikend zagarantiran. Najbolji svih vremena za mene sigurno nije, tako da jedino ostaje da je “Jedan od najboljih” ..



    6
    5

    1
  10. Williams
    DoDo13 Prikaži

    U budućnosti će se sigurno njegovo ime spominjati uz imena velikana ovog sporta. Ali uvijek će postojati oni koji ga neće promatrati kao jedog od najboljih, ali jednog dana kada i on objesi kacigu o klin i njega zamjeni neki novi klinac koji će rušiti njegove rekorde, e tada će i oni koji ga nisu volili govoriti kako će trebati još puno kilometara tom novom klincu kako bi bio kao Lewis i da je Lewis samo jedan.



    4
    3

    1
  11. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Ayrton Senna je bio vozač koji je postizao rezultate i osvajao plasmane s bolidima koji nisu bili namijenjeni tim rezultatima.
    Hamilton je, svojom zaslugom u nižim serijama, oduvijek sjedio u najboljim bolidima. Po tome je Hamilton veliki radnik i u njegovom Beyond the Grid podcastu možete zapravo čuti koliko su on i njegov otac radili da bi uspjeli. Hamilton je rekao da nisu htjeli ostaviti niti jedan kamen neokrenut, da su se trudili apsolutno svidjeti svakoj osobi s kojom su došli u kontakt. Naučili su biti borci zbog svoje rase u sportu koji je do tada bio samo za bijelce.

    Zato zaslužuje apsolutno sve rezultate koje je postigao. I želim mu da postane najuspješniji svih vremena. Pogotovo jer je do svega toga došao na čišći način od Schumachera (čiji sam isto fan, nemojte me krivo shvatiti!).

    Međutim, Hamilton nije kao Senna. Nitko nije kao Senna. Hamilton u utrkama i kvalifikacijama da točno onoliko koliko treba dati, drugi ga guraju do granica njegovog uspjeha. Senna je gurao sam sebe, natjecao se sa samim sobom. Stoga je po meni Hamilton više kao Prost, ali Prost koji u svojoj karijeri još nema niti jednog Sennu. A niti neće imati. Stoga mislim da nije bilo Ayrtona, Alain Prost bi bio jednako uspješan kao što je i Hamilton danas.

    U anketi sam glasao Jedan od najboljih svih vremena.



    10
    7

    3
  12. fjaka Prikaži

    “Puno me pitaju o mlađim talentima – vidim li Sennu u njima… Ja uvijek odgovorim da ne. Senna je bio drukčiji, van usporedbe.”

    ako će se uspoređivat s nekim danas onda je to definitivno max



    3
    -5

    8
    • Mercedes
      QFlash82 Donator Prikaži

      Max se može samo s Maldonadom usporediti.Max i Senna u istoj rečenici je grozno za pročitati.
      Sennu ne pamtimo kao vozača koji je udarao u zidove jer mu je gas ‘naglo došao’.
      Elokvencija isto pada na pamet, Senna je pričao inspirativno kao kakav poet a ne kao tupavi Max Verstapen.



      12
      10

      2
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ali ga pamtimo (barem ga ja pamtim) da je znao gazit, gazit, gazit,…., biti ispred Prosta pola minute ili 40sec i onda razvali mjenjač ili motor (pa i izleti), i taman dok izađe iz bolida negdje sa strane staze, vidi kako tada naiđe Prost, koji je (vidjevši u daljini parkiran crveno-bijeli bolid) već uveliko ispod kacige počeo pjevušiti Marseljezu. I tako, krug za krugom, do kraja trke.
        S druge strane, bilo je situacija kad su i motor i mjenjač izdržali torturu do kraja.
        Što se tiče elokvencije, u to ne bih ulazio, ali se načelno slažem. :mrgreen:

        U principu, mene je Lewis više podsjećao na Sennu u svojih prvih nekolko godina F1 karijere (Mclaren faza).
        Zadnjih nekoliko godina (Mercedes faza) više podsjeća na Prosta (pričam o suhim trkama jer je većina takvih, a ne kvalama i kišnim trkama) ili Schumachera (čak i više na njega – a tu onda možemo dodati i kišne trke).



        5
        3

        2
  13. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Po meni jedan od najboljih svih vremena, sa mogućnošću da bude i najbolji ako ostane dovoljno dugo u F1 i nastavi na ovom nivou još 3-4-5 godina.



    2
    -3

    5
  14. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Kad već nije najbolji svih vremena (zasad ) možemo li reći da je najbolji rookie svih vremena?
    Koliko rookija je zamalo osvojilo naslov prvaka u svojoj prvoj sezoni u f1? Sad će neki reći trebao je Alonso osvojiti, blokiranje Alonsa u Mađarskoj, Lewisovo igranje u pijesku na vn Kine…



    4
    1

    3
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      J. Villeneuve primjerice. Iako nije bio tako dobar debitant kao Lewis, to sigurno.



      2
      2

      0
    • Daniel Ricciardo
      _bataziv_0809 Prikaži

      Jacques Villenueve



      3
      3

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      A kako ćeš porediti rookije? Još teže nego najbolje svih vremena. Kad je jedan Alonso prvu sezonu odradio u Minardiju, Vettel u Toro Rossu, i td… Samo je Hamilton sjeo u najbolji bolid kao rookie. Ne znam da ima još neko. Možda nekada davno…



      4
      3

      1
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Fittipaldi je pobijedio u četvrtoj trci u rookie sezoni, ali je nije vozio kompletnu. I pobijedio je u šampionskom bolidu (Lotus), sa kojim je pokojni Rindt osvojio titulu.
        Iste godine, Regazzoni (Ferrari) je imao odlučnu rookie sezonu, ali takođe nije vozio sve trke.
        Stewart takođe (1965. za BRM), ali je za timskog kolegu imao tada već iskusnog G.Hilla, a kombinacija Lotus – Clark je bila ipak prejaka., pa je završio kao treći.
        Gore pomenuti J. Villeneuve je imao odličnu rookie sezonu i u zadnju trku sezone je ušao sa šansama za titulu (minimalnim doduše), ali je i on odmah sjeo u najbolji bolid.



        5
        5

        0
  15. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Kroz godine praćenja F1 sam najčešće procjenjivao nekog vozača po tome da li se isticao u slabijoj momčadi i vožnji u kišnim uvjetima. Lewis je vozač koji je uvijek vozio najbolji bolid, tako da će mi zauvijek ostati upitnik koliko može napraviti u prosječnom bolidu i da vidim njegovu pravu kvalitetu.



    9
    5

    4
    • fjaka Prikaži

      kad bi se prvenstvo vozilo samo u kišnim uvjetima teško da bi iko skinio boutsena.



      2
      1

      1
      • Nico Hulkenberg
        Zec Prikaži

        Majko moja od kud si njega izvukao! ?



        1
        1

        0
        • fjaka Prikaži

          zato šta taj nije moga završit utrku ako nema bar oblačka na nebu :D



          2
          1

          1
        • fjaka Prikaži

          This was a driver who unfortunately never really had a car (The Williams cars in 1989 and 1990 were good, but not fantastic cars like McLaren and Ferrari) to suit his talent… he had tremendous talent! he outpaced Berger in 1985 in Arrows and till this day, I wonder why Berger got the Benetton drive in 1986 instead of him.. He outpaced Nannini at Benetton and he also outpace Patrese in Williams… and who could forget the masterful drive at the Hungarian GP in 1990 when he managed to hold off the Great Ayrton Senna? Now, how many drivers can do that? He is also a wet weather master, imo, to be able to win at the 1989 Australian GP in the fashion that he did… that victory is reminiscent of Ayrton’s 1985 Portuguese GP win and Schumacher’s 1996 Spanish GP win. Boutsen is up there, in my opinion, with the very best

          ;)



          3
          2

          1
        • Nico Hulkenberg
          Zec Prikaži

          Kad sam pročitao Boutsen odmah sam se smanjio i pretvorio u desetogodišnjeg dječaka. Dok sam se igrao s autićima jedan zeleni je bio Thierry Boutsen, sjećam se kao danas. ?



          3
          3

          0
        • fjaka Prikaži

          :highfive:
          ja san ima lolin brabham ’75 i stalno mu je ispada zadnji točak šta je bilo jako iritantno :D



          2
          1

          1
        • Nico Hulkenberg
          Zec Prikaži

          ?



          1
          1

          0
  16. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Da je Hamilton kojim slucajem uzeo sve ove titule u Ferrariju , prica i glasanje bi bili bar za 70% ( jer mislim da toliko vise navijaca Ferrarija ima od ostalih ) drugaciji sto se tice laika i obicnih pratioca F1 kao sporta. Kada bi npr pitali inzenjere Mercedesa , kakav je vozac Hamilton? Koliko on svojim znanjem i trudom pridonosi ekipi , koliko je do njega?

    ( kada npr u Canadi 2017 postavi pole position krug za koji su Mercedesovi programi izracunali da je nemoguce za taj bolid , ili Singapur 2018 , kada odvozi pole krug na stazi gdje je bio tek 4ti favorit ) onda bi odgovorili bili malo drugaciji nego na drustvenim mrezama.

    Formula 1 je takav sport da je jednostavno neusporedivo i nemoguce porediti vozace iz 2019-2009-1999-1989-1979 godine. Kako iko moze porediti Sennu ili Hamiltona u vozackom smislu kada su vozili potpuno razlicite bolide u potpuno razlicitim vremenima. Pogledajte malo trke u kojima je ucestvovao Senna , sigurno necete naci puno slicnosti kao danas , da je npr 1 bolid bio po 5,6s brzi po krugu od onih iz zadnjeg dijela poretka.

    U takvim okolnostima se jedino mozemo osloniti na statistiku , koja takodje nije nikakvo mjerilo bas zbog te razlicitosti svakog doba. Tako da mislim da u F1 nikada necemo imati najboljeg svih vremena ,jer se vremena toliko razlikuju da je nemoguce biti najbolji svih vremena.



    5
    0

    5
    • Ferrari
      vekinator Prikaži

      Da je te titule uzeo u Ferrariju bio bi nesumnjivo najveći ikada upravo zato jer bi ih osvojio protiv najdominantnijeg bolida ikad.

      Programi su izračunali da je nemoguće osvojiti pole? Teško mi je povjerovati da je Mercedesovom bolidu na ijednoj stazi na kalendaru nemoguće osvojiti pole. Nisu svugdje favoriti, ali nemoguće? Više mi zvuči kao jedna od onih izjava kad tvrde da su i Red Bull i Ferrari jači, pa na kraju uzmu P1 i P2.

      Slažem se da je nemoguće usporediti dva razdoblja, no recimo moguće je usporediti razliku dva vozača u istom bolidu. Recimo kako je Senna uspio biti sekundu brži od Prosta u istom bolidu. Ne znam jel itko ikad uspio tako nešto što još više dobija na važnosti kad je to protiv jednog od najboljih ikad.
      Tako da mislim da je Senna po sirovoj brzini neprikosnoven. Lewis je bolji po proračunatosti, više mi vuče na Prosta po stilu vožnje.



      4
      2

      2
  17. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Lewis je svakako vrlo talentiran vozač. U moru odlicnih vozaca njegova sportska intuicija i sposobnost odlučivanja u mikro sekundi izdiže ga iz gomile. Njegove vozacke vjestine dovedene su do savrsenstva. U suradnji sa Mercedesovim timom čini ubojitu kombinaciju. ( kao nekad schumi-todt-brown). Zbog toga izgleda kao da osvaja prvenstca vozeći lijevom nogom pa se tako njegovoh sest naslova olako uzima u obzir. Jer cinjenica je kako on nije imao scog Prosta ili Hakkinena koji bi ga tjerao preko ruba. Nekako taj dcoboj sa Vettelom jednostacno je pruzio premalo i u kriva vremena kako bi se mogle napraviti neke usporedbe. S druge strane svaka generacija ima svoje idole pa je tesko biti objektivan tako da na kraju oatanu ciste brojke koje u njegocom slucaju govore 6 naslov.



    2
    2

    0
  18. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Upisan je kao najveci svih vremena uz Schumachera. Iako su mu zadnjih 5 naslova bili tek nesto tezi od onih Alonsovih u WEC-u (moje ugrubo opisano misljenje) ne bi to trebalo umanjivati uspjeh. Prvo se dokazao kao jedan od najboljih u svojoj generaciji, potom presao u savrsen tim, a vremenom okupio oko sebe ljude koji su mu uz njegov rad pomogli da postane ovo sto je danas. Nove generacije pratitelja nece ni saznati za 2011. i 2016. kada su Button i Rosberg pobjedili Hamiltona kao sto se nitko nece ni sjecati da je jedan Spanjolac prekinuo Schumija i pobjedio ga u izravnoj borbi. Tako je uvijek bilo i tako ce biti, brojke na papiru pisu povijest i grade ime i velicinu. Ja sam i vise nego sretan sto sam imao cast pratiti svog idola, Schumija, Vettela u najboljim danima i Hamiltonove voznje. Moje misljenje vjerujem da svi znate tko je najbolji tako da je moj odgovor u anketi :jedan od najboljih svih vremena. Bilo bi glupo okarakterizirati covjeka sa 6 naslova kao ista manje od toga.



    5
    3

    2
  19. fjaka Prikaži

    avetma makni bergera iz uvoda i stavi jednog od najcjenjenijih f1 analitičara danas :top:

    https://www.youtube.com/watch?v=ih6H3ulQ8Kw



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.