Steiner: Teško je, nemamo ništa

Izdvojeno

Marosh

Prije 4 godina 2 min 7 komentara

Haas nikako ne može biti zadovoljan svojim nastupima ove sezone, ponajviše u posljednjih nekoliko utrka. Svjestan je toga i šef momčadi Gunther Steiner koji jedva čeka kraj sezone.

Kevin Magnussen je odustao, a Romain Grosjean završio na 16. mjestu na VN SAD-a i time samo povećao muku kroz koju ova američka momčad prolazi. U posljednjih osam utrka osvojili su samo dva boda. Iako je Steiner kroz sezonu imao niska očekivanja, u nekoliko je navrata priznao da jedva čekaj kraj.

“Hvala Bogu”, izjavio je i dodao:

“Bio bih sretan kada bi nam ostala još jedna utrka do kraja, ali mislim da ćemo morati odraditi preostale dvije. Teško je u ovome trenutku jer, kao što vidite, nemamo ništa. Radimo samo defenzivno i to je teško. Mi smo poput nogometne momčadi koja ima 11 obrambenih igrača i nitko se ne usudi otići u napad, dok vas ostali napadaju, a vi gledate te ne možete ništa učiniti.”

“Svaka strategija koju odaberete je kriva jer nastavljate padati u poretku. Očito je u pitanju manjak brzine”, priznao je.

Kevin Magnussen je morao odustati u 52. krugu utrke zbog problema s kočnicama, a Steiner je to ukratko prokomentirao:

“Nismo vidjeli pregrijavanje ili nešto slično. Ne znamo što se točno dogodilo – je li u pitanju disk kočnice ili nešto drugo. Nešto se polomilo u kočnicama. Žalio se [Kevin] na radiju o problemu, ali nama nije prikazivalo da se išta pregrijalo, stoga smo nekako pokušavali to srediti i pretpostavljam da se u tom trenutku nešto potrgalo. Na televiziji ste mogli vidjeti da je prašina izašla van, ali stvarno ne znam što se dogodilo”, rekao je.


Odgovor

7 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ja sam i dalje impresioniran njihovom momcadi. Ova sezona je nesto nalik 2017. moguce za nijansu losija, no uvelike zbog Mclarenovog napretka. Svake godine su otvorili sezonu s jakim rezultatima koji su se nazalost tijekom sezone topili zbog slabijeg razvoja bolida od svojih konkurenata, ali i ovih 28 bodova pored njihovog imena je uspjeh za tim koji je u sportu tek 4 sezone u F1 (pored toga je proslogodisnja super sezona i prve dvije uspjesne sezone). Ako se vratimo u 2010. kada smo posljednji puta imali nove timove u F1 shvatit cemo koliko su Amerikanci postigli u sportu kao sto je F1 koja je moguce u svojoj najgoroj, najcudnijoj i najskupljoj eri u povijesti. Vjerujem da i tu uvelike pomaze i povezanost s Ferrarijem, ali to ne bi trebalo umanjivati njihova postignuca. Malo sam zalostan sto je sve ostalo na tom statusu Ferrarijevog B tima jer kao americka momcad imaju potencijal biti jos uspjesniji i dovesti u sport nekog tipa Chervolet koji svoje motore daje u Indycaru. Ovosezonska slabija forma je i tako ostala u sjeni onog debakla s Rich energyem koji je po mojem misljenju velika sramota za F1 jer je na trenutak sport postao jedan veliki reality twitter show, no i od toga je izvucena barem neka korist, odnosno dolazak novih fanova sou programa. Takoder, ovaj manjak rezultata je rezultirao malim neredom u momcadi gdje vozaci krive tim, a tim vozace, a zapravo ni jedni ni drugi ne obavljaju svoj posao onako kako bi trebali u ovim “teskim” trenutcima. Sljedeca sezona bi mogla biti jednako teska kao i ova, no tko zna…Mozda nas i iznenade.



    7
    5

    2
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Ja volim ovu momčad i ovog lika stvarno. Sto se tice bolida ove godine zajeb je veliki i to se da rjesiti za sljedecu godinu. Ali nikako nemogu skuzit zasto su zadržali magnusena i groznog ok jednom je rekao stainer da je je zapravo bolid tocnije gume jel. Da su te dve stvari razlog zasto su losi. Ali grozni je stvarno ocaj i ove godine i prosle nema nikakve rezultate nista. A ni magnusen po meni nije nis bolji sljedece godine je moguce da ce bolid radit savrseno a da ce ova dva bit uzrok jos jedne lose srzone



      6
      4

      2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Grozni im je dao kredibilitet svojim dolaskom tamo kad im je to najviše trebalo. Godinu kasnije mnogi su se nudili. Groznom to nisu zaboravili i zato dok Grozni želi, Grozni vozi Haas.



        12
        11

        1
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Dosta me podsjeca na Mclarenov proslogodisnji bolid. Krenuli su solidno u sezonu (nisu bili bog zna sto, ali nisu bili ni predaleko od konkurencije), a daljnim razvojem su pali na doslovno najlosiji bolid na gridu uz Williams.



        4
        4

        0
  2. Pedalino Prikaži

    Njima treba jedan dobar razvojni vozač koji će razumjeti što se događa s bolidom.
    Info prenijeti mehaničarima, dizajnerima pa da zajednički skuže kuda ići.
    Ova dvojca su samo “kuferi”.



    4
    0

    4
  3. Kimi Raikkonen 7
    Azavi Donator Prikaži

    i kad pogledate, oni uopće nisu loši u kvalifikacijama nego u utrci sam o padaju kao kruške. Vjerujem da će taj problem rješit u sljedećoj sezoni



    8
    8

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.