Giovinazzi ostaje u Alfa Romeu za 2020.

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 4 godina 2 min 12 komentara

Momčad Alfa Romea potvrdila je da će Antonio Giovinazzi nastaviti voziti za njih i sljedeće sezone. Time će njihova vozačka postava za 2020. ostati nepromijenjena.

Talijanu će to biti druga puna sezona u Formuli 1. Prije toga je na početku 2017. odradio dvije utrke za Sauber, kada je mijenjao ozlijeđenog Pascala Wehrleina. Ova odluka nije toliko iznenađenje, s obzirom na to da je jedno mjesto u Alfi rezervirano za vozača iz Ferrarijevog junior programa.

Giovinazzi je u ovoj sezoni do sada skupio četiri boda nakon što je osvojio dva deseta mjesta u Austriji i Singapuru te jedno deveto na svojoj domaćoj utrci u Italiji. Momčadski kolega Kimi Raikkonen je skupio znatno više bodova, čak 31.

Dvadesetpetogodišnjak je uz to i jedini vozač koji je ove sezone vodio u jednoj utrci, a da nije iz Red Bulla, Ferrarija ili Mercedesa. U Singapuru je, naime, vodio 4 kruga.

U službenoj objavi Alfa Romea momčad je Talijana pohvalila na više razina, a svoje zadovoljstvo je izrazio i šef momčadi Frederic Vasseur:

„Antonio je ove godine bio jako dobar i izuzetno mi je zadovoljstvo potvrditi da će ostati u Alfa Romeo Racingu i 2020. Način na koji se uklopio u momčad i kako je konzistentno napredovao tijekom svoje prve sezone u ovom sportu je obećavajuć i jedva čekamo da oslobodimo njegov puni potencijal i nastavimo naš zajednički rad.“

„Antonio se pokazao kao vrlo brz vozač, čak i pokraj zahtjevnog izazova kao što je Kimi, te očekujemo da će se nastaviti razvijati kako će skupljati iskustvo. Njegove povratne informacije, radna etika i pozitivan pristup će nam pomoći da guramo momčad naprijed, a isto će učiniti i konzistentnost koju dobivamo s nepromijenjenom vozačkom postavom.“

– Frederic Vasseur

Giovinazzi ja također sretan što će ostati u Alfa Romeu. Naglašava kako ga je momčad dobro prihvatila i da je siguran kako će sljedeće sezone momčad moći napraviti korak naprijed zahvaljujući svemu što su naučili ove sezone.

Potvrda Giovinazzija je Nici Hülkenbergu zatvorila i posljednja vrata za vozačko mjesto u Formuli 1.


Odgovor

12 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Ipak očekivano.
    Znači Hulku ostaje kauč doma ili možda kako se šuška bude rezervni/treći vozač Ferrarija…



    5
    5

    0
  2. Bar
    pajk1 Prikaži

    Dvadesetpetogodišnjak je uz to i jedini vozač koji je ove sezone vodio u jednoj utrci, a da nije iz Red Bulla, Ferrarija ili Mercedesa. U Singapuru je, naime, vodio 4 kruga.

    Lance Stroll VN Njemacke.



    3
    1

    2
    • Pirelli Supersoft
      Jelena Benger Prikaži

      Službeno se računa samo ako vozač odveze puni krug. Prije GIO zadnji put se dogodilo 2015., Williams na Silverstoneu. Ali da, ovako kako je Stroll bio bez punog kruga smo vidjeli više puta.



      11
      11

      0
  3. Dan Cooper Prikaži

    Pitanje je koliko će alfa dugo ostat u F1.


    0
    -1

    1
  4. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Dragi moj Hulk kad te ne ide, ne ide te. Šta ćeš! Zbogom i sretno, gdje god završio!



    3
    3

    0
  5. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Vise stvari mi nije jasno. 1. Vasseur ga prozove ‘brzim vozacem’, a ima 8 puta manje bodova nego momcadski kolega (znam da je Kimi s druge strane, ali ja bih brzim vozacem nazvao nekog tko ima barem polovicu Kimijevih bodova.)
    2. Nakon 3 sezone provedene u F1, ne smatram ga rookijem, te mislim da se bolji rezultati moraju vidjeti.
    3.nije li polako prestar za junior program? (buduci da je Talijan, jasno je da ga Ferrari gura, kako bi jednog dana mozda sjeo u njihov bolid)
    4.ili ima jako izdasne sponzore koji financiraju alfu?



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.