Obrnuti grid otpada za 2020., ali je u igri za 2021.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Kao što se pretpostavljalo – kvalifikacijska utrka subotom u kojoj bi se vozači na startu poredali obrnuto od njihove pozicije u poretku prvenstva – vjerojatno će opet biti na stolu za 2021. godinu.

Ranije smo pisali kako su dvije ekipe odbile taj prijedlog za iduću sezonu, a jedna od njih je bio Mercedes. No, iako je Formuli 1 trebao pristanak svih ekipa za iduću godinu, to je samo zato jer je prijedlog došao nakon 30. travnja, pa u tom slučaju moraju dobiti suglasnost svih ekipa. Ako bi se isti format htio uvesti za 2021. – jednoglasni pristanak više ne bi bio potreban.

McLarenov šef Andreas Seidl da je trenutni prioritet pravilnik za 2021., a jednom kad to bude jasno – razgovori o obrnutom gridu bi mogli početi ponovo.

“Zaključak rasprave je bio: idemo se fokusirati idući tjedan na pravilnik za 2021. godinu, a kad to bude gotovo i kad bude sve jasno – mislim da postoji šansa da ponovo krenu razgovori o promjeni formata kvalifikacija.”

“Ali, ne samo o tome nego još o nekoliko drugih tema koje su načeli ljudi iz strateške grupe FIA-e i FOM-a. Imaju par dobrih ideja.”

“Kao što znate – treba vam pristanak svih ekipa. Iako, ne bih rekao da je to u potpunosti odbačeno za 2020. godinu. Doduše, nije baš vjerojatno. Mislim da će rasprave ići u smjeru 2021. godine, i to ne samo oko kvalifikacijske utrke.”

Seidl možda pritom misli na ideje poput obvezna dva zaustavljanja u boksu za svakog vozača.

Izdvojeno s Pulsmedia Youtube kanala

Pogledajte i druga videa na našem kanalu ovdje

Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Najbolje bi bilo da svi bolidi startaju utrku u rikverc te u prvom zavoju naprave dva donuta iz kojih ce krenuti utrka zapravo. Svaku stazu okrenuti u suprotnome smjeru, a utrku starta vozac koji prvi dotrci do svoga automobila i odveze jedan krug oko staze. Obavezno uvesti utrke gdje si vozaci sami u boksu mijenjaju gume i pod hitno ugraditi gumene jastuke na strane bolida te prednje i straznje krilo jer se dijeli dodatni bod za svaki prouzrokovani sudar.



    3
    2

    1
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    A jesu navalili sa ovim sranjem, da te Bog sačuva…. :facepalm:



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.