Kubica negira tenzije u Williamsu

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

Robert Kubica je nakon VN Japana bio poprilično oštar prema vlastitoj momčadi, kritizirajući eksperimente s prednjim krilom. Podsjetimo, Poljak je na slobodnim treninzima na Suzuki testirao novo prednje krilo, no momčad je odlučila vratiti staru verziju krila za nedjeljni program. Posljedica je bilo njegovo izlijetanje u prvoj rundi kvalifikacija, a zatim i prijevremeni završetak utrke kako bi sačuvali dijelove bolida za buduće utrke.

Uslijedile su kritike frustriranog Poljaka, ali pred VN Meksika on je izjavio kako nema unutarmomčadskih problema:

“Mislim da nema tenzija. Situacija nije lagana, ali imam dobar odnos s momčadi i jedna epizoda ne utječe na radni odnos koji imam s ljudima s kojima radim.”

“Nikada nisam preispitivao momčadske odluke, već samo način odlučivanja. Mislim da sam pokazao mnogo puta, ne samo ove sezone, da sam čovjek koji poprilično dobro razumije ovaj sport i to ne samo iz vozačke perspektive.”

“Svi smo u istoj situaciji i mislim da sada svi bolje razumijemo naše probleme, iako ponekad vjerojatno imamo različite poglede na njih. Zato bi ponekad bilo lakše samo razgovarati, a ne raditi stvari drukčije.”

“Kao što sam rekao, ne mislim da je naš odnos drugačiji nego što je bio prije. Veoma poštujem ljude u momčadi koji se trude što bolje raditi svoj posao. Naravno, nekad smo ograničeni sredstvima kojima raspolažemo, ali tako je, kako je.”

“Zato vjerojatno još više poštujem svih jer znam kakva je situacija i divim se našim ljudima. Ne predaju se i iznimno se trude te rade odličan posao u teškim uvjetima.”

S obzirom na dugotrajne probleme s rezervnim dijelovima koji muče britansku momčad, još uvijek nije sigurno hoće li i u kojem kapacitetu novo krilo biti korišteno u Meksiku.

“Iskreno ni ne raspitujem se oko novog krila. Mislim da moramo vidjeti razvoj situacije pa ćemo voziti s onim što imamo. Ne želim ulaziti u detalje.”

“Osjećaj je s novim krilom bio bolji, što je za nas bilo malo iznenađujuće. Čudno je kada ne očekujete da stvari budu bolje a zatim iznenada imate puno bolji osjećaj vožnje. Vjerojatno ćemo krilo ponovno testirati u Meksiku, pa ćemo se možda i utrkivati s njime.”

Kubičine izjave mnogo govore o ovogodišnjem stanju u Williamsu. Nakon pritužbi njegovih poljskih sponzora poslije njegovog preranog završetka utrke u Japanu, Williams će se nadati da će VN Meksika proći uspješnije te da mogu pokazati napredak u sustizanju ostatka grida.

Kubici se, pak, preostaje nadati da mu momčad u vrlo vjerojatno posljednjim utrkama njegove F1 karijere može pružiti bolid kojim će se moći utrkivati sa drugim pripadnicima dna poretka, a ne samo s momčadskim kolegom Georgeom Russellom.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.