Hamilton: Meksiko je nama najgora utrka u sezoni

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 2 min 16 komentara

Lewis Hamilton ovoga vikenda ima prvu “meč loptu”. Stanje na ljestvici govori nam kako četiri utrke prije kraja Britanac ima 64 boda prednosti pred momčadskim kolegom Valtterijem Bottasom te bi u slučaju ostvarenja 14 bodova više od Finca u Meksiku pobjegao na nedostižnih 78 bodova prednosti.

Ipak, Britanac je izjavio kako očekuje da će Bottas nastaviti pružati otpor i da ne misli da će sve biti riješeno već ovoga vikenda:

“Mislim da nikad nisam bio onaj tip osobe koja uvijek želi požurivati stvari. Valtteri je vozio dobro tijekom cijele sezone, vrlo vjerojatno će odraditi dobar posao i u sljedećim utrkama, tako da se naša borba i dalje nastavlja. Ne mislim da će rješenje biti u Meksiku. Mislim da ćemo se boriti još nekoliko utrka.”

Hamilton se dotaknuo i svojih očekivanja o raspletu utrke u Meksiku za sebe i svoju momčad:

“Mislim da je Meksiko generalno nama najgora utrka u sezoni zbog našeg set-upa bolida te će biti zahtjevna za nas. Zadnjih nekoliko izdanja ondje je bilo poprilično šokantno, iako sam slavio osvajanje titule. Nadam se boljem vikendu ali mislim da će biti vrlo teško pobijediti Ferrarije s obzirom na duge pravce na stazi.”

“Ne polažemo nadu u pretjecanje na tim pravcima, to je sigurno. Čak i ako pogledate ostale, McLareni imaju ozbiljnu brzinu na pravcima, kao i Red Bull tako da mislim da će biti vrlo nezgodna utrka za nas.”

Iako se svi možemo složiti da momčad iz Mercedesa zna okretati pilu naopako, činjenica je da im staza u Meksiku nikako ne odgovara i da na njoj nemaju odličnih rezultata u zadnjih nekoliko godina. Lewis će tako morati pokazati svu raskoš svoga talenta ukoliko želi i šesti naslov svjetskog prvaka proslaviti piruetama pred punim tribinama bejzbolskog stadiona na stazi u Mexico Cityju.


Odgovor

16 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    U kvalama bi mogli bit treca ekipa na gridu ali za utrku ce bit spremni za borbu za P1 ..


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Već radi dobri stari Mercedesov bullshit PR menadžment. Opet su “djevojčica sa šibicama”, jedni i izmučeni. I onda razumijem Hamiltona kada plače preko twittera i instagrama jer se naviknuo plakati stalno. I on i Toto trebaju dobiti šamarčinu svaki puta kada i pomisle reći da nisu favoriti. Osim ako ovih gro naslova za redom nije osvojeno teškom borbom koju ja nikada nisam vidio.
    Prognoza utrke – oba mercedesa na postolju.



    11
    -2

    13
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Je li i prethodne dvije sezone bila najgora trka u sezoni? :mrgreen:



    4
    4

    0
  4. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Koji s***nja…pa daj vec jednom reci: najbolji smo i ne moze nam nitko nista! Bkte on i nakon 6 glatkih, uzastopnih naslova i dalje place i place..:bljak:



    11
    2

    9
  5. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Binotto najavljuje pole i pobjedu, Hamilton najavljuje tezak vikend za Merc…

    Dakle 1-2 za Merc.



    7
    6

    1
  6. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Zato su navijači extra ;)



    7
    5

    2
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    Mislim da se unaprijed ograđuje od ne osvajanja pobjede, iako i u tome svemu ima istine. Usprkos lošijem staru, Ferrari je ovaj dio prvenstva, gotovo ravnopravan Mercedesu. I rezultati to potvrđuju



    1
    -1

    2
  8. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Ovaj opet pila naopako….



    1
    1

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Toliko godina imaju tu pilu naopako da mi dođe žao što se nisu prepilili popola. Kako čekam njihov pad, želim vidjeti Mercedes na koljenima pa da imaju razloga plakati u borbi za 7. mjesto. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Izjave Lewisa i Tota se uvijek svode na plač i kada su imali sekundu brži bolid po krugu. Hamiton je znao plakati zbog guma dok vodi utrku na 20 sekundi prednosti… “my tires are gone”… i onda odveze još 20 krugova na tim istim gumama i neposredno prije pitstopa napravi najbrži krug. Toliko o tome.



      3
      3

      0
  9. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    meni je taj mexico jedna od najsterilnijih utrka u kalendaru. em je pred kraj kad je riješeno, em je nekak bezkarakterna. no fun.



    1
    -1

    2
  10. Pirelli Wet
    Hook2011 Prikaži

    Kladim se da kuka i kad vidi šta je za ručak.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.