Vettel: Ferrari mora raditi bolje

Izdvojeno

Domagoj Jakšić

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Nakon što je Mercedes osvojio šesti uzastopni konstruktorski naslov na VN Japana, Ferrarijev vozač Sebastian Vettel kaže da momčad mora napraviti bolji posao idućih godina. Na upit novinarima što im nedostaje za uspjeh, odgovorio je:

“Mislim da nam ne nedostaje ništa. Mislim da samo moramo raditi bolje. Veoma smo posvećeni, radimo mnogo, ali to i dalje nije onaj nivo koji se može i mora dostići.”

“Očito je da je Mercedes zadnjih godina pokazao da mogu napredovati i uspjeli su u tome. Mislim da nismo u takvoj poziciji.”

“Još uvijek postoji prostor za napredak. Ne počinje u Meksiku ove godine. Sljedeća sezona počinje sljedeće godine, pa sve što možemo naučiti ove godine, a mislim da smo mnogo toga naučili moramo iskoristiti kako ne bismo imali slabosti na našem bolidu.”

“Napravili smo napredak, ali i dalje nismo na vrhu. Imali smo nekoliko sjajnih utrka, ali sveukupno i dalje mislim da malo zaostajemo.”

Vettel je siguran da Ferrari ne smije imati slabosti jer se u tom slučaju neće moći suprotstaviti Mercedesu.

“Očito da ne možemo vidjeti što rade, ali koliko vidim izvana, mislim da su blizu savršenstva svaki put kada izađu na stazu. Konzistentni su, rade jako malo grešaka. To je sigurno jedan od razloga zašto su tako jaki.”

“Ako osvojiš konstruktorski naslov četiri utrke prije kraja prvenstva, to dokazuje da rade mnogo stvari bolje od ostalih. Ako idete u detalje, možete pričati o tome što njihov bolid radi bolje od našeg, ali mislim da to nije najvažnija stvar. Najvažniji je timski rad.”

“To je do najmanjih stvari, baš one najmanje sitnice koje moramo poboljšati, svaki od nas. To je jedini način da se popnemo stepenicu iznad. Nadam se da će im ovo dosaditi. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Mercedes i kada nije najbolji ima odgovor na svaku Ferrarijevu gresku kojih,tesko za povjerovati, ima apsolutno svaku utrku. Ili su to vozacke greske poput ovih u Japanu ili Italiji, ili su to timske strateske greske u kojima Ferrari kao da ne moze kontrolirati oba vozaca i uvijek jedan mora biti zakinut (iznimka Singapur). Tu su najupecatljiviji beskorisni potezi mijenjanja pozicija vozaca na pocetku sezone gdje su izgledali kao kakav pocetnicki tim, a sto sam barem ja mogao zakljuciti po team radiu u Rusiji, vodstvo Ferrarija i nije bas cvrste ruke. Tako je vise nebitno gdje stoje u odnosu na konkurenciju jer dok su i prosle sezone imali najbrzi bolid na odredenim utrkama, uspjeli su prosuti masu bodova na greske koje su i fanovi pred TV-om uocili prije njih. Zadnjih nekoliko sezona dobar su pokazatelj da niti jedna osoba u timu nije uzork manjku uspjeha nego je atmosfera ta koja svakog pojedinog clana spusta na razinu manje. Mislim da ovom timu treba jedna cvrsta i odlucna ruka.



    13
    12

    1
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ferrari nije bio na razini Mercedesa zadnjih godina iako će mnogi navijači Mercedesa reći da je Vettel kriv što nisu bili prvaci.
    Činjenica je da je Ferrari uvijek bio iza Mercedesa i samo savršenim skupljanjem bodova mogu doći ispred. Cilj treba biti 1-2 na kvalifikacijama, ali ne smije se improvizirati za nedjelju. Sve mora biti savršeno organizirano i planirano. Zadržati Mercedese iza sebe i kada je Hamilton iza utrka se mora završiti pod svaku cijenu bez obzira na poziciju. Često se znalo događati je Hamilton 5., ali Ferrari vlastitom glupošću izbaci jedan svoj bolid i onda Hamilton niti kriv niti dužan dobije dvostruke bodove. Strateški dio ekipe mora znati sve o bolidu Mercedesa i bolidu Ferrarija. Unaprijed predividjeti kada će Mercedes u boks i koje varijante mogu odigrati te složiti najbolju priču za vozače Ferrarija.

    Vozači Ferrarija si ne smiju smetati nikada. Ako je jedan brži, drugi ga pušta bez da se gubi sekunda. (Idealno bi bilo da je jedan čisti vodonoša/tail gunner/wingman, ali to nećemo vidjeti).
    Što se Vettela tiče Ferrari treba dogovoriti da tim neće njega zeznuti ,ali da očekuju da niti on ne glumi idiota. Teško je optuživati Vettela kada je na svaku njegovu pogrešku Ferrari odgovorio timskom pogreškom.



    8
    6

    2
  3. Kimi Raikkonen 7
    vwvtc Prikaži

    Naravno da trebate biti puno bolji jer i kad vam sve “štima” gotovo uvijek fulate i Mercedes pobere vrhnje.Oni su strašno dobro uigrana mašinerija i gotovo perfektna ekipa sa odličnim bolidom.Jednostavna računica, morate biti najmanje kao i oni dobri ako im želite parirati a ako ih želite pobijediti idealno savršeni.



    5
    5

    0
  4. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …opa, seb je malo promijenio retoriku…ako mogu primijetiti charles leclerc je najbolje što se moglo dogoditi sebastianu vettelu u ferrariu…ako ovako nastavi voziti todt jr., elkann i ekipa kojom formalno upravlja binotto će slijedeće godine imati prosta i sennu iz 88-89…



    3
    0

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.