Postignut dogovor između F1 i stadiona Hard Rock oko VN Miamija

Izdvojeno

Marosh

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Sean Bratches, komercijalni direktor F1, i CEO Hard Rock stadiona Tom Garfinkel potvrdili su načelni dogovor o održavanju utrka u Miamiju od 2021. godine.

“Izrazito smo uzbuđeni objaviti da su Formula 1 i stadion Hard Rock došli načelnog dogovora oko održavanja prve ikada Velike nagrade Miamija u Formuli 1. Predviđeni godišnji učinak od 400 milijuna dolara i 35 tisuća noćenja svake će godine učiniti VN Miamija ekonomskim molohom južne Floride.”

“Izrazito smo zahvalni našim obožavateljima, izabranim službenicima i lokalnoj turističkoj industriji za njihovo strpljenje i podršku tijekom ovog procesa. Jedva čekamo pokazati vam po prvi puta najveći trkaći spektakl na svijetu u jednom od svjetski najpoznatijih i najglamuroznijih regija”, stoji u zajedničkom priopćenju.

Ukoliko dobije službeno odobrenje, bit će to druga utrka u SAD-u nakon one u Austinu. VN Miamija trebala bi se održati u svibnju 2021. godine. Ista već ima službeni Twitter profil, web stranicu i nekoliko prezentacijskih videa. Ovime bi se, uz gore navedene financijske prilike, otvorilo 4000 radnih mjesta, dok bi se zauzvrat svijetu pokazao Miami.

Američka korporacija Liberty Media od 2016. godine, kada je ušla u F1, pokušava dovesti utrke u Miami. Prvotno su to pokušali napraviti u središtu grada pokraj AmericanAirlines Arene. Prema planovima, ta se utrka trebala održati ove godine, no isti su pali u vodu nakon pobune lokalnog stanovništva.


Odgovor

8 komentara

  1. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Dajte Imolu, Nurburgring, Magny Cours, Istanbul Park… Umjesto toga oni dovode neke Vijetname, Majamije…



    4
    4

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Slažem se, ali oni žele od F1 izdići iznad Europe. Ja sam protiv toga, ali vidimo kuda to ide. Žele da američki kontinent dijeli primat sa Europom, a Azija bi bila kolačić za pobiranje keša.


      0
      0

      0
  2. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Puno bolje izgleda od one prve verzije.


    0
    0

    0
  3. Nando
    andrej12 Prikaži

    Čini mi se na prvu da je ovo Sochi 2.0, nadajmo se da sam u krivu


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.