Raikkonen i Giovinazzi ne znaju što je pošlo po zlu tijekom utrke

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 5 godina 3 min 2 komentara

Alfa Romeo nastavila je sa padom forme, očiglednim nakon završetka ljetne pauze, i na VN Japana. Nakon razočaravajućeg nastupa u Sočiju, gdje je Finac Kimi Raikkonen završio na 13. mjestu, a njegov momčadski kolega Talijan Antonio Giovinazzi tek na 15., rezultat se ovog vikenda dodatno pogoršao. Vozači švicarske momčadi u Japanu nisu mogli završiti bolje od 14. i 16. mjesta, a očigledna je bila i velika nekonkurentnost ostatku sredine poretka tijekom utrke.

Raikkonen je nakon utrke izjavio:

“Za mene je ovo bio jedan dosadan dan. Ne znam zašto, ali tijekom prva dva stinta jednostavno nismo imali prednji dio bolida, kao ni gripa općenito. Kada smo se prebacili na soft gume, bolid je zapravo postao puno bolji i mislim da sam ubrzao za tri, četiri sekunde po krugu. To je vrlo zbunjujuće.”

“Nadam se da možemo otkriti što je pošlo po zlu. Imali smo dva različita aerodinamička paketa na našim bolidima ovaj vikend, nadamo se da će nam to pomoći u otkrivanju uzroka naših problema i da ćemo se što prije vratiti tamo gdje pripadamo, u borbu za bodove.”

Giovinazzi je bio vrlo sličnog razmišljanja:

“Isto vrijedi i za mene. Tempo u utrci je bio jako spor. Mislim da su naše kvalifikacije bile puno bolje od ostalih momčadi iz sredine poretka, ali u utrci smo se jako mučili i moramo naći rješenje za preostale četiri utrke. Nemam ideju što je pošlo po zlu, moramo analizirati sve detalje iz utrke pa ćemo vidjeti.”

Šef švicarske momčadi Frederic Vasseur rekao je da momčad mora biti puno bolja kako bi ušla u utrku za bodove:

“Započeli smo utrku s nadom da ćemo završiti u top 10, ali na kraju se nismo mogli boriti za bodove. Na soft gumama smo pokazali puno bolji tempo, pa moramo pomno analizirati sve podatke kako bi takvu brzinu mogli početi pokazivati tijekom cijele utrke. Na ovako neizvjesnom gridu, sa puno izjednačenih momčadi, moramo izvlačiti ono najbolje iz bolida ili će nas u suprotnom konkurencija pobijediti, kao što je bio slučaj ovoga vikenda.”

Nakon VN Japana, Alfa Romeo u konstruktorskom poretku zaostaje 19 bodova za sedmoplasiranim Racing Pointom te 24 boda za šestoplasiranim Toro Rossom, pa će morati značajno popraviti svoje performanse nedjeljom kako sezonu ne bi završili pri samom dnu prvenstva. S obzirom na zaostatak Haas F1 Teama od samo 7 bodova za švicarskom momčadi, bit će zanimljivo vidjeti može li ijedno od razočaranja nastavka sezone popraviti formu u zadnje četiri utrke ili njihove inženjere očekuje duga i naporna zimska pauza.


Odgovor

2 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    gume gumicee



    3
    3

    0
  2. Ferrari
    Dean13 Prikaži

    Neznam, ali prije bih rekao da je kriv pritisak u gumama nego sama komponenta gume. Čudno malo


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.