Sainz: Iznenadio me naš tempo

Izdvojeno

Carlos Sainz odradio je još jedan savršeni vikend. Nakon sedmog mjesta u kvalifikacijama, Španjolac je u utrci ponovno stigao do petog mjesta i novih deset bodova.

Sainz je i na VN Japana startao odlično, a utrku je uspio završiti ispred Ferrarijevog Charlesa Leclerca i vrlo blizu Red Bullovog Alexandera Albona koji je završio mjesto ispred.

Španjolac je ostao iznenađen McLarenovim tempom u utrci, a nakon još jednog sjajnog plasmana nije krio oduševljenje.

“Danas smo bili vrlo brzi. Bolid je išao vrlo dobro tijekom cijelog vikenda. Osjećao sam se odlično i kada mi je momčad naredila da pritisnem, vozio sam ispod 1:34. Ta vremena su me zaista iznenadila,” komentirao je Sainz.

“Ovo je bila jedna od najboljih utrka za našu momčad po pitanju tempa u utrci. Ritam je bio spektakularan, bili smo vrlo blizu Albona tijekom posljednjeg stinta, te smo vozili istim tempom kao Leclerc, što je vjerojatno naljepše iznenađenje ove godine.”

“Ovakvi vikendi ostvarivi su zbog velikog truda i koncentracije cijele momčadi. Sada ćemo analizirati cijeli vikend i pokušati napraviti isto na sljedećim utrkama,” zaključuje Španjolac.

– Carlos Sainz

Lando Norris nije uspio upotpuniti McLarenov sjajan vikend. Britanac je prvo oštetio bolid nakon što je naletio na krhotine s Leclerovog i Hamiltonovog bolida, a zatim ga je Albon izgurao sa staze i tu su njegove šanse za pokoji bod bile uništene.

Iako je Renault na Suzuki osvojio dvostruke bodove, Sainzovo peto mjesto omogućilo je da se McLaren još malo odvoji od francuske momčadi. Sainz je s drugim dvoznamenkastim bodovima zaredom stigao do šestog mjesta u poretku vozača preskočivši Toro Rossovog Pierrea Gaslyja.


Odgovor

11 komentara

  1. Formula 1
    Luka98 Prikaži

    McLaren je sigurno jedno od najvećih iznenađenja ove sezone. A Sainz je jako talentiran i podcijenjen vozač. Nadam se da će se jednoga dana boriti u vrhu poretka.



    15
    15

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      RBR se zeznuo, ne sumnjam da bi Carlito bio tu negdje oko Maxa.



      15
      15

      0
    • avalon Prikaži

      a još je jedan od naj pristojnijih , “najtiših” vozača na gridu . interesantno s obzirom da bi treba imat “vruću” mediteransku krv … nešto ka alonso ;) ipak , carlos dokazuje da krv nije voda jer tata je bija itekeko dobar vozač sa 2 titule WRC – a ,pobjednik 26 rally – a sa 97 podija te 757 etapnih pobjeda . CS Jr je možda podcjenjen i zbog svog pristojnog pristupa mada mu talent niko ne može osporit . šteta šta nije glasan , prgav ka npr ex kolega max , više bi profitira mada je meni baš ovako tih , pristojan ,a vrstan baš zbog toga “mirnog” , nekonfliktnog karaktera među najdražim vozačima današnje F 1 .



      8
      8

      0
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Bravo decki,keep up the good work,jos da se to prenese na preostale utrke i naravno za sljedecu godinu da se jos poprave i brzo ce se borit na vrhu poretka vamonoooos



    4
    4

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Smooth..ajmo Mclaren vrijeme je za povratak ?



    6
    6

    0
  4. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Kad je nekad davno West jurio pored Marlbora.Bilo bi dobro da se vrate na stare staze pa makar da i zapapre malo među jakima


    0
    0

    0
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    A ONI SE VRACAJU NA MERC ?!!?!


    0
    0

    0
    • Nigel Mansell
      The Simpsons Prikaži

      Da.
      Vjerojatno bi se danas borili za postolja da nisu imali nesretnu suradnju sa Hondom koja ih je bacila na dno i uzela par godina.
      Mcl-Honda je bila čista katastrofa i suradnja u krivo vrijeme.
      Ako su sad bolji od Renaulta to pokazuje koliko su sposobni.



      2
      1

      1
      • avalon Prikaži

        jbga , neko je “mora surađivat” sa hondom koja nosi bar 50 % krivice jer čini mi se da su ležerno i samouvjereno ( bar po izjavama početkom 2015. ) … ostatak krivice je nešto na dennisu koji je stavija veto na prodaju hondine PU drugim “interesentima” pa su imali premalo podataka , ponešto i na zero size konceptu šasije . ne znam koliko bi bili bolji od renauta da je hulkenberg dosadašnji dio prvenstva “odradija” na visini zadatka s obzirom da mu je ovo već 3. sezona u renaultu , a ima isti broj bodova ka i rookie norrris uz jedno odustajanje manje od landa .



        1
        0

        1
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Pa nije ni Ricci, kojeg svi smatramo boljim vozačem od Hulka, osvojio nešto puno više bodova (čitavih 7 bodova više, a to je razlika sa jučerašnje trke). Bez obzira što mu je prva sezona u Renaultu.
          Takvim vozačima ne bi trebalo toliko bitna promjena sredine, a ovdje je bilo mišljenja da će to Ricci “pregazit k’o plitak potok”. Doduše, bilo je i mišljenja da će Hulk izaći kao pobjednik iz duela.
          Ajd, ima još 4 trke do kraja. Teoretski mogu prestići Mclaren.



          3
          3

          0
        • avalon Prikaži

          Frantic … nije bitna prva DR Vs treća sezona NH u renaultu ? nije bitna promjena sredine nego promjena bolida jer virujem da je velika razlika između RB i renaulta . DR se treba naviknuti na recimo lošiji bolid u nekim segmentima . šta je montoya izjavija ( vezano uz seba ali se može primjenit i na DR ka “rookia” u renaultu ) … „Mijenjanje načina na koji vozite je komplicirano. Ako promijenite način na koji vozite bolid, možete i dalje biti brzi, ali vjerojatno ne brzi kao što ste prije bili. Morat će se prilagoditi do određene mjere, ali učiti biti brz na drukčiji način je jako komplicirano. ” . ipak DR je u Q 10 Vs 6 , ima 7 bodova više uz 5 odustajanja Vs hulkenbergova 3 . uostalom moja poanta nije bila ko je bolji od vozača renaulta nego činjenica da je NH ka “starosjedilac” u timu pridonija bodovno premalo pa je i to jedan od razloga zašto McL ima 34 boda više . ne navikavaju se svi istom “brzinom” npr kimiju je trebala sezona u ferrariu ( alonso kolega ) da se navikne ( pa možda i bar dio 2015. ) jer nisu ni FA ni SV bolji od KR koliko je pokazivala bodovna ljestvica . a npr CL se vrlo brzo “prešalta” sa saubera na ferrari . možda i zbog toga jer je sa lošijeg doša u bolji bolid , a situacija DR je bila obrnuta … sa boljeg , vozljivijeg , stabilnijeg itd na lošiji renault . na to se treba naviknut , prilagodit , prominit način vožnje šta je komplicirano … kako je kaza montoya ;) znam da je NH skoro pa “sveta krava” ali objektivno oni koji ga veličaju možda bi se sami sa sobom mogli zapitat kako takav za njih vozačina ima bodova ka rookie norris ? zašto je njegov bodovni doprinos slabiji od “rookia” ricciarda ?


          0
          -1

          1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.