Mercedes će donijeti manje nadogradnje u Japan

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Šef Mercedesa Toto Wolff najavio je kako će njemačka momčad donijeti manji paket nadogradnji za VN Japana koja se ovog vikenda vozi na Suzuki.

Ferrari je nakon ljetne stanke uzeo tri uzastopne pobjede, dok je Mercedes uspio slaviti tek u Rusiji i to uz pomoć za njih pravovremenog virtualnog safety cara. Iz Ferrarija su izjavili kako su njihove ovogodišnje nadogradnje svojevrsna priprema za 2020., dok su iz Mercedesa priznali da nisu dovoljno razvijali svoj ovogodišnji bolid tijekom sezone.

“Tako je bilo planirano”, rekao je Wolff o nedostatku nadogradnji.

“Morate pravilno rasporediti svoje resurse gledajući na iduću godinu. To je nešto što smo pažljivo razmotrili.”

“U Suzuku ćemo donijeti neke manje stvari koje želimo istražiti, ali ništa veliko poput onoga što smo donosili dok smo pritiskali do ljetne stanke.”

Unatoč pobjedi Lewisa Hamiltona u Sočiju, Wolff očekuje tešku borbu s Ferrarijem na utrkama do kraja sezone. Od nadogradnji za Japan ne očekuje dramatične promjene u brzini bolida.

“Pobjeda u Sočiju ne mijenja činjenicu da je Ferrari imao bolji početak drugog dijela sezone od nas. Mi ćemo donijeti određene manje nadogradnje bolida u Japan za koje se nadamo da će nam pomoći u tome da napravimo korak u pravome smjeru.”

“Međutim, znamo da ćemo morati izvući apsolutno sve iz bolida i guma želimo li se moći boriti za pobjedu.”

– Toto Wolff

Situacija u prvenstvu ipak nije toliko dramatična za Mercedes – još uvijek imaju 162 boda prednosti ispred Ferrarija s pet utrka do kraja i 220 bodova za osvojiti. Hamilton također nije pod velikim pritiskom što se tiče bodovne razlike jer ima 73 boda više kolege Bottasa te 107 ispred Charlesa Leclerca s još 130 maksimalno ostvarivih bodova.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.