Correa uspješno operiran, dao prvu izjavu nakon nesreće

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Correa uspješno operiran, dao prvu izjavu nakon nesreće

Lovro Andraka

Nakon što je prošle subote objavljeno da je Juan Manuel Correa sada potpuno pri svijesti i da je odabrao tešku operaciju noge umjesto djelomične amputacije, danas je stigla potvrda da je operacija prošla uspješna te je po prvi put nakon velike nesreće izjavu dao sam Correa.

Operacija je započeta u nedjelju i trajala je čak 17 sati, no bila je uspješna. Prvih 48 do 72 sata nakon operacije je bilo ključno za sigurnost liječnika u uspješnost operacije, a sada kada je prošlo više od 72 sata, liječnici su uvjereni kako je operacija bila uspješna, ali i dalje pomno prate Correino stanje.

U najnovijem izvještaju je navedeno kako Amerikanca čeka još jedna, manje složena operacija za dva tjedna, a već za šest tjedana bi mogao biti otpušten iz bolnice.

“Tijekom operacije, liječnici su morali ukloniti više koštanog materijala nego što su očekivali te su morali riješiti nekoliko problema s krvnim žilama, no navode kako je glavni cilj operacije ostvaren. Juan Manuel ostaje u londonskoj bolnici te ima zakazanu dodatnu, manje kompliciranu operaciju za dva tjedna.”

“Liječnici očekuju kako će Juan Manuel moći napustiti bolnicu za otprilike šest tjedana. Nakon toga će započeti svoj put ka oporavku. Iduća godina će biti puna fizikalnih terapija, rehabilitacije i korektivnih operacija s ciljem obnavljanja potpune funkcije njegovog lijevog stopala i gležnja.”

Nešto više od mjesec dana nakon tragične nesreće na Spa-Francorchampsu koja je oduzela život Anthoineu Hubertu, Juan Manuel Correa dao je vlastitu izjavu:

“Proteklih nekoliko tjedana je bilo iznimno teško, teže nego išta s čime sam se ikad susreo, fizički i mentalno, Shvaćam da je moja budućnost što se tiče oporavka mojih nogu, posebice desne noge, i dalje nesigurna te da će fizička rehabilitacija biti iznimno duga i komplicirana. Još uvijek procesuiram sve što se dogodilo i što se događa.”

“Želim se zahvaliti svakoj osobi koja je na bilo koji način iskazala svoju podršku. Počašćen sam ogromnim brojem brižnih i dragih poruka koje sam primio. Hvala svima iz sveg srca i znajte da su vaš poticaj i pozitiva napravili razliku.”

– Juan Manuel Correa

20-godišnji Amerikanac je zaista imao teških mjesec dana nakon velike nesreće – prošao je kroz prvotnu operaciju nogu, komu, probleme s plućima te nedavnu 17-satnu operaciju noge, no čini se kako bi odsad trebale stizati samo dobre vijesti u vezi njegova stanja. Kao i dosad, sve ćemo pratiti na F1pulsu u rubrici Formula 2.

Svi dosadašnji izvještaji o Correinu stanju:
1. rujna
7. rujna
19. rujna
20. rujna
28. rujna

Podrži nas

Zadnji donatori:
Crash zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
824 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Correa#Formula 2

Komentiraj

1 komentar

 1. Stefan Bellof pigmalion Prikaži

  Opasan, opasan, jako opasan sport.
  Prvo što mi dođe, na pamet, osim što je Correa imao ( definitivno ) sreću – ako ćemo to tako zvati; je i to da zaista ne razumijem ozbiljne ljude koji nastoje tvrditi da motorsport nije sport.

  To su u mojem društvu uvijek oni koji nogomet, košarku, rukomet, atletiku, itd. stavljaju / deklariraju kao PRAVE sportove.
  Ali jednom sam prilikom radeći u Grazu dobio komentar da je F1 pravi sport – “spoj čovjeka i stroja”…… SAMO što je taj lik, Austrijanac rekao da F1 više nije kao prije…… a i da ne stigne od unučadi i sličnoga više pratiti F1.

  Correino stanje me podsjeća ( nije ista nesreća, ali oporavak je gadan,…. ), na stanje Roberta Wickensa.

  https://www.goodmorningamerica.com/culture/story/indycar-driver-survived-fiery-crash-hopes-walk-wedding-61520808

  Sretno Correa.  4

  0