Jos Verstappen: Max je frustriran, neće se boriti za naslov ni iduće godine

Izdvojeno

Jos Verstappen tvrdi da njegov sin i on sam nisu zadovoljni Red Bullovom formom. Iako je austrijskoj momčadi ovo prva sezona s Hondom, Verstappenov otac kaže da su mislili da će biti nešto konkurentniji.

Verstappen trenutno drži četvrto mjesto u poretku vozača s dvije pobjede i u velikoj je borbi s Ferrarijevim vozačima za treće mjesto iza Mercedesovog dvojca.

Starijem Verstappenu to očito nije dovoljno pa je istaknuo svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom.

“Trebali smo biti nešto bliži najboljima, nismo mislili da će biti ovako teško. Vrlo je frustrirajuće što su imali nekoliko dobrih utrka tijekom prve polovice sezone, ali nakon toga su stali, dok drugi još uvijek jasno napreduju,” rekao je Jos, aludirajući na Ferrari.

“Max trenutno ne može mnogo napraviti oko toga, ovisimo o momčadi. Malo su zakazali s bolidom, ali i Honda s motorom. Moraju raditi na oba područja ako se žele boriti za naslov iduće godine.”

Verstappenov ugovor s Red Bullom istječe na kraju 2020. Ukoliko ni sljedeće godine ne bude u borbi za naslov, Verstappen bi mogao napustiti momčad.

“Mogli ste vidjeti na posljednje dvije utrke, kad je izašao iz bolida, Max je bio frustriran. On radi sve što je u njegovoj moći, no ne ovisi sve o njemu. To je ono što mu otežava. Stavite ga u dobar bolid i borit će se za naslov. U Red Bullu smo nekoliko godina, ali čini se da nećemo biti u borbi za titulu ni iduće godine.”

“Očekivali smo da ćemo ove godine smanjiti zaostatak, ali to i dalje nije slučaj. Momčad mora promijeniti neke stvari kako bi napredovali, inače će i iduća sezona biti izgubljena.”

Za dvije godine, 2021., stiže novi pravilnik, a mnogi vozači, uključujući i Verstappena, će biti slobodni. Jos misli da su potrebne velike promjene ukoliko Red Bull želi zadržati njegovog sina.

“Svi grade nove bolide, ali imali smo godinu dana za približavanje najboljima i u tome nismo uspjeli. Stoga, tko garantira da ćemo iduće sezone biti bolji? Ozbiljno sam zabrinut, momčadi treba nešto veliko kako bi se borili za naslov.”

– Jos Verstappen

Odgovor

33 komentara

  1. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Zašto mi čitamo izjavu koja je nedvojbeno usmjerena na čelnike Melmuta Marka, Matiu Binotta i Toto Wolfa? ;)



    14
    12

    2
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Kakav mocan posao radi Mercedes i donekle Ferrari.. Ne vjerujem da u Renaultu i Hondi rade neznalice ali je tako hebeno tesko doc do te ljestvice koju je postavio Mercedes sa ovim setom pravila..
    Mozda je ipak sve prekomlicirano jer vidimo koliko su daleko customer ekipe Mercedesa i Ferrarija a evo i za sljedecu godinu nisam uvjeren da ce doc do nekog suzbijanja grida..



    14
    14

    0
  3. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Bio sam na Hungaroringu i tada se činilo da je Redbull napravio “taj” korak koji im je nedostajao da budu baš pravi ravnopravni dio vodeće trojke…
    Nakon ljetne stanke RB je izgubio “taj” korak s vodećima i vratio se u komfort zonu 2017 i 2018. Iako treba priznati da pravi tempo na SPA i Monzi nismo mogli vidjeti zbog Maxovih sudara u prvom zavoju.Bilo kako bilo, s te strane se moram složiti s Josom, puno se više očekivalo od Singapura i Rusije..
    Ali…ovakav pritisak je isključivo došao sa strane Josa kao menađzera svoga sina, a ne konstruktivna kritika momcadi da svi skupa sjednu i naprave bolji brži bolid.. A sjetimo se kako se Lewis promijenio kad je “starom” dao metlu. Hoće li se ista stvar morati dogoditi i Maxu !? Čisto me zanima.



    7
    5

    2
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Dosta puta sam vidio roditelje koji forsiraju svoju djecu u nečemu (bilo to neki sport, muzički instrument, neka druga umjetnost, bilo da ih tjeraju u školu/fakultet, a dijete nije za TU školu/fakultet, ili barem ne želi to, ili neka deseta stvar, nebitno).
      Ajd, ovdje je makar slučaj da je dijete stvarno talentovano i brzo, da voli taj sport i da je tu od malih nogu.
      Ali opet se ne mogu oteti utisku da je Jos “nedojeban, iskomplexiran i isfrustriran” (kao i ti neki roditelji koje i lično znam), pa želi to “izliječiti” preko svog sina.
      To što mu je “prenio” trkačke gene i što mu je “pobudio” želju za motorsportom je logično, ali mislim da bi ipak bilo malo bolje po Maxa bilo, da je taj pritisak bio malčice manji.
      Pogotovo, nakon što je upao u F1.
      I mislim da taj manji pritisak ne bi “oduzeo” Maxu ništa od talanta i brzine za utrkivanje (jbga, to imaš ili nemaš), ali bi, upravo zbog ovakvih situacija Maxu bilo lakše.
      Takođe smatram, da nije takvog Josovog pritiska, da Max ipak ne bi bio takav u istupima nakon nekih situacija (nikad on nije kriv, uvijek su drugi krivi, a čak i kad sam izleti, onda ispadne da je nenadano dobio boost od 160ks ili tako nešto).
      Nisu njih dvojica prvi otac-sin u F1. Ne sjećam se nešto da su drugi očevi imali ovakve postupke i nastupe u medijima (Keke, Jan, Nelson, Satoru, Jonathan,…. vidjećemo Michaela ako se oporavi, Jeana i Juan Pabla, naravno, ako bi im sinovi dospjeli do F1).
      Ovo su polako pripreme za promjenu sredine 2021. (ako bude bilo potrebe i ako bude mogao gdje). Samo ne znam da li Josu jasno da mu je sin budući svjetski prvak (trebaju da se dese neke prilično lude i neočekivane stvari da to Max ne postane), ali da treba ipak malčice pričekati, da dođe na red (a vjerujem da će doći).



      28
      28

      0
  4. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Verstappen trenutno drži četvrto mjesto u poretku konstruktora

    nije Max konstruktor :)



    10
    10

    0
  5. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Ima tu i Maxove krivice što se ne bori za naslov , nije sve u bolidu . S takvim bolidom Red Bulla trebao je biti bar otprilike blizu borbe za naslov , onda je sve moguće , a on nikada ni blizu borbe za naslov .
    Izbio je on dosta puta drugima bodove , ali bome i sebi .



    2
    -22

    24
  6. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Imam osjećaj da je više Jos frustriran nego Max.



    12
    12

    0
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Kada se vozac od 22 godine zali na manjak pobjeda, netko bi rekao da se radi o nadobudnome rookieju koji se itekako nagledao F1 igrica, ali s druge strane te su frustracije donekle opravdane. Od prvoga se dana najavljivao novi Senna, a Max je tip osobe koji se medijskim napumpavanjem hrani i nekim cudom postaje sve bolji sto ga izdvaja iz one velike vecine. Ocekivalo se mozda da pomete sve rekorde i nerijetko se i dalje govori da je jedan od najboljih mladih vozaca, no postoji i druga strana price. Takvo je vrijeme u F1 da rijetko kad mislimo da ovakve statisticke podatke, ali vozaci poput Schumachera i Alonsa su vec imali 2 naslova prvaka u dzepu, Hamilton je bio konstantno u borbi za pobjede i jedan od najmladih prvaka, a eto Max stao na jednom pole positionu i 7 pobjeda. Nazalost za koju godinu ce nove generacije pratitelja takoder reci da taj Max nije bio nista posebno, ali te brojke su itekako vece kada uzmemo u obzir da je Mercedes uzimao vise od 50% pobjeda po sezoni i svakim novim vikendom skidali svjetske rekorde kao da je sport nastao jucer. Nama je tesko za shvatiti da se ovaj sport ne vrti oko sto zanimljivijeg utrkivanja nego o napretku tehnologije i obaranja rekorda s novim izumima jer da je do utrkivanja F1 bi mogla bez problema imati 20 istih bolida. Max vise nije rookie, stovise, vjerojatno je odradio 1/4 ako ne i vise svoje karijere, a od najava nismo puno vidjeli. Oni koji prate F1 znat ce da je Max opravdao najave svojom brzinom i talentom, ali na kraju krajeva na brojkama na papiru sve ostaje.



    18
    18

    0
  8. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Od jada,oblijale su me suze.Možda me prođe ako opet uvedu Verstappen pravilo!



    2
    0

    2
  9. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Neznam Joe,mislim da ti imas neke komplekse,Mislim da Max zna pricat za sebe! Moj Joe treba se sjetiti da ti je sin najmladji pobjednik jedne F1 utrke radi Red Bulla,s takvim stavom se ne ide naprijed!!! A mislim da ti mali nikad nece bit veci niti od Red Bulla(kao ime) niti od Honde!!!!



    8
    5

    3
  10. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Ovaj nezna kaj prica buni se na drugi dio sezone pa idemo redom
    Spa- max u creshstapen modu lose starta zabije se nepotrebno u Alfu koju bi ionako bez problema proso RB kriv smjesno
    Monza- uzima kaznu starta sa dna poretka i pazi na startu da se negura i onda se prekoci i strga prednje krilo cak i smjesno za vozaca njegovog kalibra vozi cjeli krug sa strganim krilom ode u box u 2 krugu nakon toga zavrsava 8mi bit ce da je i tu RB kriv
    Singapur-Zavrsava 3eci ispred oba Merca a vidi se iz aviona da je Ferrari odkljucao svoj bolid i radi nevjeroatan korak naprjed od nastavka sezone
    Rusija-Krece sa kaznom od 5mjesta iza ide na zicer u prvom stintu sa soft gumama da nebi zapeo ko iza Pereza u Monzi i kad ih je SC skupio oba Merc i LeClerc na softu a on na mediumu i kak da ih prati tu mozda i je RB kriv zbog taktike al Honda nije zicer
    Mislim da Jos vidi da se LeClerc gnjezdi u Ferrariu koji je prezeo mjesto najaceg bolida svih utrka nakon ljetne stanke i jednostavno je frustriran al da covjek popljuje i RB i Hondu mislim da to nemre bit dobro za Maxa a jos i njega spominje da isto tak misli sto cemo saznat uskoro sto Max kaze na to
    A da ce negdje imat garanciju za naj bolid cjelu sezonu to nema niko pa nebi se niko ni utrkivo da ne misli da ce njegovo vrijeme doc



    10
    7

    3
  11. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Sve je još bilo u redu dok Leclerc nije počeo pobijeđivati, sada je on u centru pažnje, u međuvremenu se Max dva puta razbio, moment se izgubio.



    16
    15

    1
  12. Fia
    Trapgio Prikaži

    A valjda i Max sudjeluje u razvoju bolida, možda je nešto i do njega i njegovi timski kolega.
    Treba RB ipak jedan iskusniji vozač.



    4
    4

    0
  13. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Ma kakav red Bull i kakva borba za prvenstvo. Godinama cemo gledat samo dve momčadi napred. Red Bull moze jedino par pobjeda u sezoni izvuc po meni. Ni ove godine nece prestic Ferrari ta 2 mjesto bez obzira sta je Ferrari u banani….



    2
    -1

    3
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      Ferrari u banani pa jesi ti gledo utrke nakon ljetne stanke bio je u banani do tad a sad je najbrzi na gridu



      4
      3

      1
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Ne govorim za tu vrstu banane. Vec njihov pitwall. Djaba im sva brzina i aerodinamika kad je vodstvo tragedija zesca.. A bome im sad i ovo rivalstvo izmedju Charlesa i seba ne ide na ruku. Tako daaa. Njih nitko drugi ne treba zeznut. Oni ce sami sebe…



        3
        3

        0
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        Slažem sa s Zolom. Ferrari je u banani od kada je otišao Todt. Došli smo do toga da bi Ferrari prosuo sve i da ima pola sekunde brži bolid svaku trku u sezoni.



        3
        2

        1
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Mislim da ne bi bilo zabune stvarno bi volio da se grid stisne. Ali to se jednostavno nece dogodit. Isto tako po meni dok se Ferrari ne resetira Jos ce jako dugo ostat broj 2.mozda 2021 godina donese stvarno drastične promjene. No to moramo pricekati



        2
        1

        1
  14. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Stari, naporan si.



    3
    2

    1
  15. Alpine
    Alpine Prikaži

    Max je frustriran što je i razumljivo, jer ove godine gleda Leclerca na kojega je pala sva pažnja ovog svijeta….a što će biti tek slijedeće godine….
    A svjestan je i da ako pređe u Ferrari ili Mercedes i tamo vozi npr. uz Leclerca ili Hamiltona da tamo neće imati garanciju neprikosnovenog prvog vozača kao sad….
    A biti brži pola sekunde od Leclerca ili Hamiltona u kvalifikacijama pretpostavljam da ne bi bilo baš tako jednostavno kao biti brži od Albona.



    3
    1

    2
  16. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Neće ni 2021.
    Sve dok ne nauči proći taj prvi zavoj sa pola gasa, he


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.