Wolff: Nismo bili najbrži, VSC nam je donio pobjedu

Izdvojeno

Mercedesov šef Toto Wolff sumnja da bi im njihova strategija omogućila pobijediti Ferrari da nije bilo virtualnog sigurnosnog automobila na VN Rusije.

Lewis Hamilton je bio vodeći kada su vozači morali usporiti zbog virtualnog sigurnosnog automobila nakon odustajanja Sebastiana Vettela. To je omogućilo Britancu da obavi promjenu guma i vrati se na stazu ispred Charlesa Leclerca.

Bez VSC-a, Hamilton bi nakon pit-stopa pao na drugo mjesto iza Leclerca. Wolff kaže da u takvom scenariju Mercedes ne bi mogao prestići Ferrari za pobjedu.

“Na početku smo imali dobar tempo. Lewis je bio blizu Charlesa. Ferrari je pritiskao i međusobno su gurali jedan drugoga,” komentirao je Wolff.

“Mislim da bi za posljednjih 25 krugova odabrali soft, a Charles bi bio na mediumu. Budimo realni, to ne bi bilo dovoljno. Ponovno bi bili u njihovom mjenjaču, kao i na prošlim utrkama, ali to ne bi bilo dovoljno.”

Wolff kaže da Mercedes ne smije kriti da u Sočiju nisu bili najbrža momčad.

“Moramo biti svjesni da po čistoj brzini nismo bili najbolji ovog vikenda. Postoji još mnogo područja na kojima moramo raditi kako bi vratili performanse.”

“Nedjeljni rezultat dokazuje da nema odustajanja. Čak i ako ulaziš u utrku s paketom koji nije najbrži. Ako vozači, inženjeri i menadžment obavi savršen posao, još uvijek je moguće pobijediti.”

– Toto Wolff

Mercedes je s još jednom dvostrukom pobjedom stigao nadomak šeste dvostruke titule zaredom. Do kraja sezone ostalo je još pet utrka.


Odgovor

8 komentara

  1. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Bolje se rodit bez one stvari nego bez srece. Mercedesa oce sreca i to je to.



    5
    -7

    12
  2. Rolex
    petar8 Prikaži

    Mislim da je Mercedes svjesno ostavio ovogodišnji bolid na “redovnom održavanju” u završnici prvenstva znajući da im i sama pozicija u vrhu poretka već garantira ostvarenje cilja , a počeli su se baviti bolidom za iduću godinu te pogonskom jedinicom za iduće godine. Iako se nadam da griješim…



    1
    0

    1
    • F1puls Portal
      Sarma Donator Prikaži

      Mercedes je zamrznuo veće nadogradnje na ovogodišnji bolid, što je i logično jer imaju veliku prednost, čitao sam da će u Suzuku donijeti neke po njima manje nadogradnje… Svakako mislim da je Suzuka njihova…


      0
      -1

      1
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Hehe, konačno jedna Vukova koja je više-manje na mjestu.
    Bez VSCa (ali sa Vettelovim odustajanjem, da je uspio odvući bolid u box) Lewis bi bio iza Leclerca i napadao bi na bržim gumama do kraja trke, pa ko koga. Možda bi i prošao, zbog boljih guma i zbog boljeg 3. sektora koji bi mu omogućio da bude bliži na DRS zoni nakon startno-ciljne ravnine. Možda ne bi.
    Bez VSCa i bez Vettelovog odustajanja, Lewis bi bio 3. i ne vjerujem da bi pretekao i Vettela (koji bi bio 2. u tom slučaju) i Leclerca. Možda samo Vettela, a možda ne bi ni njega.
    Nikad nećemo saznati.
    Kao i uvijek, Benz i kad nije na najvišem nivou, uvijek je tu da pokupi “poklone” Ferrarija.



    5
    5

    0
  4. Lewis Hamilton
    F1FanCro Prikaži

    RBu ne bi pomoglo ni pet VSCa koliko su pali iza Merc-Fer.



    5
    5

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.