Fittipaldi: Vozači postaju roboti

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

Fittipaldi postaje najmlađi prvak u povijesti.

Fittipaldi postaje najmlađi prvak u povijesti.

Novopečeni ambasador za VN Meksika i dvostruki prvak Formule 1 Emerson Fittipaldi, tvrdi da su vozači postali roboti koje kontroliraju momčadi i sponzori i ne dozvoljavaju im da budu svoji i pokažu pravi karakter. Emmo, koji u prosincu puni 69. godinu života, a i dalje je aktivan u utrkivanju, misli da trenutna medijska situacija ne pokazuje pravu sliku o vozačima i njihovim karakterima s obzirom na to da momčadi uspješno kontroliraju svoj vozače prilikom izlazaka u javnost.

“Mislim da je veliki dio ovog problema komunikacija, vozačima mora biti dozvoljena sloboda. I na zapadu se svi zalažu za slobodu govora. Ako na primjer vozite za Ferrari, prije svake konferencije će vam biti rečeno što smijete izjaviti, a što ne. To je glupost! Jesam li ja robot, ili osoba?”

Međutim Emerson smatra da ne treba kriviti vozače za ovu situaciju, već momčadi koje ih žele kontrolirati.

“Rosberg bi trebao smjeti izjaviti da mu je Mercedes uništio utrku i grditi ih, vozači bi trebali smjeti reći što god žele. Umjesto toga, na pitanje kakva je bila utrka, oni samo kažu da je bila dobra.”

“Vozači trebaju imati karakter. Sustav je kriv, a ne oni. Po mom mišljenju trebamo bolju i istinsku komunikaciju između vozača i javnosti.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.