Raikkonen: Singapur nikako ne može biti gori nakon usranog vikenda u Monzi

Izdvojeno

Kimi Raikkonen kaže da sljedeća utrka, VN Singapura, može biti samo bolja nakon nekoliko velikih grešaka koje su Finac i njegova momčad napravili na VN Italije.

Raikkonen je prvo razbio bolid na slobodnom treningu, a onda je nakon prolaska u Q3 isto napravio i u kvalifikacijama. Zbog drugog udesa morao je mijenjati motor i mjenjač, pa ga je čekao start iz pit-lanea.

Uza sve te probleme, momčad je napravila veliku grešku uoči utrke. U Alfi su vjerovali da Raikkonen ne mora startati na gumama s kojima je postavio vrijeme u Q2. Raikkonen je tako startao na drukčijem setu guma, a kazna je bila 10 sekundi zaustavljanja u boksu. Utrku je završio na 15. mjestu, s krugom zaostatka.

“Ovo je bio usrani vikend,” rekao je Raikkonen nakon utrke.

“Prvo moja greška u kvalifikacijama i promjena mjenjača, a onda i start iz pit-lanea zbog toga što smo odlučili promijeniti motor. S pogrešnim gumama i još jednom kaznom moja je utrka bila gotova.”

“Radujem se Singapuru koji nikako ne može biti gori.”

– Kimi Raikkonen

Njegov momčadski kolega Antonio Giovinazzi imao je puno bolji nastup na svojoj domaćoj utrci. Stigao je do devetog mjesta, što mu je rezultat karijere.

“Vrlo pozitivan dan za Italiju, ova dva boda želim posvetiti svim navijačima”.

“Zadovoljan sam s rezultatom i sretan sam što je Ferrari napravio nešto posebno za našu zemlju. Sjajno je osvojiti bodove kao jedini Talijan na domaćoj utrci.”

– Antonio Giovinazzi

Odgovor

5 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Shooting straight, a ne ovi PR fićfirići.



    10
    10

    0
  2. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Gledaj kako vozi Lekler i uči nije ti još kasno



    1
    -19

    20
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Baš me zanima kako bi završio duel između Kimia i Leca u istom bolida pošto pričaš nek uči od Leca.Kimi ne mora učiti od nikog,on može Lecu biti samo nastavnik,učitelj il’ veliki guru,uzmi kako želiš.Što je sve on prošao to Lec neće do 35 godine proći.Bez obzira na ove dvije uzastopne pobjede.Za koje nikako nije sam zaslužan.Mali se uzvisio,al bez pomoći svog kolege kojem nije pomogao u Q3 teško da može računati na pomoć ubuduće.Vetela su zeznuli na kraju,a i mali mu smjestio,kao čekao Vetela,da moš mislit.



      8
      6

      2
    • Gagi032 Prikaži

      Kimi se sa 23 godine hvatao u kostac sa gorostasima kao sto su Sumi Barikelo i ostali iskusni vozaci i dolazio je do pobeda,dok se Lec hvata sa Ham i Vet. To mu od prilike dodje na isto tako da to sto je Kimi prosao Lec tek treba proci!



      2
      -3

      5
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Mislim cemu ovaj komentar uopce…..



      1
      1

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.