Formula 2

Correa u induciranoj komi – “kritično je, ali stabilno”

Piše: Lovro Andraka

Prije 4 godina, 0 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Najnovije informacije o stanju teško ozlijeđenog Juana Manuela Corree nažalost nisu najbolje – stanje se pogoršalo te je 20-godišnji Amerikanac stavljen u induciranu komu.

Correa je ranije ovog tjedna prebačen iz bolnice u Liegeu u specijaliziranu bolnicu u Londonu, a u posljednjem službenom izvještaju je navedeno kako je on stabilno te se oporavlja od loma obje noge i manje ozljede kralježnice.

Noćas je njegova obitelj podijelila najnovije informacije o njegovu stanju koje se dolaskom u Ujedinjeno Kraljevstvo pogoršalo. Dijagnosticiran mu je akutni respiratorni distres sindrom zbog kojeg je došlo do akutnog respiratornog zastoja te je zbog toga stavljen u induciranu komu. U nastavku donosimo punu izjavu obitelji:

“Prije svega, u ime našeg sina želimo se zahvaliti svima unutar i izvan motosportske zajednice na divnim i brižnim željama za oporavak koje smo primili, kao i na porukama za brzi oporavak. Uvjereni smo kako će ih Juan Manuel osobno pregledati jednom kad ponovno preuzme svoje račune društvenih mreža.”

“Poštujući izravan i iskren pristup našeg sina koji ga karakterizira, želimo vas obavijestiti o stanju njegovih ozljeda te njegovom fizičkom stanju. Kako je vrijeme prolazilo, pojavile su se nove posljedice velikog sudara kojeg je pretrpio u subotu u Belgiji. Dolaskom u London Juanu Manuelu je dijagnosticiran akutni respiratorni distres sindrom. To je ozljeda koja se smatra čestom u nesrećama s velikim posljedicama poput ove.”

“Nažalost, ta je ozljeda rezultirala akutnim respiratornim zastojem kod Juana Manuela. Juan Manuel je trenutno u jedinici intenzivne njege koja je specijalizirana za respiratorne ozljede. U ovom trenutku se nalazi u stanju inducirane kome uz potporu ECMO-a [izvantjelesne membranske oksigenacije]. Juan Manuel je u kritičnom, ali stabilnom stanju.”

“Uvjereni smo da će nas naš sin, kao i uvijek, iznenaditi nevjerojatnom snagom volje te da će se u potpunosti oporaviti.”

“U ovom trenutku ljubazno molimo da se naša privatnost i prostor poštuju. Moramo se držati zajedno kao obitelj i biti 100% uz Juana Manuela.”

“Maria i ja želimo iskoristiti ovu priliku kako bismo izrazili sućut obitelji Hubert zbog njihova gubitka. Srca su nam slomljena i možemo samo zamisliti bol koju im je to donijelo.”

– Juan Carlos i Maria Correa

Možemo se samo nadati kako će iduće vijesti iz Londona biti pozitivnije.

Komentiraj

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što smo jučer naučili od Fernanda Alonsa i Maxa Verstappena

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Ova kolumna sadrži reklamne elemente Da vam je netko na kraju prošle sezone rekao da ćemo nakon prve utrke sezone gledati pokisla lica u Ferrariju i Mercedesu, te Aston Martin s Fernandom Alonsom na pobjedničkom postolju - rekli biste da je ispred nas turbouzbudljiva sezona I dobro biste rekli Da, Red Bull je naprijed, ali nakon onog što smo danas vidjeli - preko toga možemo prijeći, zar ne Red Bull zaslužuje titule narednih 25...

Tko je najveće iznenađenje uoči nove sezone? Može li Ferrari uzvratiti udarac?

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Ova kolumna sadrži reklamne elemente Devedeset osam dana duge zimske hibernacije je iza nas i uz lijepo zagrijavanje kroz protekla tri dana testiranja u Bahreinu - vrijeme je za novu, 74 sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1! Za većinu nas fanatika nekad su i dva prazna vikenda tijekom sezone predugačka, stoga ne treba pojašnjavati kako sporo prolaze zimski dani dok se čeka predstavljanje bolida I što se onda dogodi - ekipe godinu po...

Red Five

Oktanski koktel // Ante Maras

Brojevi u F1 od samih početaka su označavali samo redni poredak vozača i momčadi te su mnoge momčadi godinama imale iste brojeve, osim broja 1 koji je označavao aktualnoga prvaka (osim u sezonama 1993 i 1994 kad su prvaci otišli u mirovinu) Od 1996 broj na bolidu označava položaj u poretku sezonu prije, a od 2014 vozači biraju broj koji će nositi do kraja F1 karijere kao znak raspoznavanja te svaki broj kojeg su vozači odabrali ima...

Još kolumni