Kvyat: Pohvale oko Albonovog debija su prenapuhane

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 5 godina 2 min 44 komentara

Daniil Kvyat ne razumije zašto su neki ljudi toliko nahvalili vožnju mladog Alexandra Albona u njegovoj prvoj utrci za Red Bull u Belgiji.

Albon je, zbog promjene motora, morao startati sa začelja poretka te je naposljetku osvojio sjajno peto mjesto, nakon što je nesretni Lando Norris morao parkirati svoj bolid zbog problema na motoru u zadnjem krugu.

Međutim, Kvyat je mišljenja kako vožnja Albona se treba pogledati s više aspekata – referirajući se na to kako je Tajlandski vozač proveo većinu utrke iza njega, iako ima puno bolji bolid.

“Ne razumijem zašto to nazivate dobrim početkom?”

“Proveo je 36 krugova iza mene u takvom bolidu i još je startao iza mene još, tako da ne znam. Možda će u budućnosti biti bolji.”

Daniil Kvyat, vozač Scuderia Toro Rosso momčadi

Rus je dodao kako se ne bi inače obazirao na Albona, ali kaže da je morao zbog toga što su većinu utrke njih dvojica vodili borbu.

“Inače, ne radim to, ali morao sam zbog toga što smo borili cijelu utrku.”

“Da je ostao u Toro Rossu, to bi za njega bila sjajna utrka, ali on je u Red Bullu sada.”

Daniil Kvyat, vozač Scuderia Toro Rosso momčadi

Cijelu situaciju je komentirao i prozvani Albon.

“Osjećao sam se dobro.”

“Prvi stint je bio jako težak, mučili smo se s medium gumama. Zbog toga sam bio pomalo zabrinut zbog toga što se nisam pomicao prema naprijed.”

“Ali, kada smo prešli na soft, to je stvarno bio preporod, no, tijekom cijelog vikenda smo imali sjajan bolid.”

Alexander Albon, vozač Aston Martin Red Bull momčadi

Odgovor

44 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Operi ga Dani tebe sam htio vidit na tom mjestu :thumbs:



    15
    13

    2
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Može ga oprati …
      Dani je imao 4. spec. dok je Albon imao 2. spec.
      Plus svi su vozili sa DRS-om tako da j pitanje šta bi ko uradio bolje na mjestu Albona.
      Međutim drugi stint je bio fenomenalan.
      Zaista ne znam zašto se osporava njegova vožnja.
      Peto mjesto, s obzirom da Ferrari i Mercedesi nisu imali nikakvih problema, je maksimalan rezultat, bez obzira sjedio za volanom MV, AA ili DK.



      6
      3

      3
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ali 5. mjesto je i minimalni rezltat s obzirom da Maxa nije bilo, a da su RB toliko bolji od ostatka grida…. Kvyat je u pravu da je impresivnije što je on napravio sa svojom kantom nego Albon sa svojom raketom od bolida. Ali ovo mu je prva trka, bit će vremena za ocjene i usporedbe s Maxom



        11
        11

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Minimalni rezultat je postigao MV ;)
        Preteći cijeli grid nije nije lak posao, pogotovo ne za RB koji je svu prednost u odnosu na konkurenciju imao u 2. sektoru u kojem ne možeš preticati.

        Znači jeste prva utrka, jeste imao 2. spec motora (protiv Kvyat-ove 4. spec. koja joj to bila prva utrka), nije imao pomoć DRS.
        Kad sve saberem i pogledam da je završio na mjestu, koje je plafon za RB bez obzira startao posljednji ili peti, za mene je jako impresivna vožnja.

        Kvyat jeste imao odličnu utrku, ali izjava mu je jako slana. Vjerovatno zato što se Albon nalazi tamo gdje on i nije bio baš tako ni impresivan ni uspješan.



        3
        2

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Vozio je za prvu utrku u novom bolidu odlicno no da je prenapuhana prica oko tog 5 mjesta to stoji. Kolega mu je ispao u prvom zavoju i izbacivsi pri tom Kimija koji s obzirom na fromu druge Alfe bi vjerovatno bio ispred kao i Noris koji je imao ogromnu prednost do kvara. U nekom realnom raspletu bez ovih dogadaja tesko da bi bio bolji od 7-8mjesta. Dobro je i b9lje nego Gasly sto je pokazivao no treba biti realan i uzeti sve stvari u obzir. Drugi stint mu je bio daleko bolji jer je bio na brzim i novijim gumama stoga je lako sustizao one koji su vec bili na midium gumi. Vidjeti cemo u iducim utrkama kako ce to izgledati.



        2
        1

        1
  2. etnes Prikaži

    Kvyat ne razumije da je Albonu ovo prva prava voznja potpuno novog bolida.



    6
    6

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Nije potpuno novi. Motor je isti. Konstruktor je isti. Puno jednostavnije je prijeci iz tr u rb nego između bilo koja druga dva bolida.



      3
      2

      1
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Pa ja sam misljenja da bas i nije. Motor je isti ali sigurno nije isti kao u toro rosso. Drugačija je momčad. Okolina je drugačija. I na kraju sam plasman govori o dosta dobroj voznji albona. Je to mozda malo ljubomora govori iz rusa? I zaboravljamo da je albon ipak rookie u formuli 1.



        5
        5

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Adrian Newey je isti. Helmu Marko je isti. :) Motor je identičan. Jedino su u jednoj mehaničari Talijani, a u drugoj Englezi….



        6
        6

        0
      • Ross Brawn
        Tuzlaensis Prikaži

        Inače se skoro uvijek slažem s tobom @wapi, ali ovog puta nisam siguran. Novi bolid je novi bolid, nova momčad je nova momčad. Te male stvari znače i smatram da je ovo sasvim solidan rezultat za prvu utrku. Albon je vozio smireno, bez grešaka, napadao je i preticao brze bolide uz odličan menadžment guma. Osim toga, ne bih se složio ni s onim gore komentarom u vezi kvalitete bolida STR – mislim da je on daleko od kante i s obzirom da dosta stvari služi kao testni poligon, ekipa radi poprilično dobar posao nekoliko godina unazad.



        3
        3

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @Tuzlaensis
        Nekad se niti ja ne slažem sa sobom

        Samo TR je kanta, a RB raketa. Bez najmanje sumnje. Pogledajj kako izgledaju zaostaci TRa za RBom u gotovo svim utrkama ove sezone.

        Naravno da mu nije jednostavno, ali da su pretjerali s pohvalama – jesu. Vidjet ćemo kroz idućih nekoliko trka kako stoje stvari u odnosu na Maxa. To je mjerilo, drugi vozač u drugom bolidu…. neusporedivo.

        Da sam Franz Tost mene bi najviše smetalo što mi netko drugi bira vozače. U zadanim gabaritima TR radi posao koji RB očekuje od njih. Tost to operativno vodi bez skandala i gluposti.



        4
        4

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Nekad se niti ja ne slažem sa sobom

        To je nezgodno pogotovo kad hodaš ulicom :rofl: :prcnjau:



        3
        2

        1
      • Williams
        Montoya Prikaži

        I Max je ono jednom sjeo prvi put u Red Bull i …..



        1
        1

        0
  3. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Cijelo vrijeme seremo da su vozaci “kompjuteri” koji govore sta im drugi napisu da kazu… iz te perspektive SVAKA CAST KVYAT!!!!



    22
    20

    2
  4. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Pa s obzirom da je startao skroz iza. I da je zavrsio 5-ti na stazi na kojoj nemas puno mjesta za pretjecanje, te je vozio bolid prvi put, mogu reci da je to rezultat za pohvalu. Jer inace treba neko vrijeme da se privikne vozac na bolid. A i da je u tom bolidu bio npr. Stroll, ne vjerujem da bi on mogao doci tako visoko. Tako da ??



    3
    -6

    9
  5. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Tu nekaj krivo pise Albon je starto ispred Kyata trebalo je pisati “jos je starto ispred mene” svaka cast Kyat istina da je vozio na spec4 al Albon je vozio RB
    Kyat je bio bolji al oba su napravila senzaciju
    Kyat sa 19 na 7mjesto a Albon sa 17 na 5 s tim da je Kyat preso Albona u prvom krugu a oba su imala medium gume na startu
    Mora Kyat rec da je bio bolji novinari gledaju samo rezultat ipak se bori s Albon za mjesto u RB za 2020



    15
    15

    0
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Tek sada pocinjem shvacati kakvu je voznju imao Norris u Mclarenu koji se cinio dosta slabasan tijekom cijelog vikenda. Lando je bio skoro cijelo zaustavljanje u boksu ispred Pereza koji je u zadnjem krugu izgubio mjesto od Albona…U svakom slucaju Spa je pruzila zabavnu utrku nakon dosta dugo vremena



    5
    4

    1
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Meni nije izgledalo tako impresivno kad je Albon završio trku 8 sec ispred Kvyata. A startali podjednako otraga. Tada nakon trke sam pomislio da sam na tom frontu nešto propustio pa se nisam petljao u hvaljenje Albona.

    Bude bio bolji, a Kvyat nek si traži novu gažu.



    6
    5

    1
  8. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Daniil je potpuno u pravu… A spletkarose iz RBa isto malo razumijem obzirom tko je vozio taj drugi bolid do Belgije.. Opet, to je u biti another day in the office za taj bolid, dobra voznja ali nije wooow…



    9
    9

    0
  9. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Slazem se i ne slazem.
    Slazem se jer je imao “muda” to reci , jer je imao (Albon) najjaci bolid iza prve cetvorke , jer je Kvyat napravio skoro isto (19-7) u dosta slabijem bolidu i jer je ovo staza gdje se relativno lako moze preticati.
    Ne slazem se jer je Albon ipak sjeo prvi put u nesto drugaciji bolid , jer je imao par stvarno lijepih poteza i to je uglavnom to.
    Znaci vise se slazem sa Kvyatom nego ne :D.

    P.S.
    Pravi heroj je Lando koji ( nakon onakvog petka i subote ) nije dao nikome od ostatka da mu se opce priblizi.
    I ne , to nije zato sta navijam za McLaren. Dobro , mozda malo je :D



    10
    10

    0
  10. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    prenosim sa honda foruma kratku analizu njihovih utrka:

    Albon gets passed by both Kvyat and Giovinazzi due to having to swerve around Sainz. So beginning at 4s into the race, Albon was 18th, Kvyat was 16th, the latter having gotten Gio, Sainz and Albon.
    So, if we start from prior to even Turn 1, we could say Albon went from 18th to 5th, while Kvyat went from 16th to 7th.
    But due to the Turn 1 incident, Kvyat got past RUS, RIC, HUL, VER, RAI… meaning Kvyat was in 11th before Turn 2. Albon was behind GIO, who wasn’t impeded by the incident, and HUL, who squeezed in behind GIO.
    So if we start from merely Turn 2 of the race, Kvyat progressed from 11th to 7th. He overtook 4 cars in the rest of the race. Albon progressed from 14th to 5th. He overtook 9 cars in the rest of the race.



    3
    3

    0
  11. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Odličan komentar od našeg torpeda!
    Red Bull je svršavo na Albonov plasman!
    Da se razumjemo, zadnji je starto…
    Ali kao šta kažemo – da Mercedes nije Mercedes kakovg znamo dali bi uzimali naslove?
    Dali imamo TRI momčadi koje su F1, a ostale F1.5? Imamo….

    Jbg, Gasly se nije snašo u bolidu, kao ni Kvyat, a Red Bull je nakon samo jedne utrke nakon zamjene počeo “natezat majmuna” na Abona kako je napravio čudo…

    A šta da je Max ostao u utrci? Max bi sigurno imao veliku ulogu u raspletu po pitanju pobjednika!

    I ajmo vidjeti; Albon minutu i dvadest iza pobjednika, (Ferrari, sramota) i vjerujem da bi Max bio negdje oko Hamiltona – i to bi opet bila Albonu minuta od momčadskog kolege…

    I onda nebi Horner toliko natezo po Albonu!

    Da se razumijemo – dečko / vozač je napravio odličan posao, ali glavešine Bulla su to toliko digli!

    Mislim – u Spa, tko je očekivo da će u prvih 6 biti itko od F 1.5 je omašio ceo fudbal…

    Uglavnom – bravo Daniil!



    1
    0

    1
  12. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ovaj Rus ko ljubomorna žena.
    Nemre prebolit vraćanje u Torro Rosso pa nemre.
    Kaj ne kuži da takvim ponašanjem sebe udaljava od RB bolida.
    Taman ove sezone je izgledalo da je smirio svoju prepotenciju
    i počeo dobro voziti.
    Malo samozatajnosti i za koju sezonu bi mogao stepenicu više u karijeri.
    A on onda igra na kartu ljubomorne žene i vraća sve na početak.


    0
    -5

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.