Hamilton hvali Leclerca jer je od prve utrke “kontinuirano bio brži u kvalifikacijama i u utrkama od Vettela”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 62 komentara

Lewis Hamilton je pohvalio Charlesa Leclerca jer je, kako Britanac kaže, “nadmašio Sebastiana Vettela” u Ferrariju ove sezone, te smatra da će od mladog Monegažanina još puno toga dobroga doći.

Leclerc je prekjučer u Belgiji uspio ostati ispred Hamiltona i napokon doći do svoje prve pobjede ove sezone, 11 utrka nakon što mu je problem s motorom oduzeo sigurnu pobjedu u Bahreinu.

“Njegovi rezultati govore dovoljno.”

“Nije lako uskočiti u bolid, a pogotovo u top ekipu protiv četverostrukog svjetskog prvaka koji ima tko zna koliko više iskustva.”

“A onda kontinuirano od prve utrke imati bolje performanse u kvalifikacijama i u utrkama od četverostrukog prvaka. To nije lako.”

“To govori dovoljno o Leclercu. Imao je par nesretnih utrka ove godine, a ovo mu je lako mogla biti treća pobjeda. Prema tome puno toga dobroga će još od njega doći i radujem se gledati njegov napredak i utrkivati se protiv njega.”

– Lewis Hamilton

Leclerc ove sezone ima 157 bodova, naspram Vettelovih 169. Međutim, ima pobjedu u Belgiji, dok Vettel nema nijednu – njemu su najbolji rezultati tri druga mjesta – Monako, Kanada i Njemačka. Šest pobjedničkih postolja imaju i jedan i drugi.

Gledajući kvalifikacije – Leclercova prosječna startna pozicija je 4,85, dok je Vettelova 5,23. Omjer boljih kvalifikacijskih plasmana je 7:6 za Leclerca, a treba spomenuti iznimne slučajeve za obojicu: Leclerc je krivicom ekipe ostao na 15. mjestu u Monaku, a zbog motora je u Njemačkoj ostao tek deseti. S druge strane, Vettel je imao probleme s mjenjačem u Francuskoj u Q3 gdje je startao 7., u Austriji gdje je bio bez vremena u Q3, te u Njemačkoj gdje je startao sa začelja.


Odgovor

62 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Možda neke godine Ferrari napravi i brži bolid od Mercedesa, ali ovu vještinu igranja psiho igrica s protivnikom neće nikad nadmašiti.



    39
    37

    2
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Nema više potrebe za psiho igricama. Ove godine prvenstvo je jednosmjerna ulica.
      Samo povreda Hamiltona može spriječiti da ne odbrani WDC.
      Ja se ne slažem da je imao non stop bolje rezultate od Vettela, čak prije ove utrke sam govorio da su lošiji, ali treba priznati da je LeClerc u SPA zasijao u punom sjaju, toliko jakom da je Vettel izgledao kao neki starac pored njega.
      Kad pogledaš ovu utrku, uzmeš neke olakšavajuće okolnosti koje brišu loše rezultate u Bakuu i Monaco … dođeš do zaključka da ga je nadmašio.
      Ukoliko ga nadmaši i u Monzi sve pozitivno o Vettelu će navijači zaboraviti i okrenuti se LeClerc-u.
      Iskreno, ja se nadam da će Vettel pobijediti u Monzi.
      Za LeClerca ima vremena i uopšte ne sumnjam da neće napraviti blistavu karijeru.



      17
      10

      7
    • Lewis Hamilton 44
      Luka Jurić Prikaži

      Ne bih ja rekao da su to neke psiho igrice. Za početak jedini protivnik Hamiltonu do kraja ove sezone su on sam sebi te pouzdanost Mercedesovih motora (Bottas treba pobijediti svaku utrku i imati svaki najbrži krug do kraja sezone kako bi osvojio titulu pod uvjetom da Hamilton u tim utrkama bude drugi). Nadalje, stvarno mislim da je Hamilton kroz godine pokazao koliko poštovanja ima prema Sebu kao odličnom vozaču i četverostrukom svjetskom prvaku.

      Tako da stvarno mislim kako je ovo podizanje Leclerca koji je zasigurno njega zadivio kao što je zadivio i sve nas.



      7
      -1

      8
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      wapi moze li pojasnjenje tvoga komentara? Zanima me kakva je to mind game kada kažeš istinite činjenice? Ili ako u drugu ruku one nisu istinite,i ja ne pratim dobro ovaj sport,iskreno bi volio da budeš drug pa mi samo objasniš poentu u kojoj Leclerc ove godine nije bolji od Vettela?


      0
      -6

      6
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        “A onda kontinuirano od prve utrke imati bolje performanse u kvalifikacijama i u utrkama od četverostrukog prvaka. To nije lako.”

        Nije točno da je u svakoj utrci bio brži. Imao je svojih grešaka koje se naravno više toleriraju kod njega nego kod Vettela…. Imao je utrka kad nije bio brži. Nije se svaki put niti kvalificirao ispred….
        Dakle, pretjerao je s pohvalama, ali zna zašto to radi. Radi zato da potkuri malog da krene tražiti “svoja prava” unutar momčadi i stvori sukob s Vettelom.

        Mind games nisu moj đir, ja to prezirem, ali i tako se postižu rezultati. Nije zabranjeno, prema tome svi se moraju tome prilagoditi.



        7
        7

        0
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        U redu wapi. Ako je to tvoje misljenje ja postujem.


        0
        -1

        1
  2. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Head games, reka bi Kimi…



    9
    8

    1
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Vettel ima konstantu dok leclerc nema to je velika razlika, na los vikend vettel moze pobjedit dok leclerc jos ne, razlika mi je kao lani rici i max, max je brzi al neznas oce doc do kraja, sljedecu sezonu bi se kladio da ce leclerc bit bolji, ali ovu nebi jos otpisa vettela i nakon ove sezone da nazalost vettel bude 2 vozac al barem ferrarev drugi vozac



    7
    5

    2
  4. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Kakva će to biti šteta ako se Lewis i Sebastian nikad ne nađu u istom bolidu… Jednom pravom, high downforce, pobjedničkom bolidu uz sjajne stratege iza jednog i drugog…



    22
    16

    6
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Vjerujem da nema onog tko to ne bi htio vidjeti, ali ne vjerujem da cemo ikad ponovo imati nesto takvo.
      Zadnje najblize tome su bili Alonso i Hamilton u McLarenu. A po meni zadnja prava stvar su bili Prost i Senna.



      5
      3

      2
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      Sumnjam da Vettelu treba još jedna 2014.



      8
      -2

      10
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Mora li baš biti high downforce? :P
      Nek bude kao ovaj Ferrari, samo da mu niko nije ravan :D



      6
      4

      2
    • x1x1x1 Prikaži

      Mislim da je već par sezona Lewis liga za sebe,Seb mu ne bi mogao ništa.Ovo što Lewis radi,hladno i precizno,jako dugo nisam vidio



      4
      -2

      6
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      I opet bi ga ovaj prcao u mozak.
      Koliko god oni radili u različitim okolnostima, opet mislim da je Hamilton mentalno par razina iznad Vettela.



      9
      5

      4
    • Lewis Hamilton
      F1FanCro Prikaži

      Kad bi bili u jednakim bolidima i kad bi Hamilton dobio Vettela tko bi bio taj koji bi odlučivao da li je strategija za Vettela bila jednako sjajna, ti?

      Bonus pitanje: Da li je Leclerc dobio Vettela u Spa jer je bio bolji i brži ili zato jer Vettel nije imao sjajnu strategiju?



      3
      3

      0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Kad bi bili u jednakim bolidima i kad bi Hamilton dobio Vettela tko bi bio taj koji bi odlučivao da li je strategija za Vettela bila jednako sjajna, ti?

        Ili ja ili bilo tko sa zdravim razumom. Valjda je jasno što je dobra strategija.

        Bonus pitanje: Da li je Leclerc dobio Vettela u Spa jer je bio bolji i brži ili zato jer Vettel nije imao sjajnu strategiju?

        Ako na ovo pitanje trebaš pitati za odgovor onda možemo lagano izgasiti portal.



        8
        -2

        10
      • Ayrton Senna
        madgalico Prikaži

        Ako na ovo pitanje trebaš pitati za odgovor onda možemo lagano izgasiti portal.

        Znaci kad Vettel ode iz F1 ti gasis portal? Hehe

        Ajde Vetma za publiku priznaj da je Leclerc brzi od Vettela! ;)



        5
        2

        3
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Znaci kad Vettel ode iz F1 ti gasis portal? Hehe

        Urnebesno

        Ajde Vetma za publiku priznaj da je Leclerc brzi od Vettela!

        Naravno da je bio brži, u čemu je problem s tim? Nikad mi nije bio problem nakon utrke reći da je Lec bio brži od Vet, ili Rai od Vet prošle godine u Americi, ili Bot od Ham ili Ham od Bot ili bilo koja druga permutacija. To što postoji određen broj čitatelja koji ove rasprave shvaćaju kao plemenska nadmetanja hamiltonovaca protiv fetelovaca je blesavo.



        16
        15

        1
    • Ayrton Senna
      madgalico Prikaži

      Vec i mala beba zna da je Ham 3x veca klasa od Vettela. Vettel je vec bezbroj puta pokazao da nezna voziti pod pritiskom. Cak i sa ovoliko iskustva sta ima.

      Da vozi jos 100 god radio bi iste greske jer je takav kakav je. Da se vratimo samo na njegova 4 naslova uz Webbera koji je bio medju losijim vozacima na gridu, pa se i s njim mucio…

      Vettelu treba turbo raketa da moze voziti na max 90% svojim mogucnostima i onda ispada da je sjajan vozac. Cim doleti neki tip poput Ricciardo ili Leclerc mora ici na 100% i to onda postaje problem.

      Vettel u zadnje vrijeme ulazi 5-6 krugova prije u box. Ili nezna cuvat gume ili pokusava dobiti zahvaljujuci nekoj sretnoj strategiji tipa da udje SC…



      7
      -15

      22
      • F1puls Portal
        Sarma Donator Prikaži

        Zbog ovakvih glupih komentara, komentari mi se ni ne čitaju, nego samo članak i to je to, zato i je forum puno bolje mjesto.

        Baš se sjećam kad je jednom @Ferrari Maniac napisao upravo to, pročitam samo članak i ode na forum, nema ga već dugo, ali je potpuno upravu, napisao je upravo zbog ovakvih smiješnih komentara. Uopće me ne diraju ovakvi komentari, nego jednostavno mrzim glupe komentare.

        Bolje da članak ima 4 normalna komentara, nego 44 ovakva, kvaliteta je i davno mnogo pala.



        17
        17

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        @Sarma: Samo da se osvrnem na ovo oko pada kvalitete. Nažalost, ne možemo brisati glupe komentare. Kad netko vrijeđa onda brišemo, a ove low-quality gluposti nije fer brisati. Jedino što možemo jest dati minus i to je to.



        6
        3

        3
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        @Sarma
        Potpis
        Ono sto mogu napravit je da ne ulazim u raspravu jer nema smisla.. Ono, na skip..
        Ali se slazem da je kvaliteta u velikom padu, opcenito, nevezano za koga se navija. Ne moze se protiv toga..



        4
        4

        0
      • Ayrton Senna
        madgalico Prikaži

        Ajde bit ce bolje sa Vettelom. Cemu depra? Dignite glavu… ;p Vettel ce proraditi sa 44 god iskustva. Hehe

        Koliko sam skuzio bitnije je imat 44 “glupa” komentara nego 4 pametna za opstanak portala ili se varam?


        0
        -15

        15
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Nazalost na kvalitetu komentara je prakticki nemoguce utjecati. Jer tesko je bas sve “blesave” komentare brisati. Tj kako je Ante vec rekao , nije fer.
        Oni koji na bilo koji nacin pretjeraju se naravno obrisu , a ovakvi i slicni komentari nemaju nista zlobno nego jednostavno nemaju smisla i nemaju temelja za brisanje :D



        3
        3

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Baš se sjećam kad je jednom @Ferrari Maniac napisao upravo to, pročitam samo članak i ode na forum, nema ga već dugo, ali je potpuno upravu

        Možda je tako lakše, ali bi otišlo k vragu da svi takvi odustanu od pisanja komentara, a svi ovakvi ostanu. Tako da se ne slažem. :)



        2
        1

        1
      • F1puls Portal
        Sarma Donator Prikaži

        @Ante, ma sve mi je jasno – slažem se. Udari minus/plus ili bolje ne ulazit u raspravu kao što kaže @Crash.

        @AlkY, nisam nigdje rekao da treba brisati, to bi bilo preeglupo i slažem se da je jako teško utjecati na kvalitetu komentara, ipak svatko ima pravo pisati što hoće dok ne vrijeđa i prostači…



        1
        1

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Evo i ova rasprava je off-topic na ovom mjestu

        Čim se broj ljudi negdje poveća uvijek ista priča.

        Ovdje smo bar pošteđeni politike iako su se u zadnje vrijeme počeli pojavljivati i takvi komentari koji na moje iznenađenje prežive moderatorske škare…. Ja bi te političko-etničko-religijske teorije urote redovito i nemilosrdno brisao. Te teme postanu flejm čas posla.

        Što mi je blesavo preskočim. Nema tu lijeka.


        0
        0

        0
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      Ako su isti bolidi opet nije isto…dokaz Nico R……kada je dobio Lewisove mehaničare, postao je WS…!



      4
      3

      1
  5. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Malo prc prc u mozak. Hamilton i dalje igra mindgames, bez obzira na ogromnu prednost. I kao i uvijek, pogadja tamo gdje najvise boli. U tome ga nitko ne moze nadmasiti. Ili je sam toliko pronicljiv ili ima opaku PR masineriju iza sebe.



    11
    9

    2
    • Ross Brawn
      Tuzlaensis Prikaži

      Imao je Hamilton dosta ispada koji su me naveli da pomislim da i nije baš najoštriji dio srebrnine u kuhinji. Prije bih rekao da je u pitanju ovo drugo, jer smo već naučili da Mercedes ništa ne prepušta slučaju.



      7
      4

      3
  6. lukarak Donator Prikaži

    “Nije lako uskočiti u bolid, a pogotovo u top ekipu protiv četverostrukog svjetskog prvaka koji ima tko zna koliko više iskustva.”

    Hehe, dvostrukog, cetverostrukog, sve je to isto :)



    4
    3

    1
  7. Nando
    Lux14 Prikaži

    Uf, “ubost” vozača koji ti je trenutno jedina prijetnja rekordima (a očito ga je teško osloviti imenom u izjavi), malo još sebe dignuti u očima jer je i sam, kao Leclerc, “uništio” u prvoj sezoni (u njegovom slučaju) dvostrukog svjetskog prvaka, a još pred British piskaralima ispast milosrdni samarićanin jer, iako vodi žustru borbu za prvenstvo (hahaha), opet misli i hvali vozača rivalske momčadi.
    Fernando je očito bio mala maca u laprdanju…



    20
    18

    2
  8. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Kaj ovaj ljigavac prica ko da kad govori da mu otrov izlazi iz usta
    Bitno da njemu super ide iz zida nemamo vremena ma kaj nemamo digni Kubici motor u zrak i Ham is back
    Isto tako bio je jedini na podiju u Spa bez crne trake oko ruke cak je i Ferrarijev inzinjer imao a i njegov timski kolega Bottas
    Moze on pobjedit kaj hoce al definitivno mi je najomrzenji i naj ljigaviji vozac ikad svaki put kad sere se sjetim kad je naglo zakocio Vettelu dok su se vozili iza SC nisam mogo vjerovat da neko moze bit tak jadan to f1 dotad nije vidjela



    16
    2

    14
  9. klikerbgd Prikaži

    Poznat je Ham po ovakvim i slicnim izjavama ,tako da nista novo, a njegove izjave ovog tipa se ne uzimaju za ozbiljno …

    Nemoguce je da covek bude po 0,6-0,8 sec brzi u kvalama od Vettela to nema nikakvog smisla ,ako je tako onda je on cudo i sa Hassom bi bio sampion,ocigledno je da Vet ima problem sa bolidom od kada su poceli posle par trka da ga menjaju kada su shvatili da su promasili i ovu god tako da po meni mali jeste talentovan ali je Vetel bolji i bice ispred i ove i sledece godine , a cak i bez toga pitanje je motivacije i jos puno dr faktora koji uticu na rez u trebutnoj situaciji gde se nalazi Ferr ,budite realni malo



    15
    11

    4
  10. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Udri po Sebu dok vozi ko baba.. Mozda se ne oporavi..



    2
    2

    0
  11. dejan_s Donator Prikaži

    Još su mi živi u pamćenju hvalospjevi britanskih novinara i Hamiltona za Verstappena dok je redovito imao duele s Ferrarijevim vozačima, no tek što je Max imao prvi incident s Hamiltonom sve je zahladnilo zapravo zamuklo. Ova vijest ide u bookmarks tek da pratim razinu bumerang efekta kod Hamiltona, ako kojim slučajem 2021. Leclerc zaprijeti prvom vozaču Mercedesa.



    7
    5

    2
  12. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Ne shvacam vas sve tzv. “navijače”. Na ovom portalu se najcesce prenose izjave Hamiltona. Vjerojatno zato sto je on najaktivniji po izjavama i njegovo misljenje ima najvišu cijenu. Vec mi je pun kufer citati te iste odvratne komentare kako je on sve osvojio zbog bolida. Moš mislit. Zasto nije imao odjelo potpuno crno jer je to jedini pokazatelj da ti je zao sto ti je kolega preminuo. Mos mislit. Igra mind bla bla igrice. Da je fia na njegovoj strani. Da gume samo njemu odgovaraju. Da je kmečavac. A kada kmece Vettel ili Max onda to nitko ne vidi. Da on jedini u bolidu ima nitro i da to nitko ne zna. Dajte vise. Ja navijam za Kimija zbog karaktera, osobnosti i dobrih voznji koje je prikazivao. Leclerc mi se cini kao prizeman i skroman decko i nekako mi se cini da cu uz Kimija imati jos jednog favorita. Hamilton mi je ok. Max mi je koma iako je jako dobar vozac ali treba poraditi na psihi i postovanju. Vettel, hvala Bogu da je maknuo one brkove. Bottas me podsjeca na morske krastavce. Mlohav, ljigav ali kada stanes na njega vidis da je tu . Dajte vise…. dodem procitati komentare iz navike i jedino sto uvijek gledam je pljuvanje i kritiziranje. Vec sam nekoliko puta rekao. Navijaj za svoje a poštuj tuđe.



    9
    3

    6
  13. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Interesting tactics from Hamilton



    2
    1

    1
  14. Pirelli Wet
    F12013 Prikaži

    Nisu nikakve psihološke igrice. Pitali su ga vjerojatno što misli o Leclercu i odgovorio je samo ono što je i činjenica. Usput kurtoazno pohvalio kako to obično i ide i tjt. Nije on to sad na društvenim mrežama objavio pa da namjerno podbada. Je li rekao neistinu. Je li lažljivac?
    P. S ne zaboravite tko je prvi ustao u obranu Vettela nakon silnih napada medija prošle sezone zbog izvrtanja na stazi.



    10
    8

    2
  15. Jody Prikaži

    Ah Hamilton, ubermensch, vozac iz druge galaksije, toliko mocan, s jedne strane. A s druge Vettel, jedan pristojan i drag momak, sirotan, s kakvima Hamilton igra simultanku nedjeljom.
    A opet sam siguran da bi taj Hamilton ulozio veto ili strajkao gladju, vezivao se lancima, kada bi samo postojala teoretska mogucnost da budu u istoj momcadii. Pa da vidimo tko je bolji.
    Njegov odnos i scor sa Rozbergom je dosta toga ogolio i pokazao. Biti ce jos Sebastiana, evidentno je koliko mu ove godine bolid lose stoji na stazi, kako papa gume, koliko je sve na rubu.



    8
    4

    4
  16. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Uči kako bacati bureke u oči od mentora Tota zvanog Vuk.


    0
    0

    0
  17. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Dobro sta je je, no ovdje ima u ovom textu i doza “podprcoke” za Vettela. Definitivno Leclerc nije bio cijele godine bolji , odnsno po meni su bili li la malo bolji jedan malo drugi. Uz tendenciju rasta Leclerca kako sezona odmice. Ovo sto je Lewis izjavio da je Leclerc od pocetka godine brzi jednostavno nema smisla jer to nije istina.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.