Binotto: Imamo sreće da je utrka trajala samo 44 kruga

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 18 komentara

Šef Ferrarija Mattia Binotto se našalio da je Ferrari imao sreće što je utrka u Belgiji trajala samo 44 kruga, obzirom da je Charles Leclerc završio ispred Lewisa Hamiltona za manje od jedne sekunde.

Leclerc je napokon došao do svoje prve pobjede nakon trećeg pole positiona ove sezone. Nakon tehničkog problema u Bahreinu i pretjecanja Verstappena u Austriji – ovaj put se također morao dobro namučiti jer je Mercedes očigledno bio u boljoj formi jučer.

“Osjećaji su pomiješani, ali nema sumnje da bismo trebali biti sretni zbog Charlesa i njegove prve pobjede.”

“Danas je odradio zaista dobar posao. Pritiskao je od prvog do zadnjeg kruga. Vozio je vrlo dobro cijelog vikenda i mislim da je danas za njega bilo vrlo važno da pobijedi za Anthoinea.”

“Bio je vrlo posvećen i usredotočen na to. Imao je prilika ove godine koje nije iskoristio, a pobijediti u Spa vjerojatno nije idealan trenutak, ali je važan.”

Što se tiče Hamiltonovog sprinta prema Leclercu u posljednjem stadiju utrke, Binotto kaže:

“Hamilton je bio vrlo brz u posljednjem krugu i znali smo da može napasti pa je bilo važno zadržati razmak. Imali smo sreće što je utrka trajala samo 44 kruga.”

“Ovo je prva pobjeda za Charlesa i prilično sam siguran da nije posljednja.”

“Iskoristili smo Sebastiana da zaštitimo poziciju od Mercedesa jer je Hamilton bio spreman ući u boks. Nismo imali izbora u tom trenutku i mislim da je Sebastian igrao vrlo dobru ulogu timskog kolege za Charlesa danas. Siguran sam da će za njega biti prilika u budućnosti.”

“Ekipni bodovi su na prvom mjestu i danas smo to dokazali. Znamo da Monza ima duge pravce i brzina će biti potrebna. To je sigurno naša kompetitivna prednost.”

– Mattia Binotto

Sebastian Vettel kaže da cijelu utrku nije imao pravi tempo i toga je bio svjestan već od početka:

“Zbog ekipe sam bio sretan, ali zbog sebe očito ne. Nisam imao pravi ritam i mučio sam se s gumama što inače uopće nije problem. Bila je to teška utrka i već od ranog stadija sam vidio da neću biti u borbi pa sam od tada činio sve što sam mogao za momčad.”

– Sebastian Vettel

“Nisam mogao dugo zadržavati Hamiltona. Mučio sam se u svakom zavoju što je njemu omogućilo da se približi. Jedino sam mogao pružiti prostora Charlesu za disanje. Na kraju je bilo taman dovoljno.””


Odgovor

18 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Bas to imali ste srece. No ne bi li to trebao bit znak da se konacno nesto promjeni. Na svim papirima trebali su ubit ovu stazu. Na qvalama bolji od Mercedesa po sekunde. Wtf wtf. Ne znam kako ce se provest u monzi… U nista vise nisam siguran kad je Ferrari u pitanju



    9
    9

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Sad Monza..ockeujem festu na podiju s Talijanskom himnom, dozivio jednom i makar niisam Ferrarijev navijac ali bilo je fora..



    7
    7

    0
  3. antisha17 Prikaži

    Zahvali četverostrukom svjetskom prvaku na pobjedi. Sumnjam da bi neki prvaci podmetnuli leđa radi ekipe.



    13
    10

    3
  4. Fernando Alonso
    Tab F1 Prikaži

    Vettel pravi timski igrač… Bravo!



    18
    18

    0
  5. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Bravo za Vettela, ovo će mu se kad tad vratiti, možda već u Monzi!



    11
    11

    0
  6. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ma Mercedes na softu je kao sa klizaljkama po ledu… Gume su I dalje veliki faktor u svemu



    5
    4

    1
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    “Imao je prilika ove godine koje nije iskoristio” on nije iskoristio prilike ili Ferrarijev motor u bahreinu i ekipa s pitwalla u austriji? Ne znam kako on moze biti kriv jer nije iskoristio prilike za stvari na koje nije mogao utjecati, no znam da je to mogao reci pametnije kao npr nismo iskoristili prilike ranije.



    4
    -2

    6
  8. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    To samo govori koliko ste loši ove dvi utrke bi tribale pasat vasem bolidu,a hamilton je na kraju bija unutar sekunde a njima ka staza nepase.Šta će ferrari bit sa ostalim stazama kad vam ova pase?



    1
    -2

    3
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Mercedes je OP kao automobil, kao kompletni tim. Bez obzira na brzinu ferrarija, nakon 10 krugova crvenima drastično opadaju gume, recimo da je Mercedes jači na gumama starima 25 krugova, nego ferrari na gumama voženim 12 krugova. To znači da prije pitstopa Mercedes može prići jako blizu i iskoristiti nebrojene strategije jer mogu ostati vani koliko žele bez pada vremena po krugu. Znači nije bitno koja staza leži Ferrariju jer Mercedes može uvijek dobiti Ferrari sa 3-4 strategije i boli ih briga što Ferrari odabere jer će ih dobiti na alternativu. Tako je u svakoj utrci sezone i neće se promjeniti.


      0
      0

      0
  9. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    U Monzi se nadam pobjedi Seba, da mu digne samopouzdanje, vidi se iz aviona da mu to treba.



    4
    4

    0
  10. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Seb ce biti sampion sa Ferrarijem. A ovaj mali je nevjerovatan vozac. U Ferrariju su ocigledno svjesni njegovog kvaliteta.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.