Correa operiran preko noći, stabilno je

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 1 komentara

Sauber Junior Team by Charouz objavio je službenu izjavu vezanu uz stanje njihova vozača, 20-godišnjeg Juana Manuela Corree.

Amerikanac je sudjelovao u stravičnoj nesreći na jučerašnjoj glavnoj utrci Formule 2 na Spa-Francorchampsu u kojoj je život izgubio Anthoine Hubert. Correa je punom brzinom naletio na Hubertov već teško oštećeni bolid te je također ostao u raskomadanom bolidu, okrenut naglavačke.

Srećom, Correa je preživio nesreću i trenutno se oporavlja od sinoćnje operacije u lokalnoj bolnici u Liegeu. U nastavku donosimo punu izjavu momčadi.

“Vozač Sauber Junior Team by Charouza, Juan Manuel Correa, i dalje je u stabilnom stanju u CHU Liege bolnici nakon jučerašnje nesreće na glavnoj utrci FIA Formula 2 prvenstva na Spa-Francorchampsu.”

“Amerikanac je pretrpio lom obje noge i manju ozljedu kralježnice u incidentu te je zrakom prevezen do bolnice gdje je sinoć operiran.”

“Trenutno se odmara na intenzivnoj njezi uz prisutnost roditelja. Nastavljamo im pružati podršku u ovim tragičnim trenutcima.”

“Momčad se iskreno zahvaljuje redarima i sigurnosnom timu na njihovoj brzoj reakciji i njezi na mjestu nesreće jučer.”

“Naše misli su i dalje uz obitelj i prijatelje Anthoinea Huberta te uz naše kolege iz Ardena. Nema sumnje da je obitelj motosporta jučer izgubila jednog od svojih najvedrijih i najpopularnijih mladih talenata.”

– Sauber Junior Team by Charouz

Arden će u Italiji nastupiti samo s jednim bolidom

Momčad Ardena nastupit će sa samo jednim bolidom na utrkama u Italiji idućeg tjedna u znak poštovanja prema njihovu tragično preminulom vozaču Anthoineu Hubertu.

Christian Horner, šef Red Bullove F1 momčadi i sin vlasnika Ardena Garryja Hornera, potvrdio je da će za Arden u Monzi nastupiti samo Tatiana Calderon.

“Jasno je da u Monzi taj bolid neće nastupiti. Bolid je povučen s runde u Monzi.”

“Sport ponekad može biti vrlo okrutan i nažalost, jučer je bio jedan od takvih dana. Svim srcem sam uz obitelj i prijatelje te naravno, momčad Ardena, proveo sam prošlu noć s njima, potpuno su slomljeni.”

“Platio je ultimativnu cijenu sporta kojeg je volio. Bio je pravi trkač, tako obećavajuć talent”, rekao je Horner o Hubertu.

“Zasigurno bi jednog dana završio u paddocku. Okrutno je što nam je oduzet tamo mlad. Ovo je težak period za cijelu zajednicu.”

– Christian Horner

Odgovor

1 komentar

  1. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    ružno je izgledalo- nikad ružnije. Halo se raspolovio na Hubertovom autu i tih pretpostavljam 200G ljudsko tijelo ne može preživjeti. Correine noge su virile kao johnyju herbertu nekad i bile mu polomljene obje kao i sada u ovom incidentu.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.