Charles Leclerc u Belgiji osvojio svoju prvu pobjedu u Formuli 1

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 5 godina 4 min 122 komentara

[glasovanje utrka=”113″]

Charles Leclerc uspio je ostvariti svoju prvu pobjedu u Formuli 1 te je napokon uspio iskoristiti start s pole position. Drugi najbolji danas bio je Lewis Hamilton, a njegov timski kolega Bottas završio je treći.

Start utrke protekao je veoma burno uz nekoliko sudara i dodira. Prvo su se sudarili Max Verstappen i Kimi Raikkonen, gdje je Nizozemac zbog puknutog ovjesa završio u zidu Eau Rougea. Kimi Raikkonen zaradio je višestruka oštećenja na bolidu te je otišao u boks na promjenu prednjeg krila i promjenu guma. Također su se sudarili Stroll i Ricciardo, no nije bilo oštećenja na bolidu te su obojica nastavili svoju utrku. Odmah je na stazu izašao sigurnosni automobil te se zadržao do četvrtog kruga.

Na startu je najbolje prošao Lando Norris, koji se probio do petog mjesta, a najgore je prošao Raikkonen koji je zbog sudara pao na začelje poretka. Na čelu poretka Vettel je nešto slabije startao te izgubio mjesto od Hamiltona, no vratio ga je odmah na pravcu prve DRS zone. Nakon ponovljenog starta Sebastian Vettel napravio je pogrešku odmah u prvom zavoju, no uspio je zadržati drugo mjesto, dok je Bottas pokušao napasti Hamiltona.

U sedmom krugu započeo je dvoboj Pereza i Magnussena, no Meksikanac nije uspijevao pronaći način kako proći Haasovog vozača. Nakon četiri kruga uspio je prijeći, a ubrzo nakon toga i Gasly, čime je Magnussen pao na deveto mjesto. Na vrhu se situacija nije mijenjala, pa je tako poredak bio Leclerc, Vettel, Hamilton, Bottas, Norris i Grosjean. U 15. krugu Lance Stroll otišao je u boks po nove gume, a isto je napravio i Sebastian Vettel.

Leclerc je ušao u boks u 22. krugu, te je na stazu izašao iza Sebastiana Vettela, koji je na novom setu srednje tvrdih guma odradio odlična vremena. Odmah nakon Monegažanina su u boks ušli Lewis Hamilton i Valtteri Bottas. Vidjelo se odmah da Vettel ne može držati tempo kakav je postavio Charles Leclerc, pa su mu iz boksa javili da propusti momčadskog kolegu.

U 32. krugu Lewis Hamilton prošao je Sebastiana Vettela, a za to vrijeme Leclerc je sagradio prednost od 6 sekundi. U tom krugu vidjeli smo još jedan dvoboj – novi stari vozač Toro Rossa Gasly i novopečeni vozač Red Bulla Albon. Razlika u brzini je bila evidentna i Alex je lako prošao, a već u sljedećem krugu se događao veliki troboj između Ricciarda, Kvyata i Albona.

Već u sljedećem krugu Kvyat je Ricciarda prešao na prvom DRS pravcu, a Albon je to uradio s vanjske strane nekoliko zavoja poslije – sjajno, što je i publika nagradila ogromnim pljeskom. Sebastian Vettel je u međuvremenu otišao u boks po novi set mekanih guma, budući da su stare bile već poprilično potrošene i bilo je samo pitanje vremena kad će ga Valtteri Bottas preteći.

U 37. krugu Alex Albon rješio se i drugog Toro Rossa, čime je ugrabio sedmo mjesto. Pet krugova prije kraja Lewis Hamilton počeo je hvatati Charlesa Leclerca, no nije bilo dovoljno da uhvati Ferrarijevog vozača, čime je uspio osvojiti prvu pobjedu u Formuli 1. U zadnjem krugu izletio je Antonio Giovinazzi te završio u barijerama, dok je Lando Norris parkirao bolid na travu odmah nakon startno ciljnog pravca, pa smo tako ostali bez dva osvajača bodova.

VozačBolidZaostatak
1Charles LeclercFerrari441h23m45.710s
2Lewis HamiltonMercedes440.981s
3Valtteri BottasMercedes4412.585s
4Sebastian VettelFerrari4426.422s
5Alexander AlbonRed Bull/Honda441m21.325s
6Sergio PerezRacing Point/Mercedes441m24.448s
7Daniil KvyatToro Rosso/Honda441m29.657s
8Nico HulkenbergRenault441m46.639s
9Pierre GaslyToro Rosso/Honda441m49.168s
10Lance StrollRacing Point/Mercedes441m49.838s
11Lando NorrisMcLaren/Renault43/
12Kevin MagnussenHaas/Ferrari431 krug
13Romain GrosjeanHaas/Ferrari431 krug
14Daniel RicciardoRenault431 krug
15George RussellWilliams/Mercedes431 krug
16Kimi RaikkonenAlfa Romeo/Ferrari431 krug
17Robert KubicaWilliams/Mercedes431 krug
18Antonio GiovinazziAlfa Romeo/Ferrari42/
Carlos SainzMcLaren/Renault1/
Max VerstappenRed Bull/Honda0/

Odgovor

122 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Leclerc vrlo zrela vožnja, bravo za prvu pobjedu!

    Šteta što je Ferrari zbog vlastite gluposti izgubio još jedno mjesto na postolju.

    Velike čestitke za Albona i Pereza!



    17
    9

    8
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Stvarno mislis da su mogli cisto na brzinu dobit Mercedes danas a ne ovako timski ?



      24
      20

      4
    • Shell
      blowndifusor Prikaži

      Cisto sumnjam da bi imali prvu pobjedu da nisu zrtvovali Vettela, Mecka je definitivno zvijer na Mediumu. I po prvi put (smatrao sam da je definitivno vise do Mercedesa, nego do Hamiltona), mislim da je Hamilton fakat izvukao sve sto je mogao.



      13
      11

      2
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Bravo za Charlesa,al bravo i za Hama.
      Charles se nije morao boriti za 1 mjesto i mogao je komotno gume održavati u dobrom stanju,al što je Ham skinuo bez obzira što su i gume bile friske.imao je borbu s Vetelom,i 7 sec do Charlesa,da bi sveo svega na 0.8 zaostatka prije kraja,svaka mu čast.Da je bio krug više neznam kako bi završilo.



      9
      -9

      18
    • Shell
      blowndifusor Prikaži

      Ferrari nenamjerno genijalan potez napravio, Vettel svoj dio posla odradio kako treba, valjda ce iducu trku biti jos bolje.

      Norris-definitivno najprijatnije iznenadjenje ove godine, malac mi djeluje kao daleko najbolji rookie jos od vajkada, steta za odustajanje.

      Albon strasan,dovoljno agresivan, mogao bi itekako pomoci RB u borbi za drugo mjesto.

      Hamilton-po prvi put mislim da je zasluzio Driver of the Day. Bottas mlak.



      11
      6

      5
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Bravo Leclerc.. Konačno zaslužena pobjeda.. Ali taktika sa Vettelom mi nije jasna.. Totalni zajeb.. Čemu toliko čekanje.. Barem 5 krugova prije su ga trebali pozvati u boks.. Nevjerovatno.. Još jednom se vidi da taktički nisu dorasli Mercedesu.. Imali su dvostruku pobjedu i prokockali ju.. Al ajde bar konačno da je Charles pobjedio jeeeeeee.. Koji peh za Landa.. Koma



    9
    -1

    10
  3. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Bravo Leclerc, prva je tu!

    Za Mercedes je P2 i P3 danas jednak pobjedi…



    4
    1

    3
  4. Ferrari
    Race Prikaži

    Toooo napokooon
    Bravooo Charleees zasluzeno ove sezone svaka cast!!
    Idemoooooo



    6
    6

    0
  5. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    malac je konačno skinuo junf a binuttu odmah otkaz, a “strategu” gmo-idiotu zombiju čak nit smrtna kazna nije previše. pa i u ferrariju lažnih diploma i glupana koliko ti srce želi, uključujući vettela koji takvom šupljoglavom vjeruje, što mi ne pokazuje da je seb nešto intelektualno nadaren.čudim se kako svi zajedno trebaju prvo izgubiti 10 sekundi pa da im tek onda lampice dobiju malo struje. pametan čovjek odlučuje u trenutku, a budaletini treba puno vremena i rezultat je ponovno glup!



    9
    -24

    33
  6. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Bravo Leclerc. Noris bas nema srece zadnji krug mu rikne motor.



    17
    17

    0
  7. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Uffff… Super za buducnost Ferraria i za Leclerca ali toliko je lose koliko je Ferrari losiji bolid od Mercedesa da je bolno za gledat.



    15
    13

    2
  8. Nando
    Matek14 Prikaži

    Napokon! Bravo Charles, dominantno cijeli vikend. U potpunosti zasluzena pobjeda ??

    Kako mi je zao za Norissa! Aaaa kakvu utrku je vozio. I tempo je bio odlican. 20 sek ispred ostatka F1.5 i onda ovo u zadnjem krugu.. jooooooj :(

    I na kraju bravo Albon. Napravio si u jednoj utrci vise nego Lord u pola sezone. Onaj potez na Rikiju je bio predivan!



    26
    25

    1
  9. Rover
    zjurina Prikaži

    Konačno dočekali i tu veliku pobjedu – Bravo Charles :cheer: :klanjam: :pivo:



    8
    7

    1
  10. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Bravo mali, zasluzena pobjeda. Max nikako da nauci to da utrka ne traje dva zavoja.



    21
    18

    3
  11. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Perez i Gasly glumili Hakinena i Schumachera.



    14
    14

    0
  12. Ferrari
    Thor Donator Prikaži

    Bravo malac! Prva od mnogih!!



    3
    3

    0
  13. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Ferrari opet dokazuje kakva su komedija od ekipe šta se tiče strategije… Leclercu iskrene čestitke, vratilo mu se za Bahrein, a i za Huberta je odvozija onako kako treba… Šteta za Landa…. Albon, Perez, Kvyat i Gasly odlični



    6
    -1

    7
  14. Rover
    zjurina Prikaži

    & Bravo Albon :cheer: !!! Šteta, velika šteta za Norrisa :chill:



    2
    2

    0
  15. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Za Huberta , Bianchija i tatu ❤



    18
    18

    0
  16. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Cestitke Ferrariju i Leclercu!!! Bravo!! Bravo i Albonu Kvyatu i Gaslyu Honda Power 3 u top 10,Max tukac uništio niz bez da se zaljece ko muha bez glave,Zao mi Norrisa i Gio u zadnjem krugu nevolje,sve u svemu ne lose!



    9
    8

    1
  17. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Napokon je stigla i prva pobjeda, bravo Leclerc. Trebao bi se zahvalitit Vettelu jel ipak mu je on podosta pomogao. A Renaulta mi je puna kapa više, valjda se neće ponoviti Toro Rosso situacija iz 2017.



    9
    9

    0
  18. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Mislim da je stvarno prikladno da su na ovakav tezak vikend najbolji vozaci bili ovi mlađi. Svaka cast Charlesu, vikend bez greske. Isto tako kapa dolje Landu Norrisu. Savrseno je odradio start i cijelu utrku.. Steta sto ga je peh na kraju sustigao, ali u mojim ocima on je P5.



    6
    4

    2
  19. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Svaka cast Leclerc, bez ijedne greske odvezeno. Odlicno izdrzao pritisak lewisa.

    Vettel i bottas nista posebno.

    Velika steta za landa, albon odlican malo nije imao srece sa drsom al cim oni ispred njega nisu imali drs odlican je bio.

    Gio do sudara odlican, racing point i spa uvijek dobri zajedno.

    Sredina poretka uzasno izjednacena.

    Renault i haas katastrofa.



    1
    -5

    6
  20. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Onaj ko je postavio stratega u Ferrari treba da odgovara pred Haškim sudom



    11
    4

    7
  21. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Norris *stane u zadnjem krugu na startno ciljnoj ravnini*
    Button: First time?



    17
    16

    1
  22. Bernie Ecclestone
    Ronaldinho Prikaži

    Leclerc ❤️
    Ferrari ??



    3
    -2

    5
  23. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Posla san molbu za bit strateg u ferraria bit cu sigurno bolji od ovih glupana! Zovu botasa u box koji nikog nemoze ugrozit i uz to se moze vidit da je patka a onu pozovu vettela!! Bar je vettel usporio donekle hamiltona sta mu je sigurno dobro doslo, al zasto onda odma nije isa u box a ne kocit botasa, ic u box po medium gume i raspalit bia bi 3 sigurno



    9
    7

    2
  24. Ferrari
    f1 puls korisnik Prikaži

    Dobra himna. Sviđa mi se. Čestitke pobjedniku.



    6
    4

    2
  25. Mclaren
    BeBrave Prikaži

    Nadam se da se navijaci i fanovi Renaulta kao momcadi i branda nece uvrijediti, ali……DOKLE VISE, svake godine se govori da su se priblizili po snazi Ferkanu i Mecki, da imaju zavidnu pouzdanost i onda se dogodi ovako nesto, prvo Carlos u Melbourneu, ali dobro prva utrka sezone, nemozes nista rec, onda Bahrain, predzadnji kruga oba Renaulta van, i sad ovo u Spa, bilo bi im bolje da izadju iz F1, tj iz F1.5 jer se ovako nikad nece vratit u F1…



    5
    5

    0
  26. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Jos jedan dokaz koliko su ocajne ove gume i koliko idu na ruku Mercedesu…Bravo Leclerc

    Ne znam bas za ove komentare za losu strategiju, vrlo lako je moguce da Vettel nije pozvan tada u boks (sta kasnije rezultira da Ham izgubi par sekundi iza njega) da ne bi bilo pobjede za Lec.



    5
    3

    2
  27. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Svaka čast Leclercu, zaslužio je odavno prvu pobjedu. Himna Monaka moćno zvuči uz Italijansku, naslušat ćemo je se.

    Moj McLaren opet baksuzan, Sainz odmah odustao, a Norris na ulazu u zadnji krug, ranit’ ću se????

    Svaka cast Albonu, Perezu, Kvyatu, kao i Hulku koji je odlično vozio.

    Grosjean sebi izbija sjedište sa radio porukama da parkira bolid. Barem će Hulk imati gdje ako ga Red Bull ne bude htio.

    Trka 8/10 zbog novog pobjednika.



    10
    7

    3
    • avalon Prikaži

      uz ovakve vožnje albona ( ako nastavi ka danas ) huklenberg bi bija jedini spas za RB .



      4
      1

      3
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Na kraju realno nije ispala loša vožnja, ali Max je znao počistiti midfield u prvih 10-15 krugova. Ricciardo također. Albon je tek na kraju počistio F1.5, a i to ne bi da Lando nije odustao. Mora bolje ako misli zadržati sjedište spremno za pobjede.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        LH44 … izgleda da ni tebi ka mnogima ovde ništa ne znači “staž” , iskustvo kad ocjenjujete vožnju nekog vozača . da , max bi zna počistiti midfield u prvih 10-15 krugova šta albon nije uspija . on je tek u 17. krugu sa 17 . doša na 8. misto šta je stvarno loše za nekoga u 1. sezoni kome je spa bila 13. trka u karijeri i PRVA za RB . komparirat albona sa maxom koji je u 6. sezoni sa 97 trka iza sebe , od toga 71 u RB ili sa ricciardom koji je u 9. sezoni sa 171 trkom iza sebe je meni malo komično jer …. misliš li da je isto vozit TR i RB ? mislim da nema vozača ma koliko dobar bija da mu ne treba bar nekoliko trka da “shvati” bolid ako ne računamo maxa koji je u prvoj trci za RB odnija pobjedu u španjolskoj . no to samo potvrđuje onu kako svako “pravilo” ima iznimaka . albon je rookie u F 1 i u RB , pokaza je muda za razliku od gaslya za kojeg mislim da uopće nije loš vozač ali koji je u RB “ušao” čini mi se uplašeno , opterećen maxom , beskrvno za razliku od albona . istina , da max nije odusta na početku i norris na kraju albon bi trku završija na 7. mistu ali po meni bi to bija odličan rezultat s obzirom na start sa P 17 i činjenicu da mu je ovo PRVA trka za RB . npr gasly – u je trebalo 6 trka da osvoji 5. misto , a ne treba zaboravit da je sa RB proša i predsezonska testiranja šta znači da je itekako bolje “poznava” bolid od albona šta nije nevažna činjenica . i koliko i kako bi to bolje koje spominješ albon mora uz 2 merca , ferrarie i puno iskusnijeg maxa ako znamo da su PU mercedesa i ferraria ipak još uvik bolje , jače od PU honde ?



        1
        1

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        @avalon ma jasno je meni da ne možeš odmah očekivati identične performanse, nego samo navodim primjere puno boljih vožnji na koje Albon mora da puca ako misli ostati. Kako sam negdje već spomenuo, Albonova prva trka u Red Bullu je bolja nego Gaslyevih 11 od 12 utrka. Veliku Britaniju je jako dobro odvezao, ostalo je koma bilo.

        Uostalom je i sam Albon nezadovoljan i puca na više, tako da i on misli/zna da mora bolje :)


        0
        0

        0
  28. Charles Leclerc
    Joker 1976 Prikaži

    Što bi rekao dr. Iceman: FUCKING FINALY



    2
    1

    1
  29. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Dobra utrka. Bravo za Leclerca, Ham isto odličan, Vettel spasio pobjedu za Ferrari.
    Albon super, a Norris baksuz.



    3
    2

    1
  30. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Mislio sam “pa neće valjda opet”, ali ko da je i samo nebo htjelo da Leclerc baš danas osvoji utrku i baš na tom mjestu gdje mu je jučer stradao prijatelj..
    RIP Anthoine



    7
    6

    1
    • Ayrton Senna
      madgalico Prikaži

      Nebo je pokvarilo motor leclercu u bahreinu i nebo je dopustilo da ga max skine u austriji, a sve zato jer je nebo znalo da ce nebo ubiti mladog vozaca od 22 g u spa i onda dopustiti da leclerc pobijedi prvi put



      1
      -2

      3
  31. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Cestitke Leclercu! Ham pokazao da je klasa…Vet pokazao da je propalica..hehe
    Steta za Norrisa, totalni pehist. Max razocarao svoje fanovima glupim ulaskom u zavoj.
    Uglavnom opet super triler od utrke do samog kraja.



    1
    -14

    15
  32. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Nastavlja se niz odličnih utrka, ali ništa se drugo od SPA niti ne očekuje. Čestitam sjajnom Charlesu koji je je tako mlad, a izgubio je vec dva bliska prijatelja, kolege i vozača.
    Moji na “power of dreams” odvozili vrlo dobro, Albon do P5, što se očekuje i od Maxa u Monzi kao iskupljene za danas.



    2
    1

    1
  33. dejan_s Donator Prikaži

    Impresivan vikend Leclerk-a, dobra utrka i za Albona. No, ne mogu da ne primjetim da je ova utrka još jednom pokazala da Vettel nije “onaj stari”, a isto se može reći za Hamiltona. Da je danas Lewis bolje vozio i manje griješio sigurno bi se bar upustio u borbu s Leclercom za pobjedu. Ovako je ostalo kako jeste. Upravo se čini da je nova generacija novih talentovanih vozača najsvjetliji momenat suvremene F1. Vozači koji imaju puni potencijal da zasjene ili budu bar dostojna zamjena za “stare lavove” : Vettela, Ricciardo-a, Hamiltona. Toplo se nadam da će F1 očistiti i zadnje ostatke trutova u redu vozača (Stroll, Kubica ….).



    6
    -7

    13
  34. Kimi Raikkonen 7
    Kimi19 Prikaži

    Napokon!!! Bravo Leclerc!!! Mecka na mediumu ubija… Albon svaka cast, kad se malo uhoda bit ce velika prijetnja idiotu(Maxu)…. Kimi je dobro i prošao



    5
    0

    5
  35. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Omrazeni Perez vrlo dobar, jos omrazeniji Stroll upornoscu i sricom do boda. Bravo



    3
    3

    0
  36. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    I šta je Giovanazzi uopće pristiskao, a imao je sigurno 8. mjesto.. totalno nepromišljeno i da nije Talijan teško da bi sačuvao mjesto i sljedeće godine.. zasada ima isti broj bodova kao i Kubica, a neki drugi bi s tim ostvarenjem već čekali kraj sezone da se okušaju izvan f1 svite (čitaj Vandoorne, Guttierez)



    6
    6

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Alfa treba hitno naći novog vozača. To što smo svi bili fokusirani na Gaslyja je oduzelo pažnju s Giovinazzija koji zadnjih 6 mjeseci radi skoro jednako loš posao.



      12
      8

      4
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Dvojac koji je 2016. dominirao u GP2 ne briljira u F1 ove sezone :) Dobro, činjenica je da je Gasly vozio Red Bull, tj. top bolid, dok je Giovinazzi u Alfi i u prvoj punoj sezoni. Ali, da, slažem se da njegove loše performanse prolaze ispod radara.

        Šteta zbog ove greške u zadnjem krugu, prije svega se nadam da se nije ozlijedio, ali dotad je odradio fenomenalnu utrku, imao je ono fenomenalno pretjecanje Ricciarda u T11, a bio je dobar i u borbi baš s Gaslyjem.



        9
        9

        0
  37. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Cestitke Ferrari u.
    A Leclerc neka se zahvali Sebu.!



    6
    4

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Zato momcadski kolege sluze. El se sjecas madarske i pokrivanja Kimija do kraja utrke Vettela makar ga je vjerovatno mogao napasti i proci, jer je Vettel imao problem sa vopanom. Tako se timski bori.



      7
      5

      2
  38. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Prvi zavoj hamsta ulazi paralelno sa sebom.
    Ulazi u njega najuuze moguće uz desni rubnik. Ponavljam paralelan je sa sebom. Izlazi najšire moguće uz lijevi rubnik.
    Taj ego je toliko velik da mu treba cijela staza. Baš mi je žao da nema zida odmah uz rubnik.



    10
    1

    9
  39. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Odlicna utrka i bravo za Leclerca i Hama. Odlicna voznja obojice. Bottas solidan, Albon malo uz srecu do rezultata kakav je za Gaslya nesto iz SF kategorije. Steta za Norisa, odlican je momak danas bio. Max je po meni ipak malo pretjerao jer ne moze ocekivati da mu se uvijek netko makne.kimi je vise sa sredine piste krenuo skretati a Max dolazi, u toj situaciji cisto sumnjam da ga je Kimi vidio. Honde dobre i mislim da Max nije napravio sto je da bi danas i on imao sto za pokazati u vrhu. Ovaj puta Vettel jbg je bio dobar no taktika je profulana. Nije mi jasno zasto tako Ferrari trza na poziv Bottasa u boks koji je u tom trenutku bio 5 sekundi iza. Prodali su im patku i ispalo je kako je ispalo. Da su isli na Leclercovu strategiju i sa vettelom vjerujem da bi danas imali p1 i p3 minimalno. Sve u svemu odlicna utrka s puno dogadanja.



    4
    2

    2
  40. Po Plinu Prikaži

    E moj vettelu sad ti naređuju kao psiću kad ćeš mijenjati gume i kad ćeš propustiti novajliju u ekipi! To još nikad nisam vidio na što si spao! Čak i sa takvim iskustvom možeš samo kao čućica onako potužno pitati da li će ti možda gume propasti do kraja utrke i ništa više. Gdje ti je autoritet? Vrijedniji je i taj veličanstveni strateg od tebe, koji je dokazano najgluplja osoba u svijetu F1? E moj vettelu…možemo se tješiti da si se “žrtvovao” ali to je tako daleko od istine.



    5
    -16

    21
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Šta je čovjek trebao napraviti? Ući u boks, a ekipa u boksu nije spremna?

      Neki od vas stvarno imaju problema sa razumijevanjem…



      5
      -1

      6
      • Po Plinu Prikaži

        ti si gledao utrku? prije no što je vettel propustio većeg od sebe, imao je 7 sekundi prednosti pred lujom. bilo je 18 krugova prije kraja. da je tada ušao u box ne bi pod prvo bio ponižen (četverostruki prvak svijeta propušta novajliju u ekipi-fantastično za razumijeti) a pod drugo imao bi gumu koja je brža 1 sekundu po krugu i brži auto na ravninama. daj mi pojasni što bih to trebao razumijeti što ti razumiješ?. računaj sam



        7
        0

        7
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Moze bit i sedmerostruki prvak, ako je “novajlija” brzi red je da prodje, jos kad uracunamo da je isti taj “novajlija” uzeo pole i bio prvi dok ga njegov vlastiti pit nije postavio iza kolege…



        2
        -4

        6
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Da je Vettel to uradio, Hamilton bi pobijedio, a Vettel bi par krugova prije kraja sa potrošenim softom došao u priliku da napada Bottasa. Znači, u najboljem slučaju Ferrari bi imao 2-3, a ovako su dobili 1-4.
        Znači, pobjeda (psihološki), plus 4 boda više (neka u je i u tom scenariju Vettel odradio FL).



        3
        1

        2
      • Po Plinu Prikaži

        frantic..
        možeš molim matematički dokazati tvrdnju? u 18 krugu prije kraja da je mjenjao na soft po izlasku iz boksa bi bio u deficitu 13 sekundi i imao bi 18 krugova po 1 sec prednosti. to znači da bi možda i leclerc bio pod znakom pitanja za pobjedu.
        Kako je vidljivo, Vettela više ne cijene u Ferrariju jer su shvatili da su sa vettelom samo izgubili jako puno novca. Vettelu je najpametnije završiti što prije priču sa Ferrarijem, jer se tamo godinama neće ništa promijeniti nabolje- zavladala je debilana iz koje se ne mogu tek tako izvući jer im nema tko dati okvire normalnog i pametnog. Ovo sa Ferrarijem izgleda toliko bolno glupo da sam danas pomislio da je Ferrari tu ne da bi pobijedio već samo da tradicionalno glumi statiste- kao da ih netko plaća da konstantno gube, a kad krenu drugim smjerom tada se dešava da odmah odustaju iz tog razvojnog ciklusa i krenu “novim filozofijama” koje se redovito pokažu kao totalni promašaji…i tako iz godine u godinu.



        3
        -1

        4
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ne valja ti matematika.
        Bio bi u deficitu 21,5 sekundu iza Leclerca, a imao bi za preteći Bottasa, pa Hamiltona, pa tek onda Leclerca.
        Takođe, morao je staviti KORIŠTENI soft!!

        Idemo redom
        Seb – Lec
        http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=1030&graf=3&dr1=Sebastian%20Vettel&dr2=Charles%20Leclerc

        Dalje
        Seb – Ham
        http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=1030&graf=3&dr1=Sebastian%20Vettel&dr2=Lewis%20Hamilton
        Kao što vidimo, kad je ušao u box u 33. krugu, Vettelu su stavili soft (onaj korišteni, samo za podsjetnik), te je imao zaostatak za Hamiltonom 23 sekunde, te je zaključno sa 40 krugom uspio smanjiti zaostatak na 20 sekundi (do kraja je i porastao, ali to je drugi par opanaka, jer je popustio). Da je ušao u box u 26. krugu, opet bi morao staviti taj isti (korišteni) soft, te bi se protiv Mercedesa (koji odlično handlaju medium gumu) proveo i lošije.

        Evo i Bottasu je za 9 krugova skinuo 6 sekundi. Toliko o sekundi po krugu.
        Vet – Bot
        http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=1030&graf=3&dr1=Sebastian%20Vettel&dr2=Valtteri%20Bottas

        BTW, da nije štopao Hamiltona, a to možemo vidjeti na gornjoj usporedbi Vet – Ham, Hamilton bi pobijedio.
        Zašto?
        Nakon svog boxa (23. krug), Hamilton je u 24. postavio FL, te je od 24. do 28. kruga (dok nije stigao Vettela) redao 1:46,xxxx, kad je stigao Vettela (29. krug), izgubio je 1,5sec, pa 1sec pa skoro 2sec (u krugu u kojem ga je pretekao), naravno sve u odnosu na onih 1:46,xxxx. Dakle, Vettel je “kupio” Leclercu sigurno 4 (krucijalne) sekunde. Pa to se moglo vidjeti sa Marsa.

        Zaključak, da je Vettel odmah nakon propuštanja u Leclerca otišao u box, moooooožda bi uhvatio Bottasa, Leclerca i Hamiltona sigurno ne bi (Hamiltona pogotovo, iz prostog razloga što bi pretekao Leclerca).

        Opet da ponovim, Merc je i na ovakvoj (power) stazi, toliko bolji u race paceu od Ferrarija (pogotovo na medimu) da to nisu istine.



        8
        7

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Po plinu, kakvi su onda bili bmw toyota honda jaguar lotus ili pak ekipe kao danas mclaren williams renault ( koji su svi imena i imaju povijest) ako je ferrari debilana? Pitam jer Ferrari je uvijek u vrhu i uvijek blizu pobjeda. U hibridnoj eri je jedini zaprijetio posteno mercedesu. Onda su ostali jos veca debilana ili? Pitam samo jer logika mi nalaze da su ostali debilana na kvadrat ako je Ferrari takav kakav kazes da je….


        0
        -1

        1
      • Po Plinu Prikaži

        Alonso1983
        da ne bi ulazili u globalnu opsjenarsku političku priču, a po tvojim postovima smatram da si pametnije biće na portalu, barem u ovom nicku, smatram da ćeš sam povezati priče koje se nameću a u posljednje vrijeme je očit sotonizam, napad na bijelog čovjeka, tradiciju i sve ostalo vezano uvijek za iste izvore netrepeljivosti, zavadi pa vladaj, opsjene, falsifikata i sličnog. Period na koji se osvrćem je zadnjih 5 godina. Od politike do sporta, pa čak i religije.

        Vratimo se na ferrari. Tko je vlasnik ili barem večinski vlasnik? da li ti je poznato? to je već godinama na snazi a i ti vlasnici imaju za nas čudne poglede na svijet, odnosno na sve koji nisu njihove vjere. Usporedi to sa mainstream medijima u USA….oni bez obzira na financijske žrtve idu protiv sebe a sve u svrhu istog cilja. Ionako potajni vlasnici svega-samo odštampaju novog novca pa tako ne gube ništa u naravi.
        Vettel kao bivši prvak je odličan cover story za tu opsjenu a da li je on toga svjestan nisam siguran ( “lova ispod stola” možda ga je nagovorila a možda je samo kolateralna žrtva). Nekako je ove godine seb LOW POWER i ne doima se kao neka velika vozačka faca- što je zapravo po srijedi a da mi ne znamo i neće se nikad saznati javno? Prošlogodišnji bolid je mogao biti prvakom, a kako je završilo? Ove godine potpuna druga filozofija-u lošije naravno a sa znatno jačim motorom. Mercedes? Praktički 3 godine isti bolid sa usavršavanjem. Ove godine su ga malo skratitli ali u naravi isti bolid, što su i sami inženjeri rekli.

        Vrati se petaka unazad kad su olako prepustili Alda Costu mercedesu i gle od tada mečkina dominacija. Baš zanimljivo, Nije li?Koliko dugo je Aldo pauzirao a obaveza po službenim pravilima je 1 godinu, a Aldo je počeo raditi nakon manje od 6 mjeseci! Što je sa NDA koji je imao potpisan sa Ferrarijem a ferkan se ništa nije pobunio!??? ili je pala neka lova pa su svi bili “zadovoljeni”? Strateg u ferkanu se ne mijenja jer očito za nalogodavca izvršava zadatak- onaj na koji sam posumnjao-izdajnički ali za vlastitu korist. Oh, kao i svi političari i kako slična situacija. Slučaj je moguć samo kod onih koji nemaju čime misliti ili među neinformiranima kojih je 99,9%

        Dakle, ne traje to od pamtivijeka već zadnjih 5-6 godina. U prijevodu i F1 je postala kontaminirana istom strategijom i vidim natruhe toga što sam izjavio a iskustva skupljam po mjestima gdje živim i ne mogu vjerovati što se događa jednako u Londonu, NY ili Zagrebu…svugdje isto samo sa manjim ili većim intezitetom.


        0
        -7

        7
      • Po Plinu Prikaži

        Frantic

        zadovoljan sam odgovorom ali i dalje me nisi razuvjerio…to je sve sa pretpostavkom da se seb ne bi zvjerski borio-što mu možda i nije želja ove godine ili ovih zadnjih godinu i nešto, od smrti marchionnea? djeluje mi preplašeno i nema žara u oku, kao da su mu zaprijetili nečim…neki ljudi…čudna mi je to priča ili je sve u svemu bio samo “izrežirani prvak u matrici” i sad mora vratiti dosad dobiveno?

        iza leclerca da , ali 20 – 7 =13 iza luja, brži auto na ravnici-pretjecanje glatko kao i u prvom krugu. ne bi bili uopće konkurencija niti bottas niti lewis a i njima su gume bile do kraja. Leclercova je pobjeda bila suđena a i naredili bi mu iz boxa da ga pusti, kao što su mu naredili da ostane sa onim plačljivim javljanjem. bez emocija. Tako se po tebi treba boriti četverostruki prvak? Hmmm


        0
        -6

        6
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Tražio si matematiku.
        Dobio si matematiku.
        A usput i logiku.

        I onda pišeš ovo

        ….to je sve sa pretpostavkom da se seb ne bi zvjerski borio-što mu možda i nije želja ove godine ili ovih zadnjih godinu i nešto, od smrti marchionnea? djeluje mi preplašeno i nema žara u oku, kao da su mu zaprijetili nečim…neki ljudi…čudna mi je to priča ili je sve u svemu bio samo “izrežirani prvak u matrici” i sad mora vratiti dosad dobiveno?

        WTF??

        I opet pominješ Lewisa.
        Još jednom pogledaj krugove, vidi koliko je Vettel smanjio zaostatak za Lewisom, pa skontaj sam kako bi se proveo da je 7 krugova ranije stavio taj ISTI soft.
        Još bi Leclerca ostavio Lewisu kao na pladnju.
        Opet zaboravljaš da bi Lewis imao te dodatne 4 sekunde, a njegove gume bi se ponašale, onako kako su se ponašale (dok bi Vettelov koristeni soft crko 7 krugova ranije, u slučaju da je ušao 7 krugova ranije).
        Pa i i prvi set softa mu je otišao nakon 15 krugova, kako bi mu drugi izdržao 18?

        Ako ne vidiš da Leclerc danas nije mogao pobijediti bez žrtvovanja Vettela, jbga onda…..



        2
        2

        0
      • Po Plinu Prikaži

        frantic

        uspoređuješ prve krugove sa teškim bolidom i sa onima na praznom bolidu i uz to nagumiranu stazu sa onom abrazivnijom na početku? pada ti račun. sjetih se prošle godine krugova kad je rastegao gume i pobijedio na zavojitijoj stazi gdje su gume puno bitnije. koliko je ono bilo? kao vrijedile su za 18a seb ih rastegao na 38? mislim da seb to može i zna

        svakako da je osigurao leclercovu pobjedu, to nikad nisam niti spomenuo kao da nije.



        1
        -3

        4
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      svakako da je osigurao leclercovu pobjedu, to nikad nisam niti spomenuo kao da nije.

      Odlično :thumbs:
      Prema tome, svaka rasprava o tome da li je Vettel trebao to uraditi ili ne, o “poniženju”, kao i o tome da li je strateg Ferrarija i jučer pogriješio, je suvišna.



      1
      1

      0
  41. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Odličan timski rad, prva pobjeda Leclerca.
    Ajde fala Bogu.
    Šteta za Norrisa.



    3
    2

    1
  42. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Sv sreca pa monza nema puno zavoja kao spa. Ocekujem tamo bas jak Ferrari.



    2
    1

    1
  43. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Prije svega, sve čestitke Charlesu na prvoj pobjedi u karijeri. Apsolutno zasluženo, bio je najbrži praktički cijelog vikenda i drago mi je da je napokon stigao do već ranije zaslužene pobjede. Šteta je samo što se dogodila u ovakvoj atmosferi, ali to se očito iz nekog razloga moralo dogoditi.

    Utrka je bila vrlo solidna, dao sam ocjenu 7/10, imali smo zanimljivih borbi čak i u samom vrhu, a o sredini poretka da ne pričam. Čestitke Hamiltonu i Bottasu na drugom i trećem mjestu, Mercedes očito ima puno bolji trkaći tempo od kvalifikacijskog, ali mislim da je ovdje za njih bio uspjeh razdvojiti Ferrarije. Vettel je odradio jako lošu utrku, imao je dosta manjih grešaka, uništio je gume vrlo rano u prvom stintu i zato nije mogao doći do kraja s jednim boksom.

    Albon je na kraju odradio odličan posao u debiju s Red Bullom, krenuo je sporo, dosta se mučio s probijanjem kroz poredak, ali vjerojatno je ulogu igrala činjenica da je bio jedan od rijetkih na mediumu. Kasnije se probijao fantastično, ono pretjecanje Ricciarda je bilo genijalno, a na kraju je uspio iščupati i P5 od Pereza koji je također bio sjajan danas.

    Gasly nije izgledao loše, dobro se borio u tom ludom midfieldu, imao je nekih lijepih poteza, ali ništa specijalno. Na kraju je opet završio iza Kvjata, ali tu treba spomenuti da su bolje prošli oni koji su duže ostajali na stazi te pred kraj imali svježije gume. Hulk i Stroll su čak dvaput išli u boks te stigli do bodova.

    Nevjerojatno mi je žao Norrisa, McLaren je imao jako loš vikend, bili su daleko od vrha midfielda, ali se Lando na startu sjajno snašao i mirno držao usamljeni P5. Ovako dvostruki DNF, vikend za zaborav za McLaren. Žao mi je i Giovinazzija, njega sam spomenuo u ranijem komentaru, jest da si je on sam kriv za DNF, ali je dotad stvarno vozio sjajno.

    Max se nakon dugo vremena vratio starim navikama, ne ide ga baš u Belgiji. Loše je startao i onda probao dive kako bi vratio poziciju – Kimi ga nažalost nije vidio i već je krenuo u zavoj. Na radiju je okrivio Kimija, ali je u intervjuu kasnije rekao da je ipak kočio malo kasnije od ostalih i da ga Kimi jednostavno nije mogao vidjeti – nije baš preuzeo krivicu, ali za njega je ovo čisto korektna izjava Dosta je neoprezan bio u nastavku, jasno je bilo da bolid nije čitav i da je ovjes oštećen, a on je jako brzo ušao u Eau Rouge i logično, završio u zidu. Trebao je biti puno oprezniji, pogotovo u takvom zavoju i pogotovo nakon jučerašnjih događaja.



    8
    7

    1
  44. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Bravo Charles, zaslužena pobjeda, Vettel pravi timski igrač….steta za Mcl onako da stane u zadnjem krugu…



    4
    3

    1
  45. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Odlican potez RB oko zamjene vozaca .Kyat i Albon grizu a bome i Gasly bolji a i imao je stari spec3 motor vidi se da mu gori reko bi i najbolja njegova trka ove sezone napokon nije izgledo ko papak nego je grizo
    A Max kad je lose starto umjesto da sigurno prode on bi sve 3 pozicije koje je zgubio na startu u prvom zavoju nazad da ih je pustio lako bi ih proso kasnije ovak 0 bodova



    4
    4

    0
  46. Iceman86 Prikaži

    Gusto na kraju al ok. Bravo Charles.
    Forza Seb



    2
    1

    1
  47. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    COME ON, CHARLES!!!



    1
    0

    1
  48. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Bravo za Leclerca ovo je urok koji je konacno skinuo i sad bi trebao biti jos i brzi. Inace mislim da nismo mogli imati 1,2 na cilju jer se Vettel jako mucio sa bolidom/gumama i bilo je vidljivo da nije na toj razini bez obzira na najbrzi krug. Cak mislim da su ga namjerno iskoristili kako bi zadrzao Luju sto se pokazalo kao dobitna kombinacija.


    0
    -2

    2
  49. Mercedes
    F1MercedesTeam Prikaži

    Happy guys???? Go Ham!!! We are champions!!!!!



    3
    0

    3
  50. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Bravo, bravo, bravo! Konačno ta prva pobjeda, i to u Spa!

    Ferrari je timski pobijedio Mercedes. Konačno djeluju kao da znaju što rade. Malo ih je Vettel špotao na TR ali ok. Odigrao je danas za tim i za Charlesa.
    Nije mi jasno kako neki ne kuže da je Merc toliko dobar da je jedini način da uzmu pobjedu bio da Vettel “štopa” Hamiltona i Bottasa… I čim su ga prešli je otišao po nove gume i uzeo bod za FL. Malo si je i sam kriv što je prvi morao u box, sa svim onim blokiranjima kotača.

    Sredina poretka top! Svako malo neka preticanja i akcija. Žao mi je Norrisa, ali bravo za Albona, napravio je u jednoj utrci više nego Gasly do sada u RB-u.
    Max i dalje po svom, taman kad je pokazao znakove zrelosti on i dalje glavom kroz zid…

    Ocjena 8/10


    0
    -2

    2
  51. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Čestitke Leclercu , zasluženo , bio je najbolji ovaj vikend !
    A nešto je zatišje kod onih fanatičnih Maxovih navijača , nema hvalospjeva o Maxu Verstappenu ? Kakav panj , nema kruha od njega .



    3
    1

    2
  52. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    hvala bogu napokon nesto dobro ovaj vikend.Al opet ferrari znaju da mercedes bolje cuva gume i opet ranije idu u boks,cemu sluzi petak da vide brzinu i isprovaju sve zivo za utrku kako su oni dosli do zaključka da ce vetel sa ranijom promjenom guma ic do kraja?Ali gledajuci s druge strane vetel je bija sporiji i mogu reci daje danas spasija charlsa sa zadrzavanjem luisa.


    0
    0

    0
  53. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Nisam bio u mogućnosti gledati trku izravno u 15.10h, jer sam radio, pa sam morao ugasiti radio u autobusu i internet na mobitelu da nebi slučajno došla kakva vijest do mene, jer sam čekao 22.40h da u miru gledam snimku na Areni 2.
    Ugl, mogu reći prvo, idiot Cyril OUT, Renault već godinama ima DALEKOOOO najgoru taktiku, oni Ricciardu u drugom krugu trke stave medium (ne HARD, nego MEDIUM gume) da čovjek odvozi cijelu trku na njima, pa takvu glupost nemože napravit niko zdrave glave.
    Drugo, ovo što se Norrisu dogodilo, pa to je sramota i iako je naš Hulk napredovao zbog toga, jako mi je krivo bilo kad sam vidio Norrisa parkiranog uz startno-ciljnu ravninu na ulazu u zadnji krug.
    I treće, neko je rekao da sumnja u teorije zavjere Renaulta prema McLarenu, to ne pristaje istini ni 1%,vjeruj mi.



    3
    1

    2
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Ovaj put ipak moram reći da taktika nije bila kriva. Ricciardo je na početku utrke dobio udarac od iza u bolid i pritom doživio značajno oštećenje podnice, sa naglaskom na značajno, zbog čega je gubio dosta brzine po krugu. Bilo bi lijepo da se i to prenijelo poslije utrke, pa bi bila svima jasnija vožnja Ricciarda. Čak su razmišljali i da ne voze dalje.
      Hulkenberg je izgubio na startu poslije sudara nekoliko pozicija. Bio u krivo vrijeme na krivom mjestu.
      Napravili su što su mogli.
      McLarena mi je žao, nadam se da će sa ovim novim pogonskim jedinicama biti bolje sreće.


      0
      0

      0
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        Ricciardo uopće nije gubio brzinu na pravcu kad je pola trke (dok su mu gume služile) pratio Hulkenberga i Albona, čak je par puta Albonu bio i u drs-u. Na ovoj trci sam se uvjerio da Renault RE19 stvarno ima brzinu, vjerojatno su još uvijek i ispred Honde po tom pitanju, jer Albon i sa drs-om nije mogao napasti Nica na ravnici i to je ono što mi daje nadu, al problem je ta pouzdanost, koju je, npr. Honda majstorski riješila. I da još završim, Ricci je počeo gubiti brzinu kad su gume otišle i tada su ga svi počeli prestizati.



        1
        0

        1
      • Honda
        Red Bull no1 Prikaži

        @Renault F1 Team..Albon je trku vozio sa PU specifikacije br.2 znaci cak nije vozio ni spec.3 sa kojom je Gasli odradio 5 trka bez problema a evo u Toro Rosu gsli je odvozio 6 trku sa spec.3.Ovo su izjavili danas iz Honde jer spec 4 treba da odradi sve trke do kraja kod Albon i Verstapena kada je Verstapen dobije.Niko nezna koliko je jaka spec.4 ali se spekulise da su sanjom dostigli Mercedes ali to ce mo vidjeti u narednim trkama



        1
        1

        0
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        Red Bull no1, i Renault je trku vozio sa B specifikacijom, a ne sa C.
        C spec su stavili na početku vikenda Hulku, Ricciju i Sainzu da popuše kaznu radije na Spa, nego na Monzi, i onda su se za ostatak vikenda vratili na B spec, i svi su bolidi pogonjeni Renaultom vozili na njoj.



        1
        -1

        2
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Ja sam spominjao teoriju zavjere ali , naravno , to je bila sala :D.
      Velika steta za Landa , istina. Samo veliki problem je nepouzdanost Renaultove PU. Perfomanse su super, mozda cak malo bolji nego Honda. Samo da se pouzdanost rijesi (iako se to vec trebalo rijesiti) i bit ce vrh.



      1
      1

      0
  54. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Koja sudbina, kao iz nekog romana.
    Mlad izgubiš tatu, kuma i onda dan prije prve pobijede u karijeri, još jednog bliskog prijatelja s kojim si stasao u nižim kategorijama.

    I onda kažu da je zreo za svoje godine. Pa naravno, momak je s 22 već osvojio F3, F2, vozi u Ferrariju i napokon je ostvario prvu pobjedu i to ni manje ni više nego na legendarnoj Spa.



    7
    7

    0
  55. Red Bull
    Maxi09 Prikaži

    Eto čitam komentare i vratili se pljuvači po Maxu da je nastavio po svojem.
    Realno, ovo mu je prva greška ove sezone i eto ispao je iz utrke. Jbg trebao je smirenije to odradit, ali šta je tu je. Neka se pripremi za Monzu najbolje da čiste glave uđe u tu trku jer će se morat probijat kroz DRS vlakiće.

    S druge strane garaže već sam se prestrašio u prvom dijelu utrke da će Alex imati Lordovsku utrku, ali nakon promjene guma RB je proradio ko urica. Kako je skidao prednost Pereza u zadnjih 5 krugova.
    Malo smješna situacija se desila u 1 zavoju zadnjeg kruga gdje su oba skoro stala na stazi da propuste drugog ispred samo da bi imali DRS.
    Uglavnom bravo Alex.



    3
    1

    2
    • avalon Prikaži

      Maxi09 … i objektivni fanovi maxa bi trebali “popljuvat” njegov potez na startu jer … zar s tim potezom nije pokaza da se nekih stvari jednostavno ne može “oslobodit” ? da vuk dlaku minja ali ne i ćud ? puno puta se pokazalo i dokazalo da se trka u prvom zavoju ne mora dodit ali sigurno može izgubit . da mu je ovo prva , a ne šesta sezona shvatija bi ali … sjeti se da je tako LH 2007. dijelom i zbog neiskustva izgubija titulu . preteka ga je alonso na startu , lewis je odma želija vratit izgubljenu poziciju i izletija van staze . možda je to uvjetovalo i kasnije probleme sa elektronikom i titula bye bye . ali lewisu se to ka početniku u prvoj sezoni moglo i oprostit ali nekome u 6. … malo teže . jer jučer je max moga do finih bodova koji bi značili uz albonov dobar start u RB daljne primicanje ferrariu u borbi za konstruktorski plasman . virujem da bi 4. misto seba bilo itekako ugroženo od maxa koji ga obično pobjeđuje u “bliskim” susretima . dobro da je samo sebi sje*a trku nego je sje*a je trku i kimiju koji je s obzirom da je starta sa P 6 moga donit dobre bodove alfi koja je ako je sudit po giovinazziu ( do udesa ) bila “dobro raspoložena” za spa . alfa bi se dobro primakla RP ako ga ne bi i pretekla na konstruktorskoj , a i renault bi im bija u “dosegu” . ako pozitivno gledamo ov bi mogla bit i pozitivna kritika , a ne pljuvanje po maxu koji je evidentno napravija grešku koju je i sam donekle prizna ( kasnije kočenje ) . osim toga bottas mu je sa 7 odmaka na 12 bodova + , a dolazi monza di bi zbog hondine PU RB moga bit inferiorniji od mercedesa i ferraria . šteta za maxa i RB jer bi sve moglo bit interesantnije , napetije za nas koji pratimo .


      0
      0

      0
  56. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    utrka vrlo zanimljiva 8/10.
    čestitke charlesu na prvoj pobjedi. ferrari konačno pametno odigrao s taktičke strane.
    max opet u svom stilu kroz la source. nadam se da je to ‘to’ za ovu godinu. vjerojatno uzima spec 4 i kaznu u monzi.
    albon loš u prvom, jako dobar u drugom stintu. čitam da nije koristio spec 4 ni u subotu ni u nedjelju.
    kvyat maksimalno što je mogao,
    gasly pokazao naznake nekakve agresivnosti – još jednom, tražim objašnjenje/clip za ono upozorenje za ‘micanje pod kočenjem’.
    naravno, greška gia i odustajanje norrisa su uveliko pomogle ovoj žetvi bodova.
    bilo lijepih borbi u sredini.
    svemir je uravnotežen, perez ima više bodova od strolla.



    4
    4

    0
  57. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Svaka čast Leclercu! Odvezao je utrku iznad mogućnosti bolida po mojem mišljenju. Isto tako, napokon da su se u Ferrariju složili da idu na pobjedu a ne na najbolji mogući rezultat. Bez Vettelovog zadržavanja Hamiltona, ništa od pobjede. Ferrari i dalje masakrira gume ali sa manjkom downforcea to je i za očekivati. Sva sreća pa Maxa nije bilo da im i 4. mjesto uzme. Vettel se nikako sastat sa bolidom koji očito više paše “malom”. U monzi očekujem još jednu kombinaciju monegaške i talijanske himne.

    Šteta za Norrisa, zbilja je odvezao vrhunski a Albon bi mogao biti ta karika koja RB-u nedostaje za 2. mjesto.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.