Izdvojeno

Vozači upozoreni oko granica staze

Piše: Ante Vetma

Prije 3 godina, 3 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 1 minuta

Vozači su dobili upozorenje oko poštovanja granica staze ovog vikenda na Spa-Francorchamps, a preširok prolazak Raidillon zavojem će uzrokovati brisanje vremena.

FIA već neko vrijeme aktivno radi na tome da vozači poštuju granice staze, a u novije vrijeme zbog prirode izgradnje staza to postaje sve teže, obzirom da granice staze više ne slijede prirodan tijek terena nego postaju proizvoljne linije na ogromnom relativno ravnom platou.

“Vrijeme postignuto tijekom bilo koje sesije ovog vikenda u kojem bolidi iziđu van staze ili presjeku zavoj 4. zavoja će biti izbrisano.”

“Ako se to tri puta dogodi tijekom utrke – taj treći put izazvat će crno/bijelu zastavu, a iduće kršenje pravila bit će prijavljeno sucima.”

“Svaki put kad bolid skrati vrh zavoja ekipe će biti upozorene tijekom službenog komunikacijskoj kanala.”

Jedino što će suci opraštati bit će izlasci uzrokovani dvobojima, ali o tome će suditi od slučaja do slučaja.

Komentiraj

3 komentara

  1. Kao sto Dorna radi u motogp. Samo jos veci haos ce nastati.    4

    1
  2. Znaci Hamsta moze, dok ostalima slijedi kazna…?    6

    3

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što bi bilo kad bi bilo… 3. dio

Oktanski koktel // Ante Maras

Prije gotovo 3 godine napisao sam 2 članka koji su prikazali nekakve drugačije ishode nekih od najpoznatijih događaja u povijesti najdražeg nam sporta koji su pokazali koliko bi drugačija bila F1 tijekom svoga postojanja do dana današnjeg U ovome posljednjem nastavku ću se više bazirati na određene događaje u Formuli 1 u posljednjih 30 godina, točnije neću zadirati toliko u prošlost, iako F1 prije 30 godina lagano ulazi u daleku...

Što je novo u novoj sezoni

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

S obzirom na to da smo se u ovo vrijeme prošle godine pripremali za najveću promjenu tehničkog pravilnika u zadnjih 30 godina - lako bi bilo zaključiti da nas od ožujka čeka "još malo ovog istog" Međutim, to je prilično daleko od stvarnog stanja Čekaju nas nova vozačka imena, rošade među ekipama, promjene šefova ekipa, promjene u kalendaru i određena "usavršavanja" tehničkog, financijskog i sportskog...

Poredak vozača: 5-1

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Pročitajte najprije:Poredak vozača: Pozicije 20-16Poredak vozača: Pozicije 15-11Poredak vozača: Pozicije 10-6 5 Lando Norris Kako je McLaren krenuo u sezonu bili smo prilično uvjereni da će ovo biti neobično loša godina za Landa Norrisa i Daniela Ricciarda Bahrein je bolje ne spominjati, a na drugoj utrci sezone, u Saudijskoj Arabiji, je zapeo u Q2 Cijele prošle sezone se nije dogodilo da na dva uzastopna GP vikenda ostane...

Još kolumni