Marquez i Hamilton dogovaraju MotoGP i F1 dvoboj

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 47 komentara

Lewis Hamilton je prihvatio izazov MotoGP zvijezde Marca Marqueza da se dva velika prvaka međusobno utrkuju na motoru i u bolidu.

Poput Hamiltona – Marquez je u MotoGP osvojio pet naslova svjetskog prvaka, a ove sezone ih vjerojatno čeka i šesti. Uoči utrke u Silverstoneu Marquez je rekao da bi volio odraditi dvoboj s Hamiltonom.

“Naravno! To bi bilo zanimljivo. Jedan na jedan – najprije u F1 bolidu, a onda na motociklu. Znam da ih vozi.”

“Razgovarao sam s njim na društvenim mrežama jer znam da i motorcikle vozi jako dobro. Radujem se, u najmanju ruku, da se upoznamo. Bili smo jako blizu prošle godine, ali smo morali napraviti neke kompromise koje nismo uspjeli.”

Lewis Hamilton je na svom Instagram profilu odgovorio Marquezu:

“Idemo! Ne mogu dočekati da se susretnemo i vozimo zajedno.”

Ako je izazov ozbiljan i ako im ekipe dozvole da to odrade – sponzori će sigurno čekati u redu da se dvoboj ostvari.

Tko bi izišao kao pobjednik dvostrukog dvoboja MotoGP i F1?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

47 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Misljenja sam da bi Marquez pobjedio u dvoboju.
    Ako se ne varam Rossi je testirao Ferrarija za vrijeme Schumia, te je cak pokazao solidnu brzinu, mozda 2-3 sec sporije od Schumachera.
    Dok je motocikl puno opasniji i sumnjam da bi Hamilton opce dobio dopustenje utrke na 2 kotaca.
    Easy pobjeda Marqueza.



    11
    11

    0
  2. Po Plinu Prikaži

    Kad bi kojim slučajem Marquez vozio F1 apsolutno nitko nikad ne bi imao nikakve šanse. Pa da li ste vidjeli koji taj malac ima jajca? Koji osjećaj na prednjoj gumi? To je svakako druga dimenzija.



    4
    -9

    13
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      A Federer bi zbog osjecaja za loptu pokorio cijelu nogometnu scenu?



      26
      23

      3
    • avalon Prikaži

      MM bi moga bit uspješniji od VR po broju titula ako ove sezone osvoji prvenstvo jer VR je sa 26 ima osvojenih 7 , a MM ima šansu da sa 26 osvoji 8 titula ;) osim toga rossi je u 40oj , nema više šanse da osvoji titulu , a MM u 26oj i lako se desi da pretekne rossievih 9 titula . to samo pokazuje o kakvoj se “zvijeri” od vozača radi . ali to ne znači da bi MM odlično vozija F 1 bolid ( rossi je pokaza da bi to moga “odradit” uspješno ) jer je i doohan odličan vozač , 5 X prvak u kraljevskoj klasi “testira” sebe u bolidu F 1 ( williams FW20 u catalunyi ) ali čini mi se da to nije bilo baš na “rossievom nivou” ;)



      3
      2

      1
  3. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Kao sto je Vetma kazao to bi trebao biti vremenski dvoboj, i mislim da bi to Marquez bez problema uzeo. Nemoze Lewis na motoru biti brzi od Marca u Formuli. Jednostavno na 2 tocka trebas biti veci majstor nego na 4.



    9
    7

    2
    • Ferrari
      miki the pirate Donator Prikaži

      Da… puno je veća razlika između bota i njubare na 2 nego na 4 kotača.


      0
      0

      0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Ti decko nemas blage veze sta pricas,a kad nemas blage veze onda bolje da ni ne pricas. Reci da je motor teze voziti nego formulu 1 je katastrofalna besmislica. To sto je na 4 tocka ne znaci da vozis auto,nego vrhunac automobilizma od 1000ks.



      3
      -8

      11
      • Fernando Alonso 14
        alonso5 Donator Prikaži

        Majstore mislim da si promasio cijeli fudbal. Daj prosvijetli me kako je to teze voziti bolid nego motor, procitaj svoj komentar jos koji put pa vidi jesu li ti sve na broju.



        6
        5

        1
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Evo legendo samo za tebe prosvjetljenje jer ti je potrebno. Ovde se radi o covjeku koji za zivot zaradjuje od voznje najbrzih cestovnih automobila. U snimku ti saljem pregled,kako je to izgledalo.

        https://www.youtube.com/watch?v=EGUZJVY-sHo

        Sada nadji ti meni neki snimak,gdje je neko ko zaraduje od voznje bilo kakvih motocikala,vozio Motogp motor i valjao se po stazi,okretao i izlijetao, i nije uspio sastaviti jedan cist krug. Pa se cujemo opet.



        2
        -10

        12
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Samo netko tko nikad nije vozio motor moze reci da je lakse voziti motor nego bilo sta na 4 kotaca.



        12
        11

        1
      • Fernando Alonso 14
        alonso5 Donator Prikaži

        I ne razumijem poantu tvog videa!?
        Ajmo malo logicki ako ima uopce logike a mislim da ima. Zar nije ocigledna razlika izmedju 2 i 4 tocka. Realno je da je motor puno opasnije voziti pa to su brzine preko 300kmh a u Mugello idu i do 350!!Pa kad se covjek vozi autom ides autocestom 130/140 pa ti nije svejedno gledas oce li sta puknuti i strahujes a kamoli na motoru pri duplo vecim brzinama i plus tome oni se jos utrkuju jedni protiv drugih. Samo upali Isle MAN i sve ce ti bit jasno znaci na tim utrkama trebas imat muda ko u konja. Pogledaj danas izjave vozaca F1 koji kazu da je danas bolide jako lagano vozit nema fizickog napora prakticki se na PlayStationu pripremas za F1 bolid, djeca od 18 godina ih voze itd itd. Uglavnom zdrav razum vidi da jednostavno na motoru moras biti veci majstor nego na 4 kotaca. Svak ima pravo na svoje misljenje ali ja to nekako tako vidim.



        11
        10

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Dovoljno je pogledati koliko je Marquez brži od Lorenza na istom motoru. Koji je isto odličan vozač i višestruki prvak, ali prilagodba na novi motor je jako teška. E sad kad je Lorenzu toliko teško da se prilagodi, koliko bi tek Hamilton kasnio, koji nema skoro nikakvog iskustva sa tim motorima (nisu ni MotoGP motori isti kao i obični cestovni…). Mislim da bi Marquez bio puno bliže Hamiltonu u F1 bolidu, nego Hamilton njemu na MotoGP motoru.



        8
        6

        2
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        alonso svaka dalja rasprava sa tobom zavrsava kada poredis brzine koje motori mogu dostici i cestovni automobil. To sto se ti bojis brzine pa ti nije svedno kada ides motorom 300 ili autom 150 je tvoj problem. Takav nemaju ni Markez ni Hamilton,ovde se radi o tehnickoj mogucnosti upravljanja vozila. Motogp motor je po tehnickoj upravljivosti laksi za voziti od F1 bolida,i kao takav mislim da bi Hamilton prije savladao Motogp motor,nego Markez F1 bolid. Tj da bi prije Hamilton uspio na motoru postaviti neko reprezentativno vrijeme nego Markez u F1 bolidu.



        1
        -9

        10
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        MIslim da bi dobro bilo usporediti i prilagodbu Giancarlo Fisichella u bolid Ferrarija ako ćemo to uzimati kao argument.



        2
        1

        1
  4. Aston Martin
    Lewis Norris Prikaži

    Puno je lakše MM jer kada se naviknete na “loši” motor pa se prebacite na f1 bolid ,koji imo mnogo kasnije zone kočenja, uživate i odmarate se.



    1
    -2

    3
  5. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    A staza je Monte Carlo.
    Nego već ima sličan dogovor sa Rossijem:
    https://www.gpone.com/en/2019/03/09/motogp/hamilton-and-rossi-mercedes-yamaha-swap.html


    0
    0

    0
  6. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Ne mogu vjerovati koliko besmislenih komentara,izgleda da ovde vrijedi ona da pametan suti,a onaj ko veze o zivotu nema trci da sto prije prokomentarise. U to ko bi pobjedio necu da ulazim. Ali je opsta cijenica da je motor lakse za savladati voziti nego F1 bolid.

    Ne kazem da bi iko vozio Motogp motor isto onako kao profesionalni vozaci,u svakoj krivini dodirujuci asfalt i rukama i nogama,na limitu,ali bi svako sa imalo iskustva sa motorima te jacine uspio odvoziti neki prosjecan krug. Sa druge strane,potpuno neiskusna osoba(jer malo ko sebi moze priustiti iskustvo jednosjeda od 500-1000ks) F1 bolid ne bi ni pokrenula iz boksa,a kamoli ga vozila na stazi pokusavajuci ostvariti neko vrijeme.

    Gledao sam stotine klipova na YouTube gdje su pojedinci dobili priliku za odvoziti F1 bolid,pa su prije same pomisli na to morali proci sve nize kategorije da bar priblizno steknu osjecaj za upravljanje uz neizostavljivu podrsku i savjete F1 inzinjera.



    1
    -16

    17
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      A kako to pišeš da bi svatko sa imalo iskustva sa motorima te jačine uspio odvoziti neki prosječan krug, a onda pišeš da potpuno neiskusna osoba ne bi pokrenula bolid iz boksa, koja ti je to logika.
      Znaš li ti koliko su jaki ti motori i koji su ti sa imalo iskustva koji bi odvozili neki prosječan krug?
      Evo meni pada Lorenco na pamet, on Hondu čak ni tako ne može voziti ove godine, prosječno.



      6
      6

      0
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      “Ali je opsta cijenica da je motor lakse za savladati voziti nego F1 bolid.”

      https://www.youtube.com/watch?v=OYaSG_IoAXk

      Da je lako… pa nije, ovo ne daju ni Marquezu ni Rossiju, a ne bi ni Hamiltonu.



      1
      1

      0
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Druze sta ti meni zelis pokazati ovim klipom ? Jel ovo Motogp staza? Jesu Markez i Rossi postali sampioni na ovim ulicama ili na Motogp stazama? Ja ovde pricam o profesionalizmu,a ti meni saljes klipove nekih budala sto rizikuju zivot radi adrenalina,cega je to mjerilo? Ovo sto si ti poslao i MotoGP su dva razlicita svijeta. Kao da ja tebi sada posaljem snimku sa autoputa onih manijaka sto sjednu u bjesna auta i riskiraju zivot i kazem evo ovaj vozi ko Hamilton.


        0
        -8

        8
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      @NRteamLH44 Ja za razliku od ostalih tu, neću tebe vrijeđati(iako te ni oni nisu vrijeđali), nego samo ću ti navesti par razloga zašto je puno teže vozit motor u MotoGPu ili Superbike nego bolid F1. Tijelo vozača u bolidu F1 je u usporedbi s tijelom vozača MotoGPa ili Superbikea na motoru zaštićeno kao Fort Knox ili Pentagon te su opterećenja koje vozač F1 doživljava u bolidu osjetno manja(iako i dalje ogromna) u usporedbi s vozačem MotoGPa. Druga stvar, u normalnim uvjetima na stazi, kad vozač F1 napravi grešku na stazi, najčešće izleti sa staze ili doživi sudar bez ikakvih ili velikih posljedica, možda eventualno mu bude malo muka nakon sudara(Alonso u Australiji 2016.), ali kada vozač MotoGPa napravi grešku, dolazi do pada sa motora i težih ozljeda(ovisno o jačini pada i brzini pri kojoj se pad dogodio) pa čak nažalost i do smrti(Marco Simoncelli u Sepangu 2011. i Craig Jones 2008. na Brands Hatchu) ako te kojim slučajem pokupi drugi motocikl. Ako ti i to nije dovoljan dokaz zbog čega je motor puno teži i opasniji za vozit, onda pogledaj samo broj poginulih u sto i nešto godina Isle of Mana i bit će ti jasno. Nemoj ovo shvatiti kao uvredu, nego kao u najmanju ruku mišljenje suprotno tvome, pa možda čak i kao malu lekciju iz sporta, jer čovjek uči dok je živ.



      4
      4

      0
  7. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    https://www.youtube.com/watch?v=BqeyelXAKSw evo njega pored monze na svom motoru. Je li to mv augusta?
    P.S. Čuje mene pitam, a yt kanal je od mv auguste.


    0
    0

    0
  8. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Zanimljiva ideja, u članku već spomenutim sponzorima ponajviše :)

    Nisam vozio ni F1 bolid niti MotoGP motocikl, ali prilično sam siguran da je teže odvoziti konkurentan krug na motociklu nego u bolidu. Namjerno sam izbjegao riječ “lakše” jer nijedno nije nimalo lako.

    Trebao bih navijati za Hamiltona, ali prednost ipak dajem Marquezu. Lewis je krajem 2018. imao nekakva privatna testiranja s Yamahinim Superbikeom, imao je pad, stoga je sigurno pritiskao, a navodno je imao “impresivna” vremena, što je naravno vrlo nategnut i neprecizan izraz. Iako je možda izbrusio svoje vještine na motociklu puno više nego što bismo očekivali, ne vjerujem da može parirati najboljem motociklistu današnjice koliko on njemu može parirati u F1 bolidu.



    6
    5

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ne znam da li medju nama ima strucnjaka za voznju na jednom ili drugom vozilu ali se u potpunosti slazem.. Meni je ovo no brainer..



      2
      2

      0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Nisam vozio ni F1 bolid niti MotoGP motocikl, ali prilično sam siguran da je teže odvoziti konkurentan krug na motociklu nego u bolidu. Namjerno sam izbjegao riječ “lakše” jer nijedno nije nimalo lako.

      Ni sam ni ja. I ja mislim da je lakše odvesti konkurentan krug na motociklu nego u bolidu.
      Također mislim da su argumenti NRteamLH44 poprilično jaki.
      Ako vozač koji cijeli život vozika raznorazne trkalice, ne uspije ni nakon cjelodnevne pripreme i vožnje u manjim bolidima, sastaviti krug bez izvrtanja (ne govorim o konkurentom krugu nego o bilo kakvom) onda nije to baš tako kako izgleda.

      Što se tiče usporedbe za cestovni saobraćaj, ja sam vozio u životu i motore i automobile. Ne trkaće nego obične.
      Motor sam naučio da vozim za pola sata u toj mjeri da sam mogao proći kroz grad siguran da nikoga neću udariti.
      Za auto mi je trebalo više vremena. Razlika vjerovatno leži u tome što sam biciklo vozio poprilično dobro i blesavo.

      Trkanje i vožnja na granici je nešto skroz drugačije. Bar tako ja zamišljam. Marquez IMO bi trebao imati prednost.



      3
      1

      2
  9. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Bez nekog hejta, ali budući da sam dušom u sportu i bavio sam se košarkom profesionalno 13 godina, ova dva tipa i jesu jedan za drugog. Beskrupulozni i nesportski potezi na stazi, igrice u izjavama i intervjuima, nije ni čudo što se sjajno slažu. Hamilton nije na tom levelu, ali Marquez je nešto najodvratnije što sam vidio u sportu (ako izuzmemo Diega Costu i onu generaciju padavičara Barcelone).



    4
    -1

    5
  10. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Mogu na koncu i gaće skinut pa i to pribrojit…



    1
    0

    1
  11. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Ma to je kao ono kad se ljudi preko društvenih mreža dogovore za kavu… neće se nikad dogoditi.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.