Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Williams promijenio plan 1. slobodnog treninga i to im pomaže oko razvoja

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Williams promijenio plan 1. slobodnog treninga i to im pomaže oko razvoja

Ante Vetma

Williamsov napredak u odnosu na početak sezone napokon je počeo biti vidljiv, ali je ispred njih još puno posla. George Russell je uoči ljetne stanke imao najbolje kvalifikacije sezone i to tjedan dana nakon što je ekipa donijela značajne nadogradnje bolida.

Adam Carter, njihov glavni inženjer je za britanski Autosport izjavio:

“Radim ovaj posao dovoljno dugo tako da znam da nikad ne treba biti zadovoljan. Kao inženjer – imam vrlo, vrlo kompleksne probleme. Uvijek morate zadržati pespektivu i držati sve u redu.”

“Moramo doći u poziciju da možemo brže razvijati bolid od naše konkurencije.”

“Paddock je pun pametnih ljudi, a mi moramo biti pametniji od njih.”

“To je naš krajnji cilj i to se mora postići ako želimo pobijediti konkurenciju.”

“Već vidimo neke promjene po pitanju naše snage.”

Williams je vrlo marljivo radio na poboljšavanju korelacije između tvornice i staze. Na prvim treninzima su provodili dodatnih 40 minuta na jednom setu guma samo u tu svrhu. Potom su uslijedile nadogradnje u Njemačkoj koje su im donijele relativni napredak.

Trkaći inženjer Dave Robson kaže da su takve drukčije procedure pomogle oko nadogradnji:

“To je sad postao dio rutine.”

“Kad pričamo o promjeni filozofije – ne pričamo samo o aerodinamici nego o kompletnom pristupu.”

“Žrtvujemo više vremena na početku 1. treninga kako bismo sakupili dodatne podatke. To je za nas novost.”

“Sad radimo te razvojne i korelacijske testove pa vidimo da je kvaliteta i kvantiteta podataka u puno boljem stanju nego prije. Trebaju vam alati da biste procesuirali podatke istim tempom kojim ih skupljate.”

“Morate uskladiti sve grane poslovanja. Nema smisla raditi najbolja mjerenja i eksperimente na stazi ako nemate alate kojim bi ih analizirali. Sad taj ciklus obavljamo puno brže. Ne radi se samo o dizajniranju bolida nego i o dizajniranju alaza za dizajn bolida.”

Zadnji donatori:
vlado
zekohonda
Beethoven87
zekohonda
Vordas
vlado

Pretplatnici:
dalmat
graho
lukarak
vlado
Renault_F1_team
Ciki-F1
Djuvedj
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10255 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
4144 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Williams

Komentiraj

2 komentara

 1. Pirelli Wet F12013 Prikaži

  Koliko sam primijetio, ekipa s najmanje kvarova i odustajanja. A nije da ne pritišću razvoj. Tu im se mora dati plus poen.  9

  0
 2. Mclaren AlkY Donator Prikaži

  Svaka njima cast. Bez obzira na sve , truda i volje im ne fali. I kad vide da nesto ne daje rezultate pokusavaju odmah druge nacine. I jako je lijepo vidjeti kad se osjeti i njihov napredak.  9

  0