Grosjean manje zabrinut oko budućnosti nego prije godinu dana

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 14 komentara

Romain Grosjean kaže kako je trenutno manje zabrinut oko svog mjesta u Formuli 1 nego što je bio prije godinu dana.

33-godišnji Francuz je u Formuli 1 debitirao prije 10 godina kada je usred sezone u Renaultu zamijenio Nelsona Piqueta Juniora. U tom se periodu nije proslavio pa se vratio u GP2 gdje je 2011. osvojio naslov. 2012. se vratio u F1, ponovno u momčad iz Enstonea, no tad se momčad zvala Lotus. Unatoč turbulentnoj prvoj sezoni sa zabranom nastupa zbog izazivanja kaosa na VN Belgije, Grosjean je ostao u momčadi sve do kraja 2015.

2016. se odlučio pridružiti potpuno novoj momčadi, Haasu. U prvoj mu je sezoni timski kolega bio Esteban Gutierrez koji nije uspio osvojiti nijedan bod, a odonda mu društvo pravi Kevin Magnussen.

On i Magnussen su od tada postali poznati po čestim (pre)bliskim susretima na stazi, a s obzirom na to da su s istim nastavili i u nekoliko utrka ove sezone, šef Haasa Gunther Steiner morao je uvesti timske odredbe, stoga mediji sve više špekuliraju o mogućem odlasku jednog ili čak obojice iz momčadi.

“Više sam bio zabrinut prošle godine nego ove. Prošle godine je bilo puno razloga zbog kojih sam ove godine mogao ostati kod kuće te sam radio brojne greške koje sa svojim iskustvom nisam smio.”

– Romain Grosjean

Haas trenutno proživljava svoju najtežu sezonu u F1 – muku muče s gumama i razumijevanjem bolida te trenutno drže pretposljednje, deveto mjesto u konstruktorskom poretku. Zbog takve su se forme odlučili na radikalan potez – Romain Grosjean zadnje tri utrke vozi sa specifikacijom bolida iz Melbournea i bez problema konkurira Magnussenu sa svim nadogradnjama.

“Mislim da sam se od tad [prošle godine] oporavio prilično dobro. Mislim da sve što smo ove godine govorili – povratak na staru specifikaciju bolida koji je dečkima otvorio oči zato što sam ja to tražio – pokazuje da je iskustvo vrlo važno u Formuli 1.”

“Sve se u momčadi promijenilo. Fokus je na drukčijim dijelovima i poboljšanju bolida, a ne na stavljanju nadogradnji bez da znamo gdje smo.”

Grosjean je zasad uspio ostvariti samo 8 bodova, 10 manje od Magnussena, no treba napomenuti da je Francuz imao čak šest, a Danac samo jedno odustajanje. Obojica su u bodovima bili po tri puta, a u utrkama koje su obojica završili Grosjean vodi 5-1.

“Što se tiče utrka, zadovoljan sam performansama. Mislim da sam ranije tijekom godine mogao biti bolji u kvalifikacijama, ali sad sam ponovno gdje bih trebao biti.”

“Kao što sam rekao, prošle je godine bilo puno razloga zbog kojih sam, iskreno, mogao ostati kod kuće. Ove godine pretpostavljam da ih je puno manje.”

– Romain Grosjean

Grosjean trenutno nema ugovor za 2020., dok se za Magnussena vjeruje da u ugovoru ima opciju za 2020.


Odgovor

14 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Opciju u kojem smjeru ima KMag? Momčad ima opciju ili on ima opciju?



    4
    4

    0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Za pretpostaviti je da je momčad ta koja ima opciju. On je izjavio da ima ugovor do kraja 2020., ali s obzirom na stanje u momčadi, ne želim pisati da je to 100% sigurno dok god Haas ne potvrdi postavu.



      6
      6

      0
    • Haas
      trivette Prikaži

      KMag ostaje, al Grosjean će dobit pedalu – dovoljno negativnih bodova je skupio kod Gunthera a i kod FIA-e :D

      Šteta da se sjedalo troši na nekoga ko što je Grozni, lik je izgubio ono nešto što je imao, a i dobrim dijelom je zalužan za Haas-ovo 5. mjesto prošle sezone.

      Ima mladaca koji čekaju red i bolje prilike.



      3
      0

      3
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Pa trebao bi biti barem podjednako zabrinut kao i lani



    4
    4

    0
  3. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    HAAS je mlada ekipa i treba im iskusan vozač, ako Grosjean ode, trebaju uzeti Alonsa (skoro nemoguće), Bottasa (jako male šanse) ili Pereza…
    McLaren i Red Bull si mogu priuštiti mladiće, jer u timu imaju dovoljno ljudi koji kvalitetno obavljaju svoj posao i sa manje povratnih informacija naprave nešto dobro, ali HAAS…teško



    3
    2

    1
  4. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Trebalo bi ipak reći da je imao i jako dobrih partija sa Lotusom i podija uz iskusnog Kimia, više nego stalno spominjati kaznu radi kaosa u Spa.



    1
    0

    1
  5. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Bojim se da bi trebao biti zabrinut,nije baš da je nešto uspješan,a u nekim elementima vožnje bolje bi mu pasalo prezime Maldonado.


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.