Alfa Romeo pronašla novog šefa za aero u Ferrarijevom F1 veteranu

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Dugogodišnji Ferrarijev čovjek Alessandro Cinelli je potpisao ugovor kao novi šef za aerodinamiku u Alfa Romeo Racingu.

Cinelli će zamijeniti Jana Monchauxa, koji je nedavno promaknut na poziciju tehničkog direktora nakon što je objavljeno da se Simone Resta vraća u Maranello.

Cinelli će započeti raditi u Sauber Motorsportu 19. kolovoza nakon, što se čini, kratkog godišnjeg nakon svog sedamnaest godina dugog rada u Ferrariju.

Nakon što je diplomirao, Cinellijev prvi posao nakon fakulteta je bio u Tyrrellu 1997-1998. Zatim je proveo četiri godine u Williamsu prije nego što se priključio Ferrariju za vrijeme „dream team“ razdoblja u ožujku 2002., kad je radio za ljude poput Rossa Brawna i Roryja Byrnea.

Prvo je bio inženjer za aerodinamiku u njihovoj testnoj momčadi, a kasnije je promaknut u trkaću momčad, prije nego što je postao šef odjela za performans aera u srpnju 2009. U rujnu 2015. imenovan je šefom odjela za eksperimentalni aero.

„Priključujem se ovoj mladoj momčadi sa zadatkom da nadogradim na solidne temelje koji su već postavljeni te da pomognem stvoriti rezultate na stazi. Uvjeren sam da možemo nastaviti u pravom smjeru te momčadi donijeti još više uspjeha.“

– Alessandro Cinelli

Šef momčadi Fred Vasseur je nadodao:

„[Alessandro] se priključuje snažnom timu za aerodinamiku te smo nestrpljivi vidjeti ih kako nastavljaju s dobrim poslom koji je obavljen dosad.

Nedavna imenovanja pokazuju kako nastavljamo pojačavati našu strukturu i zastupati evoluciju, a ne revoluciju, sistema koji nam je pomogao u napretku u zadnjih nekoliko godina.“

– Fred Vasseur

Odgovor

2 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Opet prekomanda. Otkazni rok = godišnji odmor….



    2
    2

    0
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Samo naprijed decki,i nek je Kimija jos barem 2 godine ?



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.