Red Bull „potpuno opušten“ oko Verstappenovog ostanka u momčadi

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 3 komentara

Red Bullov Christian Horner je trenutno „potpuno opušten“ oko budućnosti Maxa Verstappena u momčadi, unatoč zabrinutosti kako bi ga mogli izgubiti u ranijem dijelu sezone.

Iako Verstappenov ugovor traje do kraja 2020., postoje klauzule o performansu koje bi mu omogućile odlazak ukoliko se određeni ciljevi ne ostvare.

Točni detalji te klauzule nisu poznati, ali vjerojatno se radi o tome da Verstappen treba biti na određenoj poziciji u ukupnom poretku vozača do ljetne stanke.

Ukoliko je taj uvjet treće mjesto u ukupnom poretku, Verstappen je u tom slučaju na ciljanoj poziciji s 21 bodom ispred Sebastiana Vettela na četvrtoj poziciji – što znači da bi ga samo suludi niz okolnosti spriječio u tome da ostane na toj poziciji nakon ovotjedne VN Mađarske.

Ali čak i ako bi Verstappen teoretski mogao imati način za odlazak iz Red Bulla, Horner je rekao kako se ne brine o Maxovu ostanku nakon njegove druge pobjede u 2019. na prošlotjednoj VN Njemačke.

To je definitivno samouvjereniji stav od onog koji je Red Bull imao prije Verstappenove pobjede u Austriji krajem lipnja, kad je njihov savjetnik za motosport Helmut Marko priznao da je „zabrinut“ o njegovu odlasku.

Na pitanje portala Autosport o Maxovu ostanku za 2020., Horner je odgovorio: „totalno sam opušten oko toga.“

„Max uživa vozeći za momčad. Vidi napredak koji ostvarujemo.

Ne vidim nikakav rizik oko toga te smatram da se samo trebamo nastaviti fokusirati na izvlačenje performansa iz bolida sad na polovici sezone.

Pobijedili smo na dvije utrke te ostvarili još nekoliko završetaka na podiju.“

– Christian Horner

Horner je opisao promjenjive uvjete u Njemačkoj idealnim lovištem za Verstappena.

„On ima odličan prirodan osjećaj u kontroli bolida te mislim da uživa u onakvim uvjetima.

Uvijek je odličan u takvim uvjetima i ima puno pouzdanja u bolid.

Može raditi stvari i čuvati gume u isto vrijeme. To je veoma impresivno.“

– Christian Horner

Iako je Red Bull sad uvjeren da će zadržati Verstappena, identitet njegovog momčadskog kolege je i dalje nepoznat.

Pierre Gasly se dosad mučio u drugom Red Bullu te trenutno zaostaje 107 bodova i nalazi se tri pozicije iza Verstappena u ukupnom poretku.

Iako je Marko isključio opciju da se Gaslyja miče iz momčadi prije kraja sezone, impresivna forma Toro Rossovog Daniila Kvyjata koji je utrku u Njemačkoj završio na podiju ga je stavila pod još više pritiska.


Odgovor

3 komentara

  1. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Kakve gluposti ovi pisu Max ceka da vidi kaj Honda moze a ima 2 pobjede od zadnje 3 utrke tak da sigurno ne razmislja o odlasku jer mu tim u uzlaznoj putanji


    0
    0

    0
  2. Pirelli Wet
    F12013 Prikaži

    Ne treba Mercedesu uz Hamiltona jedan Max Verstappen 2020. A s obzirom na uzlaznu putanju Honde, i potpunu promjenu pravila 2021. najbolje je ostati uz Red Bull i biti uz Neweyevu interpretaciju bolida.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.