Melbourne produžio ugovor s Formulom 1 do kraja 2025.

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Melbourne produžio ugovor s Formulom 1 do kraja 2025.

Lovro Andraka

Nakon što je 2015. ugovor produžen do kraja 2023., danas je objavljeno kako će Melbourne GP Circuit ostati domaćin VN Australije sve do kraja 2025.

VN Australije neprekidno se održava još od 1985. Prva je lokacija bila ulična staza u Adelaideu, a 1996. se utrka preselila u Albert Park u Melbourneu. Dotad je VN Australije redovito bila na samom kraju kalendara, a od 1996. je premještena na sami početak – samo 2006. i 2010. VN Australije nije bila prva utrka sezone.

Tradicija otvaranja sezone u Melbourneu nastavit će se i iduće sezone kada staza slavi svoju 25. F1 utrku, a Formula 1 slavi 70 godina postojanja.

Prošlog je tjedna potvrđeno kako će VN Velike Britanije ostati na Silverstoneu još barem pet godina, čime još samo tri staze iz trenutnog kalendara nemaju ugovor za 2020. To su Hockenheim, Hermanos Rodriguez i Barcelona. Budućnost nijedne u kalendaru Formule 1 nije optimistična, ali se ovih dana u medijima spominje da bi VN Meksika ipak mogla opstati te da je usmeni dogovor s Liberty Medijom postignut jer vlasnici sporta žele sačuvati brojku od 21 utrke u kalendaru.

Trenutno je potvrđeno 20 utrka za 2020., a među njima su i nova-stara VN Nizozemske na Zandvoortu te potpuno nova VN Vijetnama u Hanoiju.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Kico i  Zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
818 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #VN Australije

Komentiraj

7 komentara

 1. Charles Leclerc 16 senna66 Donator Prikaži

  Loša staza za današnju F1.  9

  1
 2. Dokle god je prva staza u kalendaru bit će posjećena, inače jako dosadna utrka za gledati!  5

  2
 3. Ayrton Senna LR7 Prikaži

  Velika je istina u ovome: prva utrka sezone.Osobno meni draga jer se siječam spektakularnih akrobacija iako je teško pretjecati tu se dobro vidi razlika između dobrih i vrhunskih vozača.  3

  1