Treća vozačka promjena za Austriju – Ryan Tveter debitira za Trident

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

Iako je između runde u Francuskoj i Austriji razmak od samo tjedan dana, na utrkama u Austriji ćemo gledati čak tri nova vozača.

Povezane vijesti:
Arjun Maini se na dva vikenda vraća u Formulu 2
Red Bullov junior O’Ward ovog će vikenda debitirati u Formuli 2 

Nakon promjena u Camposu i MP Motorsportu, danas je potvrđena promjena i u Tridentu. Momčad je napustio Švicarac Ralph Boschung, a zamijenit će ga Amerikanac Ryan Tveter.

Boschung se od 2017. natjecao u Formuli 2 i odvozio većinu utrka. Često je isticao poteškoće s financijskim aspektom svog trkaćeg programa kojeg menadžira sam – ove je godine nakon svake utrke bilo upitno hoće li voziti na idućoj, a ovaj put očito nije uspio prikupiti potrebna sredstva za nastavak vožnje u Tridentu.

“Nažalost, više se neću utrkivati u Formuli 2. Sramota je što je novac glavni faktor u ovom sportu. Tako sam se dugo teško borio. Ali, očekujte da se vratim jači. Još uvijek ne odustajem. Hvala svima na podršci. Uistinu je cijenim.”

– Ralph Boschung putem Twittera

Boschung je ove sezone samo dvaput bio u bodovima te je tako osvojio 3 od 4 boda koje Trident trenutno ima. Njihov drugi vozač je debitant Giuliano Alesi, a trenutno drže posljednje mjesto u momčadskom poretku s 21 bodom manje od Preme. Talijanska je momčad i prošle dvije sezone, odnosno otkad se serija zove Formula 2, završila na posljednjem mjestu.

Tveter je prošle dvije sezone bio Tridentov GP3 vozač, a krajem prošle godine je testirao njihov i Ardenov F2 bolid. 25-godišnji Amerikanac još uvijek nema pobjedu u jednosjedima, a od 2011. mu je najbolji plasman u prvenstvu 8. mjesto iz GP3 serije 2017.

“Nevjerojatno sam uzbuđen što ću se vratiti u Tridentovu obitelj te sam iznimno zahvalan na prilici da debitiram u Formuli 2 ovog vikenda u Austriji.”

“Zajedno smo ostvarili neke prilično izvanredne rezultate u zadnje dvije sezone te se zahvaljujem Tridentu na iskazivanju kontinuiranog povjerenja u mene. Pomalo dugo je bilo čekanje od mog prvog F2 testa u Abu Dhabiju prošle godine, ali kao što možete pretpostaviti, iznimno sam uzbuđen zbog povratka na stazu.”

– Ryan Tveter, novi vozač Tridenta

Odgovor

1 komentar

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Znam da je ovaj oktanski sport PREskup ( probijanje kroz F3, F2, itd. ), ali trebalo bi to nekako ushemiti, da PRAVI talenti lakše dođu do vozačkih mjesta:

    “Nažalost, više se neću utrkivati u Formuli 2. Sramota je što je novac glavni faktor u ovom sportu. Tako sam se dugo teško borio. Ali, očekujte da se vratim jači. Još uvijek ne odustajem. Hvala svima na podršci. Uistinu je cijenim.”

    Ne kažem, da je Ralph Boschung talent, ili da nije talent, ali uvijek mi je krivo što Rosenquist, Frijns i slični nisu dobili priliku u F1. Što su Wehrlein, Ocon i slični završili na margini F1, ili izvan F1.

    I dalje gledano sa financijske strane, F1 bi trebala imati minimalno 12 ekipa……. čudno…… toliko novaca, toliko organizacije, a Liberty media ne zna dovesti nove F1 momčadi.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.