Red Bullov junior O’Ward ovog će vikenda debitirati u Formuli 2

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Mladi Meksikanac Patricio O’Ward, odnedavno član Red Bullovog juniorskog tima, debitirat će u Formuli 2 ovog vikenda na austrijskom Red Bull Ringu.

Iako su mnogi očekivali da će nakon uspješnog vikenda u Monaku Artem Markelov još jednom uskočiti na upražnjeno sjedalo u MP Motorsportu, kažnjenog Mahaveera Raghunathana zamijenit će novi Red Bullov junior na njihovoj stazi.

“Stvarno sam uzbuđen što dolazim u Europu kako bih se okušao u Formuli 2. Zahvalan sam MP Motorsportu i Red Bull Junior programu na omogućavanju ove prilike, a Red Bull Ring je odlična staza na kojoj mogu iskušati utrkivanje u Formuli 2. Jedva čekam da krenem!”

– Patricio O’Ward

O’Ward je svoju karijeru u jednosjedima započeo u Europi, ali se nakon samo dvije godine vratio u Ameriku. 2017. je osvojio naslov u IMSA-inoj Prototype Challenge klasi, dok je prošle godine osvojio naslov u Indy Lightsu, najjačoj juniorskoj klasi ispod IndyCara. Ove sezone vozi upravo u IndyCaru za momčad Carlina.

Nakon potpisa za Red Bull, ovaj nastup u Formuli 2 dodatno potvrđuje O’Wardovu ambiciju da možda ipak pokuša ostvariti karijeru u Europi te da jednog dana stigne do Formule 1.

“Patricio je jedna od najvećih mladih zvijezda na sjevernoameričkoj trkaćoj sceni i stvarno smo sretni što će biti s nama na Red Bull Ringu. Sjajno je u momčadi imati još jednog vozača s iskustvom u IndyCaru. Siguran sam da će mu to koristiti kao što je i Jordanu [Kingu – 2018. vozio 11 utrka u IndyCaru, ove sezone nastupio na Indyju 500 i propustio F2 utrke u Monaku, op.a.].”

– Sander Dorsman, šef momčadi MP Motorsporta

Druga je ovo vozačka promjena za utrke u Austriji, ranije danas potvrđena je neočekivana promjena u Campos Racingu.


Odgovor

8 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Zanimljivo. Ajd, baš me zanima što mladac zna….. možda je na neku foru, Red Bull našao još jednog Maxa Verstappena?

    Iako mi više vuče na profitni interes Red Bull-a, tipično biznis – sport shema….. vidjet’ ćemo……


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Ne bih baš rekao da je novi Max Verstappen, ali čini se da ima potencijala i da isto misli Red Bull. Juniorski program im je daleko siromašniji nego prijašnjih godina (povratak Hartleyja, a onda i Kvjata te Albona to jasno pokazuju), a u O’Wardu izgleda vide potencijalnu zlatnu koku. Baš je danas izašla vijest kako bi Dan Ticktum, dosad najveća zvijezda njihovog juniorskog programa, mogao izgubiti svoje mjesto u Super Formuli zbog razočaravajućih rezultata, a na njegovo mjesto bi mogao doći upravo O’Ward. O’Ward sad ima veliku priliku za zablistati na međunarodnoj sceni, ako bude dobar, mogao bi brzo stići i do F1.


      0
      0

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Evo @zeko javlja na forumu da je i Dicktum izbačen iz RB junior programa :chill:



      1
      1

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Helmut je i dalje brz na okidaču :)



        4
        4

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        :rofl: :rofl: :klanjam:



        1
        1

        0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Mislim da ovaj put nije samo do dr. Marka.
        Dan Ticktum je i inače lik sa malo većom jezičinom, tj. prilično je ne discipliniran i samoživ. Nestrpljiv.

        Pomalo sličan njemu je bio i Robin Frijns. Razumljivo je da su nestrpljivi, ali IPAK treba prije svega šutjeti i raditi – to je ono što se traži uz talent. Ne možeš ti biti zvijezda, odmah sa 17, 18 godina. Trebaš nešto i poštivati.

        Max je ipak, više od talenta….. i tata Jos mu je dobro utro put…… tako da ne mogu svi kao Max. Esteban Ocon nije iz RB škole,….. i dobro se vidi, da mu fali pravo zaleđe ( i “političko”, i financijsko )….. mladi Francuz je skoro kao i običan smrtnik i džaba mu sav talent….. za F1….. kada su ovdje drugi interesi i druge igre. Iako bi pravi talenti trebali doći do F1 volana, bez obzira na sve,……

        Tj. Dan Ticktum je sam sebe izbacio…… a to mu nije bilo pametno…. jer filter i selekcija prema F1 je sve, samo ne jednostavna….. a sâm sebi otežavati stvari…… to je VELIKI minus.



        1
        1

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.