Ricciardo: Trebali bi razmisliti o drukčijoj konfiguraciji Paul Ricarda

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

Daniel Ricciardo vjeruje da bi organizatori VN Francuske trebali razmisliti o drukčijoj konfiguraciji staze Paul Ricard za iduću utrku Formule 1.

Mediji su proteklih dana puni napisa o dosadnoj utrci ove nedjelje, a jedini pravi dramatični trenutak vidjeli smo na kraju utrke zbog problema na bolidu Landa Norrisa. Daniel Ricciardo čak ga ni usprkos tome nije uspijevao proći, pa je to odlučio napraviti van granica staze za što je kasnije dobio i kaznu.

“Pretjecanje je bilo nezgodno u utrci. Mislim da je to zato jer za 8. zavoj (što je kraj DRS zone) kočite tako kasno pa je jako teško pokušati napasti osim ako ste baš poravnati s nekim.”

“Također, imali smo i novi asfalt. Ako odete s trkaće linije, a prenesete previše brzine – nikad nećete uspjeti ući u taj zavoj. Staza je zbog toga postala jednolična i mislim da je zbog toga pretjecanje bilo teško.”

“Puno je dugih zavoja, a kad kroz srednje-brze zavoje prolazite blizu iza drugog bolida onda se jako mučite pratiti ga. Prvih par krugova bio sam iza ekipe na softu i uništavao sam svoje gume. Ja sam kriv jer sam se stavio u tu poziciju na startu, ali da, to je nezgodno za utrkivanje. Znam da na ovoj stazi imaju puno varijacija pa bi možda trebalo pogledati neku drugu konfiguraciju.”

– Dainel Ricciardo

Odgovor

1 komentar

  1. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    “Uništavao sam svoje gume”. To je ono što mi najviše smeta u ovoj F1 i naravno štednja goriva kao da se voze sa osobnim automobilom po cesti. Kakva mrtva štednja goriva i guma, a kak ti utrkuju se. To je postalo jadno jer vozač kad misli stisnuti da bi pretekao nekog, e onda mu ovaj iz boksa javlja kako mora malo popustiti da uštedi gume u ovome stintu i spusti mix goriva da motor duže traje jooooj.



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.