De Vriesu pobjeda u isprekidanoj utrci punoj odustajanja

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

Nizozemac Nyck de Vries stigao je do svoje treće ovosezonske pobjede na glavnoj utrci na francuskom Paul Ricardu. Time se izjednačio po broju pobjeda s Nicholasom Latifijem te istog preskočio u ukupnom poretku.

Polesitter Sergio Sette Camara nije uspio niti ovaj pole position pretvoriti u pobjedu, na samom je startu pao na treće mjesto, a onda je u pretposljednjem krugu s vanjske strane prvog zavoja uspio proći Jacka Aitkena. Brazilcu je to 13. podij u nizu bez pobjede.

Imali smo čak tri virtualna safety cara i jednu crvenu zastavu, a cilj je vidjelo samo 12 od 20 vozača.

Prvi incident dogodio se u prvome krugu. Sam start je prošao bez problema, a kao vodeći je iz prvog zavoja izašao Nyck de Vries koji je startao četvrti. Jack Aitken je skočio na drugo mjesto, a prva dvojica na startu, Camara i Zhou, su pali na treće i četvrto mjesto. Mahaveer Raghunathan je ostao na gridu, ali je kasnije uspio pokrenuti bolid.

Do velikog incidenta dolazi u trećem zavoju između vozača Prema Racinga – Sean Gelael agresivno krati zavoj i prelaskom preko rubnika nekontrolirano udara u bolid Micka Schumachera. Schumacher je “došepao” do boksa, ali nije uspio nastaviti utrku. Kasnije u krugu se sudaraju Ralph Boschung i Nikita Mazepin te također obojica odustaju. Na stazi je postavljeno stanje virtualnog safety cara, ali nakon Boccolaccijevog zaustavljanja dolazi do potpunog prekida, tj. crvene zastave u trećem krugu.

Utrka se nakon toga nastavlja u petom krugu, a sedmom krugu kreću prva zaustavljanja u boksu – Aitken, Camara i Matsushita prelaze s mekših na tvrđe gume. Krug kasnije u boks ulazi i vodeći de Vries te u prvom zavoju gubi mjesto od Jacka Aitkena. Ipak, već za nekoliko zavoja de Vries vraća poziciju koju do kraja nije ispustio.

Sljedeći virtualni safety car imali smo u 14. krugu kad je nakon žestoke borbe s Nobuharuom Matsushitom Callum Ilott udario u Japanca u 11. zavoju te nakon toga odustao.

Restart je bio u 16. krugu, a u 20. krugu kreću odlasci u boks onih koji su startali na tvrđim gumama. Hubert je bio prvi u boksu sa sporim zaustavljanjem, a krug kasnije u boks ulazi dotad vodeći Luca Ghiotto.

Ghiotto se vraća na stazu kao peti, ali ubrzo ga prolazi momčadski kolega Zhou sa zagrijanijim gumama. Ghiotta prolazi i Nicholas Latifi, a onda nastupa katastrofa za Talijana – Juan Manuel Correa udara u njegov prednji desni kotač prilikom pretjecanja u zavoju 6 i izbacuje ga iz utrke. Još je jednom na stazi bilo stanje virtualnog safety cara.

Do kraja smo uživali u uzbudljivoj borbi Sergija Sette Camare i Jacka Aitkena za drugo mjesto iz koje kao pobjednik izlazi Camara pretjecanjem u prvom zavoju.

Jordan King se na kraju obrnutom strategijom sa 16. probio do šestog mjesta, dok je Anthoine Hubert s 15. mjesta došao do osmog i pole positiona za sprint utrka nakon obrane od kasnih napada Matsushite.

Sprint utrka vozi se sutra u 11:25!

Vozač Momčad Zaostatak
1 N. de Vries ART Grand Prix
2 S. Sette Câmara DAMS 8.388
3 J. Aitken Campos Racing 9.775
4 G. Zhou UNI-Virtuosi Racing 20.153
5 N. Latifi DAMS 22.599
6 J. King MP Motorsport 24.131
7 J. Correa Sauber Junior Team by Charouz 28.668
8 A. Hubert BWT Arden 29.959
9 N. Matsushita Carlin 32.820
10 G. Alesi Trident 39.757
11 T. Calderón BWT Arden 69.371
12 M. Raghunathan MP Motorsport 1 krug

Odustali: Ghiotto, Deletraz, Ilott, Boccolacci, Gelael, Boschung, Mazepin, Schumacher

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.