Rosberg: Vettelova kazna je potpuno zaslužena; Webber: Kazna je nebuloza [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 74 komentara

Reakcije na kaznu koja je oduzela pobjedu Sebastianu Vettelu jučer u Kanadi ne prestaju.

Svjetski prvak iz 2016. Nico Rosberg tvrdi da je Sebastian Vettel “apsolutno zaslužio kaznu”.

“Vettel je govorio kako nije imao kontrole i kako su mu gume bile prljave. U redu, ali Lewis je tamo. Pravilnik kaže da se morate sigurno vratiti na stazu jednom kad izletite.”

“Vettel je presjekao cijelu stazu kad je mogao jednostavno ostaviti još malo više mjesta, pogotovo u kasnijoj fazi kad je Lewis počeo kočiti.”

Mark Webber, bivši Red Bullov vozač i kolega Sebastian Vettela kaže da nije gledao utrku uživo, ali je jutros pogledao incident.

“Je li itko od ovih sudaca ikad vozio na vrhu poretka Formule 1? Nisam gledao utrku, a sad sam vidio ovaj “incident”… Nebuloza od kazne.”

Damon Hill je komentirao:

“Moj osobni stav je da je Vettel mogao ostaviti više mjesta, ali smo izgubili posljednji nekoliko krugova zbog ove kazne. Postojalo je dovoljno razumne sumnje da ih puste da se utrkuju. Sjetite se Dijona!”

Max Chilton:

“Težak rezultat za F1. Mogu shvatiti obje strane. FIA slijedi pravilnik da se ne možete vratiti na stazu direktno na trkaću putanju, ali to je loša odluka za spor. Svi vozači znaju da se Vettel nije mogao vratiti sigurno na stazu na unutrašnju stranu.”

IndyCar vozač Felix Rosenqvist:

“Pobjedničko postolje je pokazalo da nitko zapravo nije sretan što je gore, kao rezultat glupe kazne. Uništilo je sjajnu utrku za nas navijače… Svaka čast Vettelu što na kraju nije šutio i trpio, a Hamiltonu na sportskom ponašanju.”

Formula E vozač Daniel Abt:

“Kazna je sranje.”

Dvostruki BTCC prvak Jason Plato:

“Strašna, strašna odluka sudaca u F1. Svidio mi se Vettelov potez zamjene ploča s pozicijama.”

NASCAR vozač i analitičar Parker Klingerman:

“Apsolutno smiješna odluka F1 sudaca. Svim sucima utrkivanja ide poruka: prestanite donositi presude koje sport odvode u propast. Izumi modernih tehnologija, više kutova i informacija ne moraju služiti da biste stavljali sport pod mikroskop. Trebalo bi koristiti samo za bolji pristup navijačima.”

Daniel Ricciardo:

“Ako se pomakne malo više na lijevo – izvrtjet će se. Ako stane na kočnice na travi – izvrtjet će se također. Nije bilo puno prostora za Lewisa, ali je prostora bilo.”

“Imao sam identičnu situaciju s Lewisom u Monte Carlu 2016. godine. Morao je proći šikanom i onda me pritisnuo uza zid kad se vratio. U tom slučaju je bilo još više tijesno nego sad. Nije dobio kaznu. Dobro da nije – to je bilo žestoko utrkivanje.”

Je li kazna za Sebastiana Vettela zaslužena?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

74 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Čista pljačka.



    18
    16

    2
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Vidim sve Ferarijevi ambasadori pa samo lupate minuse ako netko kaže ne protiv Ferarija vec cinjenicu da TRAVA nije STAZA.



      8
      -16

      24
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Trava nije staza ali nije kaznjivo ici po travi, osim ako ne dobijes na vremenu sto u ovom dogadaju nije slucaj niti je razlog kazne



        12
        11

        1
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Osim ako nisi Hamilton u Mexicu 2016…



        20
        20

        0
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Nije do navijaca ferraria ja ne navijam za ferrari al tu je sve jasno bitno je dal je vozac steko prednost sto nije ovdje slucaj a i da je bila kazna za rezanje sikane to se uvjek rjesi da se osteceni bolid iza pusti ispred ,5sec nikak cak i da je bilo za kaznu, a ko misli da je Vettel imao sanse da jos gleda da nekom ostavi prostor je nemoguce za bilo koga ko se u utrkivanje razumije gledo je kak da spasi auto a Ham je bio predaleko i jedini koji je stjeko prednost Vattelovom greskom al je nije iskoristio . Kazna je najgora odluka u f1 jos od oduzimanja Senni prvenstva u zadnjoj utrci i jos k tome unistila je cjelu zanimljivost utrke ukratko ko da oce gledatelje otjerat ni prvenstvo nije neizvjesno Ham ne gubi bas nista cak i da je bio Vettel malo kriv sto nije po meni se trebalo pustit da ne uniste utrkivanje 2 prvaka i nama gledateljima sav gust ,jedino sto su napravili su napravili vozace i navijacima bijesnima UZAS jos mislim da ce se ta odluka ispravit nakon zalbe jer stvarno nema osnove za kaznu al niko nam nece vratit borbu 2 prvaka zadnjih 10 krugova zbog cega i gledatelji gledaju ovaj sport a vozaci voze da dode do zanimljivih dvoboja jer pravi vozaci tad uzivaju jedini vozac na gridu koji mukte voli pobjedit je Ham pa valjda zato i je jedini crnac u top motorsportu to je sport u kojem vlada neka bolji pobjedi da je Ham prvavi trkac pustio bi Vettela na prvu stepenicu i pokazo sucima kolki su idioti da je Vettel bio na njegovom mjestu vjerujte mi nebi stao na pobjednicko postolje a ni niko drugi ko vozi trke jer se iz aviona vidi da je ovo kriva odluka



        9
        7

        2
      • Charles Leclerc 16
        ferarista Prikaži

        [komentar izbrisan]



        2
        2

        0
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Dzalac,sve to stoji,on je izletio i vratio se da korigira putanju jer mu gume bile zelene i trebao je maknut to dole,ali ipak se vidi pokret udesno kad je Ham vec bio na pola bolida i da je nastavio ravno ,pobjedu bi odnio Lec.Bio bi udes i to pitanje kako bi rascistili do kraja utrke stazu



      1
      -7

      8
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Najjaci su mi ti sto gledaju neke dogadaje kako bi se reklo frame by frame sto nema smisla, utrkivanje treba biti utkivanje i po meni je ovo cisti trkaci incident, bez obzira za koga navijam, a ima i puno navijaca mercedesa i lewisa koji su istomisljenici, kao i profesionalni aktualni i bivsi vozaci. Druga stvar, problem su glupo napisana pravila koja trenutno imamo i sudci se striktno moraju njih pridrzavat, pravila vezana uz ovakve situacije ali i mnoge druge



        9
        9

        0
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        Jeli tebi ikad zaplesao auto na kisi snijegu ledu? Zadnja vuca? Rekao bih da nije čim ne razumiješ zašto je KOREKCIJA volanom desno napravljena.



        10
        10

        0
      • avalon Prikaži

        Serviser je u pravu , očit je potez volanom seba u desno kojim je želija uništit trku lewisu dok bi on sam proša tek sa ponekom ogrebotinom bolida jer je ovo od starta planirano i ferrari je zbog toga ojača svoj bolid . jedino šta mi nije jasno u komentaru Servisera zašto napominje kako su sebove gume bile “zelene” i da je to trebalo maknut sa njih ? ali to ima veze sa upravljivošću , stabilnosti , kontrolom bolida ? jbte , ka da je neka kozmička sila koja određuje događanja želila nas pripremit za ovo pa nam je omogučila “malu školicu” ponašanja vozača prilikom oversteer – a samo … ko to gleda ? u super slow motionu je prikazano proklizavanje bolida strolla , zadni kraj bolida je zbog proklizavanja točkova krenuo desno prema zidu šampiona i šta je mladac uradija ? za trenutak je okrenija volan prema ZIDU ka da ga želi udarit , to je stabiliziralo zadnji kraj koji je kliza , a zatim je nastavija normalno pritiskat . isto je napravija magnussen . na snimci se vidi nekoliko brzih pokreta volanom , zadnji je bija prema zidu ali je brzina bila velika i korekcija volanom nemoguča . vještina vožnje , reakcije je za mnoge nepoznanica , izgleda nelogična ali ih to ne ometa da “stručno” komentiraju . npr za mnoge je bilo u autu ili motoru primarna reakcija puštanje gasa i kočnica ka spas ali oni koji znaju rade suprotno … dodaju malko gasa jer puštanjem gasa se pogonski kotači rasterete pa se ionako slabi grip još više “oslabi” . dodavanjem gasa se poveča trenje između kotača i asfalta , vozilo laički rečeno “sjedne” . primjer je kod moto GP -a … ako vozač pretjera sa gasom na startu obično mu se zbog previše gripa prednji kotač nađe u zraku . naravno , pričam o zadnjem pogonu . za davat “stručne” komentare prvo treba znat šta je oversster , a onda način kako ga riješit ;) opet ću citiran mansella koji možda , valjda zna bolje od “stručnjaka” , a nigel je izjavija “what ‘s seb supposed to do ? crazy , the car stepped out . at that point he was a PASSENGER . ” mada opet …. nekako mi je bliže objašnjenje i točnost istog od mansellovog . možda “brko” ne voli lewisa jer je ovaj crnac pa zato staje na stranu seba ? a možda i zbog toga jer je i seb do nedavno bija brko ? :) :) :) :)



        5
        5

        0
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Što bi ambasador drugo rekao, ali ostali, pogotovo Webber i Riki su sve rekli.



    14
    12

    2
    • Mercedes
      LewisHamilton44 Prikaži

      A šta misliš da navijač Vettela neće naglasit u članku da je ovaj ambasador Mercedesa? Isti taj Nico i Lewis nisu se trpili 2015.-2016. jer je Hamilton takav da kad nije po njegovom da odma se žali i ne prihvaća poraz, a Rosberg je skroz suprotan od njega



      3
      -17

      20
      • Fernando Alonso 14
        Lukica Prikaži

        Tog ambasadora plaća Mercedes,nije Lewis Hamilton .



        7
        5

        2
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Normalno da će Rosberg sada veličati Hamiltona, zato što tako želi dignuti svoju reputaciju.

        Ništa novo.



        13
        12

        1
      • avalon Prikaži

        LewisHamilton44 … a zašto to navijači seba ili ferraria ne bi spomenuli ako je to činjenica ? zbog toga izjava NR nije baš vjerodostojna . imaš jedan slučaj iz nogometa … colina je 6 X proglašavan sucem godine te ga se smatra najboljim nogometnim sucem svih vremena . lik koji bi u sudačkoj nadoknadi sudija penal protiv domaćina ( a ne bi bija ni blizu događaja … naknadna snimka bi pokazala da je u pravu ) i domaćin bi prihvatija to bez bunjenja . a zašto je taj sudački perfekcionist presta sudit ? zbog toga šta je potpisa sponzorski ugovor sa opelom koji je bija sponzor NK milan pa da ne dođe do sukoba interesa … e tako ti je i sa NR samo u puno “blažem obliku” jer NR nije sudac trke , tek uposlenik mercedesa ;) rozberg mi je zbog svoga recimo bunta dok je vozija sa LH bija drag ali njegova izjava se kosi sa zdravim razumom . tim više šta izjava dolazi od vozača F 1 koji se u 11 sezona , 206 trka vjerovatno i sam nalazija nekad u ovakvoj ili sličnoj situaciji ““Vettel je govorio kako nije imao kontrole i kako su mu gume bile prljave. U redu, ali Lewis je tamo. Pravilnik kaže da se morate sigurno vratiti na stazu jednom kad izletite.” . NR ZNA da kod izljetanja bila u pitanju trava ili šljunak vozač gubi kontrolu kad se “dočepa” asfalta jer su gume ili klizave od trave ili prljave od šljunka i treba ih malko “provozat” da se “očiste” ali ovde se pravi “grbav” , striktno gleda pravilo koje ni uz najbolju volju seb nije ni moga ispoštovat . niko se ne može sigurno vratit na stazu kad ne kontrolira bolid . da je ovde bila asfaltirana , a na travnata zona pa da je seb napravija ovo kazna bi bila zaslužena . mislim da NR ne veliča LH da bi diga svoju reputaciju ( kako piše Ferrari ) nego je u njemu valjda prevladal njemačka krv zbog čega gleda “suženu sliku” tj striktno se drži pravila . i drugi dio izjave NR mi je komičan “Vettel je presjekao cijelu stazu kad je mogao jednostavno ostaviti još malo više mjesta, pogotovo u kasnijoj fazi kad je Lewis počeo kočiti.” tu šikanu NR dobro poznaje jer mislim da je i on svojedobno u borbi sa LH “skratija” samo šta je lewis bija nešto udaljeniji od nice nego šta je bilo sada pa je sve prošlo bez problema . mislim da je to bilo one sezone kad je LH “spalija” kočnice ganjajući NR . rozberg zna da je tu “usko grlo” , da se bolidi ne voze brzinama “običnog” auta pa zbog brzine i gubitka potpune kontrole zbog “prljavih” guma vozač ne odlučuje koliko će mista ostavit suparniku , sritan je ako se uspije izvuč bez krša u zid ili nekoga ko mu je blizu ka šta je LH bija sebu . ako su ovo nabolji vozači na kugli onda trebaju i bit spremni na neočekivano da npr kimi prije nekoliko sezona nije bija spreman na potez maxa dok ga je kimi na pravcu pretica sa valja 300 kmh , a mladac u zadni tren prominija smjer ko zna kako bi završilo . prošlo je bez kazne iako je max ima POTPUNU KONTROLU nad bolidom i to na pravcu . jedini ko je zap*zdija odgovorom je ambasador rozberg , hill ka englez je malko nedefiniran u izjavi dok je svima drugima kazna smiješna , nebulozna , sranje , strašna , a svi “anketirani” su vozači ! ako je chiltonu ( koji nije bija neki faktor u F 1 ) jasno da “Svi VOZAČI znaju da se Vettel nije mogao vratiti sigurno na stazu na unutrašnju stranu.” , a nije jasno ex prvaku rozbergu onda … jbga . ricciardo koji je u sličnim situacijama ( provlačenju kroz iglene uši ) mačak pa zna šta se moglo dogodit ( za što je suce bolija kur ) točno detektira “Ako se pomakne malo više na lijevo – izvrtjet će se. Ako stane na kočnice na travi – izvrtjet će se također. Nije bilo puno prostora za Lewisa, ali je prostora bilo.” , a i opisuje vrlo sličnu situaciju iz MC 2016. ( btw , ante je stavija taj klip posli ove kanade pa su ga neki “napali” jer je navodno navijač seba ) kad je lewis danielu uradija isto ali … no further action bija je zaključak sudaca . ovde su čekali 10 krugova valjda misleći kako će LH prestiči seba jer je skoro stalno bija u mogučnosti koristiti DRS , a kad se sebova prednost popela na skoro 2 s , povremeno i više , kad ni dodatna snaga ( koju je LH tražija od tima ) nije pomogla donili su odluku o 5 s kazne . sve čisto zar ne ? tim više šta je LH koji ne voli ovakve pobjede ( ka ni onu lani kad ga je bottas propustija … jer lewis voli borbu kako je izjavija ) izjavija da je kazna OK isto ka i ex kolega NR koji misli isto . englezi vole svoje šta je i normalno no čak je i brundle za vrime događanja izjavija da je on sudac kazne ne bi bilo ! ali šta brundle zna ? on je odvozija tek 12 sezona , 158 trka dok su ovi suci odvozili bar 20 – 30 sezona , više stotina trka pa znaju ljudi . dobro pitanje je postavija webber ( koji po svemu ne bi baš treba volit seba zbog “zajedničke prošlosti ) “Je li itko od ovih sudaca ikad vozio na vrhu poretka Formule 1? ” za njega je odluka sudaca nebuloza od kazne. a nije da webber nema iskustva … 215 trka u 12 sezona . mark je ostvarija i 9 pobjeda pa može postavit pitanje sucima “Je li itko od ovih sudaca ikad vozio na vrhu poretka Formule 1? ” još nekoliko izjava ex vozača F 1 Jacques Villeneuve: “It has been one of worst race control decision I have ever seen” ,, , andretti “I think the function of the stewards is to penalize flagrantly unsafe moves not honest mistakes as result of hard racing. What happened at CanadaGp is not acceptable at this level of our great sport. ” , za buttona je kazna seba bila “sad and disappointing” , mansell “what ‘s seb supposed to do ? crazy , the car stepped out . at that point he was a passenger . ” šta znaju mansell , andretti , villeneuve , button svi svjetski prvaci u F 1 u komparaciji sa sucima ennserom , odvjetnikom , zaljubljenikom u moto sport i članom ADAC – a največeg njemačkog auto kluba , remmeriem , menađerom royal automobile club of belgium , 2014 . je počeja sa “poslom” , a “iskustvo” mu je iz F 2 , F 3 i formule E . jedini iskusni je pirro ali njegovo iskustvo iz F 1 ništavno …. 3 sezone , 37 trka , 3 boda . najbolji plasman mu je 5 . misto sa benettonom iz australije 1989. u trci koju je završilo 7 od 26 vozača , pirro je završija sa 2 kruga zaostatka za vodećim . na kraju prvensta se plasira na 23 . misto , 1990 . mu je bila za zaborav ( NC ) ali je 1991. već bija puno bolji … završija prvenstvo na 18 . mistu sa osvojenim bodom . moram ponovit pitanje webbera “Je li itko od ovih sudaca ikad vozio na vrhu poretka Formule 1? ” i OVI su donili odluku o kazni ? :) :) :) :) istine radi pirllo je 5 X pobjednik le mansa ali to je ipak malko drugačije iskustvo u odnosu na F 1 di je pirro osvojia TRI boda …



        2
        2

        0
  3. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Na stranu šta oni misle jer mišljenje je kao i šu*ak, svako ga ima pa tako i ja, navijam za Lewisa i ovo jučer je bila jedna od onih situacija koju pošto-po to želim izbjeći komentirati… Po meni je Seb treba pustit Lewisa i na stazi ga pokušat prijeć u zadnjih 15-ak krugova ko što je Max treba pustit Seba u Mexicu 2016. kad su tako sudci dosudili… A onaj ko uspoređuje ovu situaciju s onom u Monacu 2016. ne uzima u obzir da je u Monacu Daniel cijelo vrijeme iza Lewisa te ima uvijek širinu bolida za manevriranje desno od Lewisa, a ovamo je Lewis već bija na pola bolida od Seba kad ga je izgura sa staze sa sva 4 kola, a postoji i slika koja to dokazuje…



    4
    -19

    23
    • Ferrari
      Fangio Donator Prikaži

      S obzirom na tvoj Nik nema smisla ista govoriti protiv tvog misljenja.



      17
      15

      2
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        ferrari1984

        Obrati paznju na brzinu vozaca iza i na sirinu staze, nije situacija toliko ista koliko se ovdje uporno navodi. I Hamilton zatvara Riccia nakon sto je se “uspjesno” vratio na stazu, dok Vettel direktno izlazi na trkacu putanju…

        Pricajte sta zelite, kazju je zasluzio, a je li ona trebala biti 5s ili nesto drugo o tome se moze raspravljati…



        1
        -11

        12
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        @amg ako ti stvarno mislis da on pri toj brzini moze upravljati bolidom kako on zeli dok klizi po travi i odbija se od rubnik onda bi stvarno trebao prestat komentirat ovu kaznu.



        9
        8

        1
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        AMG ja apsolutno ne vidim razliku. Ako možeš dodatno pojasniti
        Ja vidim:
        – dva vozača koja fulaju zavoj u uvjetima bez gripa
        – dva vozača koja se vraća na trkaću liniju
        – dva vozača koja zatvaraju liniju vozaču iza
        – dva vozača koja svojim potezima (namjerno, nenamjerno, nebitno) sprječavaju vozača iza da prođe



        5
        4

        1
      • Ferrari
        ferrari1984 Prikaži

        @AMG
        covjece ako ti ovo nije dovoljno onda ja ne znam sta ti treba jos nacrtati ili te mozda sjesti virtualno u bolide iz ovih situacija pa da se uvjeris…

        Pomiri se sa cinjenicom da u F1 vrijede dvostruka pravila: MERCU je sve dozvoljeno dok svima ostalima nije dozvoljeno nista, pogotovo ako je Merc ugrozen onda ti kazna ne gine…

        Kad bi sad poceo nabrajati situacije u kojima Merc nije bio kaznjen, a ostale momcadi za iste stvari jesu, vjeruj mi pisao bih ovaj post sigurno do sutra ujutro…



        8
        8

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Lijepo sam napisao, obratite paznju na brzinu vozaca iza, na brzinu kojom vozi Lewis iza Vettela i Ricciardo iza Hamiltona. Ili je to sasvim isto ako se vozi 80 ili 140 u kontekstu sigurnosti? I da, sikana u Monacu o kojoj pricamo je skoro duplo uza od ove iz Kanade, sto znaci da je Hamilton pravio dosta manji manevar (sto je i dalje supacki) od Vettela prilikom zatvaranja, uz to jos Hamilton se koliko toliko “sigurno” vrati na stazu pa krenuo zatvarati dok je Vettel to uradio doslovno odmah.


        0
        -3

        3
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        To što je staza uža je Lewisov problem. Trebaš biti oprezniji na takvim stazama, zašto bi mu se to oduzimalo od greške? A kakve veze ima brzina? Ricciardo želi proći, može proći da ga Hamilton nije onako zatvorio – na trkaćoj liniji.



        2
        2

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Multi 21

        Kakve veze ima ako se kontakt dogodi na 80kmh ili na 140kmh, nikakve…

        Kakve veze ima sto je zaustavni put sa 80kmh duplo kraci nego sa 140km, isto nikakve…


        0
        -1

        1
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Po meni je Seb treba pustit Lewisa i na stazi ga pokušat prijeć

      Zašto bi ga pustio, ako Vettel nikada nije ni izgubio poziciju od Lewisa?



      7
      4

      3
  4. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Abt objasnio ?



    4
    4

    0
  5. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Evo… Nema se tu sta vise puno pricati…
    Zna se tko je sveta krava u F1 i na racun koga se kaznjavaju drugi, a taj isti za iste ili teze prekrsaje prolazi nekaznjeno…

    https://www.instagram.com/p/ByiUxqzDfKs/?igshid=1kja6qpbos147



    9
    6

    3
  6. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Sjele pare na tvoj racun od Mercedesa, Nico? Lijepo je vidjeti da se Mercedes brine za svoje bivse zaposlenike cak i dvije godine nakon odlaska iz momcadi, uz, naravno, poneku sitnu protuuslugu.



    13
    11

    2
  7. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    Ova situacija uopce nije trebala biti predmet razmatranja sudaca.



    12
    11

    1
  8. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Baš sam prije napisao komentar,da se izvrtiš na stazi i da drugog iza sebe zatvoris -NEMA kazne,a ovako je bilo napustanje staze,i povratak s izleta na trkacu putanju.


    0
    -4

    4
  9. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Čekam komentar Jacquesa Villeneuva.



    3
    2

    1
  10. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Sa kaznom se nikako ne slazem,nikada nisam za kazne,jer sam misljenja da sport nije balet a ni vozaci balerine,da se za svaku sitnicu nesto kaznjava,a pogotovo ako se time odlucuje trka. Misljenja sam da bi Vettel ipak na kraju pobjedio u trci,jer Hamilton nije mogao u zadnjem sektoru toliko prici Vettelu da ga prestigne na posljednjoj ravnini.

    U ovom incidentu mi samo nisu jasne neke stvari. Zasto Ferrarijevi navijaci koriste incident koji je pokrenuo njihov vozac Sebastian Vettel,da bi diskreditovali Mercedes i Lewisa Hamiltona? Ne razumijem sta hocete dokazati komentarima tipa Mercedes Ma FIA, Hamilton zasticen, itd. Druze kad cemo pricati o 4,5 sekunde koje je Hamilton iz nicega skinuo Vettelu? Kad cemo pricati o pritisku koji je Hamilton stavio na Vettela,da bi zatim ovaj i pogrijesio?

    Da li je FIA skinula 4,5 sekunde Vettelu? Da li je FIA pritiskala Vettela? Sam Sebastian Vettel je pred cijelim svijetom izjavio da Hamilton nije kriv da su krive sudije,ali se ovde idalje povlace komentari tipa da je Hamilton neki los momak u ovoj prici?

    Pricate o nekoj zelji da gledate cisto utrkivanje,da gledate duele velikana na stazi direktno,a onda kada to dobijete vise zaslugom Hamiltona nego Vettela,koji ne vjerujem da je usporio da bi se borio sa njim, onda pljujete po istom??? Gadite mi se izmisljeni fanovi sporta,ne bi vama nista smetalo da ovako ko Mercedes,isto Ferrari dominira. Jer da stvarno volite sport,komentari bi bili tipa sudije su najgore,a ne Hamilton je taj kojem je nesto namjesteno.



    6
    0

    6
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Ako se slažeš da kazna nije potreba, onda Vettelova greška ima utjecaja na rezultat koliko i Hamiltonova blokiranja kotača u 10. zavoju – nikakvog.
      A sudije jesu najgore, samo slučajno ili ne, često u korist srebrnima. :mrgreen:



      6
      6

      0
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Hamilton nam je priredio sjajnu trku zadnjih 20 krugova,jer je uspio skinuti Vettelu 4,5s. Vettel je pogrijesio,jeste usao u putanju Hamiltonu,ali kao sto je i sam Hamilton izjavio,to je instiktivna reakcija vozaca koju bi i on ponovio. Tako da se slazem da u to ne treba dirati,da je to trkanje.

        Sudije su jedini krivci koji su upropastili cijelu trku,cak i da nije po pravilima,to se zbog duha sporta ne smije kaznjavati. Samim tim sto sam protiv bilo kakvog kaznjavanja vozaca,tako kao ni u ovom slucaju nisam za kaznu ni Ferrariju niti ijednu Mercedesu.

        Samo ne znam sto je Hamilton sada svima kriv???



        2
        -3

        5
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Neznam kome je i zašto Hamilton kriv, svaki vozač bi se žalio, a i kad ne bi, momčad bi to odradila.
        Ali dizati Hamiltonovu vožnju u nebesa je smiješno. U utrci je imao brži bolid, ali je griješio u ključnim trenucima prije ravnice.



        3
        1

        2
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Hamilton imao brzi bolid? Prvi i drugi sektor Mercedesi cijeli vikend brzi od Ferrarija za mozda 0.100s ,a treci sektor Ferrari brzi 0.400s … Pole pozicija Vettela 0.200 brza od Hamiltonovog idealnog kruga bez greske. Ne razmijem kako je Mercedes na ovoj stazi bio brzi,volio bi da mi to objasnis argumentima i dokazima?



        2
        -3

        5
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @NRteam

        Mercedes je imao barem 3-4 desetinke u ruci…vidilo se jasno kada je Hamilton izašao iz boksa 5 sekundi iza Vettel kako je Mercedes skidao 3-4 desetinke po krugu…isto tako činjenica da je stalno bio unutar sekunde, signalizira da je Mercedes bio brži.

        Da je Hamilton prešao Vettela, otišao bi on na laganih 5-6 sekundi i kontrolirao do kraja.



        2
        1

        1
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        To što si napisao stoji u kvalama – evo max. brzine u kvalifikacijama
        https://www.fia.com/file/82065/download
        U utrci su razlike na pravcima nikakve – max. brzine u utrci
        https://www.fia.com/file/82127/download
        A pritom prednost u zavojima ostaje Mercedesu…
        Evo i najbolji sektori (izuzmimo Leclerca i Bottasa zbog novijih guma) – https://www.fia.com/file/82126/download



        2
        2

        0
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Jedno je gledat brzinu u kvalama a drugo u utrci, jer ferrariju je odvrnut motor do kraja u kvalama i tad dobije na akceleraciji i maksimalnoj brzini,a mercedes je svoje vrijeme dobivao u zavojima zbog šasije….. i sad kad kad gledaš race pace gdje ferrarijev motor ne radi na maksimumu a mercedesova šasija ostaje ista dolazimo do zaključka da je mercedes bio bolji race car ovaj vikend, sto se dobro vidilo kad je krenio skidat po pola sekunde u cistom zraku, dok je vettel morao štedit žedni ferrarijev motor koji je dosta popio dok se borio u prvom stintu kako na kraju ne bi imali problema s gorivom



        4
        4

        0
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Hvala na dokazima i argumentima Multi 21. Sada se slazem da si u pravu



        1
        0

        1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Hamilton je trazio momčad da urgira kod sudaca, da se Vettel treba kazniti….

        Toliko o tome da ne zeli pobjeđivati na sudačke odluke…..


        0
        0

        0
    • Ferrari
      Passion Prikaži

      Ako uzmemo malo siru sliku, onda su stvari malo drugacije.
      Nije problem u jednom incidentu, nego u puno vise rubnih situacija, koje uvijek odu na stranu LH odnosno mercedesa. Ja san navijac Ferrarija ali u prvom redu F1 i opcenitog utrkivanaj, i sve sto komentiram nastojim komentirati sa 1 danom odgode da buden sto objektivniji. Kazes hamsta je skinija 4,5sek u odnosu na vet. Jesi se mozda zapita kako su radile gume na mercu a kako na ferarriju, mozda ne jer VET nije svako drugi krug kuka na radio da mu gume ne rade, dok recimo Ham u monacu nije sta plakat. Jedina razlika je sta u monacu su sanse jako male da te neko prestigne. I svaki put kad ga pohvalin on napravi tako neku “PR” glupost. Iako mi je njegov stil voznje srcu drazi, bas me izivcira…… Kad smo kod guma, prosle godine merc trazi nove komponente guma i to dobije, sada ferrari trazi i ne dobiva. Da li je to posteno ili ne , je nebitna stvar jer sa tim sitnicama se oduzima kredibilitet mercedesu. Od puno kapi nastane slap tako i u F1…….



      1
      1

      0
  11. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Kakav shupkolizac…



    2
    1

    1
  12. Ante Luster Donator Prikaži

    Po prvi put se javljam pa sam samo htjeo pitati možemo li znati imena tih cijenjenih činovnika(sudaca)koji su donjeli ovu odluku.Naravno nećemo ih tući,samo da im vidimo biografiju.



    3
    3

    0
  13. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Rosberg lagano prckara Vettela već neko vrijeme.



    5
    5

    0
  14. Ante Luster Donator Prikaži

    Moram ih malo proguglati ,odnosno proučiti pa se javim sutra


    0
    0

    0
  15. Formula 1
    ivanP Prikaži

    Wurz-vetel je spasavao zivu glavu,pogledajte snimak onboard i kacigu,vetel je pogledao u retrovizor tek nakon korekcije volanom,kazne nije smjelo biti!



    4
    4

    0
  16. Fia
    Trapgio Prikaži

    SIguran sam da Hamilton nebi dobio kaznu da je on bio Vettel.



    6
    6

    0
  17. Gagi032 Prikaži

    Ma klasican PORNIC!!!!!



    1
    1

    0
  18. gregi Prikaži

    Ferari nije trebao dopustiti da itko ide na dodjelu nagrada čak da ih kazne za to .A onda ako treba izaći čak iz F1 i tako je sve ove godine Mercedes kupovao i suce i sve ostale kao što je znao koji će se motori koristiti tri gofine ranije nego sve ostale ekipe jer da nije toga nikada nebi osvojili prvenstva .A ovako su već pet svjetosni godina ispred svih ostali i sada kad im se malo ferari priblizio imaju suce svaka čast .Neznam kome je više do gledanja F1 sranja starašno



    6
    5

    1
  19. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Momentalno loše, al imam osjećaj da bi moglo pobuditi bijes prvenstveno u Vettelu, pa i samim time čak Ferrari. Mislim da bi se ovo moglo “zakrvaviti”, a i Binotto je rekao da sezona JOŠ nije gotova.



    4
    4

    0
  20. Iceman86 Prikaži

    A daj Rosberg ne seri. Kad je vozio stalno je plakao na radio. Sad ga je Lewis udario, sad ga je izgurao sa staze itd itd……
    A sad je popio svu pamet svijeta



    2
    2

    0
  21. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    U ovih 24 sata procitao sam mnogo komentara i nisam imao namjeru napisati svoj ..ali osjecam potrebu da naglasim jedno – Seb se “nije vratio na stazu” sigurno ..ili nesigurno on nije imao kud drugo nego izaci na stazu ..kocenje na travi nije opcija a lijevo je zid .
    Da je travnati dio bio duži i da mu je omogucavao ostanak van staze kad je vec izašao sa nje …mogli bismo govoriti o njegovoj odluci da se ( nesigurno) vrati na stazu i o kazni zbog te odluke..
    U jucerašnjoj situaciji on se “morao” vratiti na stazu sa prljavim gumama preskacuci preko rubnika i nije moglo biti ni govora o kazni …vjerujem da najveci gentlmen F1 Button zna šta govori kad brani Seba ..



    7
    7

    0
  22. Ante Luster Donator Prikaži

    Puno je napisano o sucim i tu se nema šta reći.Profesionalci sa dugogodišnjim stažom.Samo su dva problema Prvi problem je pravilnik o utrkivanju i kažnjavanju.Drugi problem je što su na svakoj utrci drugi sudci.Sa obzirom na ishod utrke u Monacu Verstappen prošao kao drugi a završio četvrti i ovaj slučaj Vettel prošao kao prvi a završio drugi.Možemo u skoroj budućnosti zbog pogrešnog sistema kažnjavanja očekivati konačne rezultate utrke u ponedjeljak.


    0
    0

    0
  23. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    zasto se nico pokusava uvuc hamsti u pak?
    nije mi jasno


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.