Mercedes neće smanjiti snagu novog motora unatoč problemu koji se javio kod Strolla

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Nakon što je Mercedes ovog vikenda donio svoju prvu ovogodišnju nadogradnju pogonske jedinice – stvari nisu u potpunosti išle po planu. Tako je Lance Stroll u Racing Pointu imao problem jučer na posljednjem slobodnom treningu i morao se vratiti na staru specifikaciju. Ipak, proizvođač kaže da će svi ostali nastaviti koristiti novi motor, i to u najjačoj varijanti – bez štednje.

“Iznenadilo nas je to.” – komentirao je Toto Wolff problem na Strollovom bolidu.

– Toto Wolff

“Isprobavali smo ove motore na dinamometru i vjerujemo brojevima koje smo dobili. Ne možete ih štedjeti i smanjivati snagu zbog ovog problema. To je jako teško za prosuditi – nekako promijeniti način kako koristimo motor…”

“Naravno da nismo sretni zbog toga što se dogodilo Lanceu i Racing Pointu. Izgubili su cijelu sesiju zbog novog motora koji je otkazao.”

“Moramo shvatiti o čemu se radilo, a trenutno to ne znamo. Prema tome, ostaje jedan upitnik oko toga što se točno dogodilo. Sve u svemu – zadovoljan sam što imamo novi motor i idemo krenuti od te točke. Učit ćemo svakim idućim kilometrom.”

– Toto Wolff

Stroll se kvalificirao na 17. poziciju i kaže da je stariji motor u njegovom bolidu imao velik utjecaj na to:

“Propustio sam krugove na 3. slobodnom treningu i morali smo koristiti stari motor koji je par desetinki sporiji.”

– Lance Stroll

“Dečki i cure u garaži su napravili sjajan posao oko ubacivanja nove pogonske jedinice na vrijeme za kvalifikacije, ali sam cijelo vrijeme imao osjećaj da sam izgubio nešto vremena. Bez tih problema bih sigurno bio bolji u kvalifikacijama.”

– Lance Stroll

Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Neće kod drugih smanjiti kod sebe sigurno malo hoće. Zašto riskirati u vlastitom dvorištu kad možeš kod susjeda testirati koliko god hoćeš dok ne nađeš razlog eksplozije motora.
    U biti ništa novo isto rade i ostali proizvođaći motora. Zato je i Honda toliko napredovala ove godine dok im je Toro Rosso služio kao testni poligon prošle sezone u pripremi za ovu sezonu.



    7
    6

    1
  2. Rover
    zjurina Prikaži

    Jel sam to dobro razumio … problemi s hidraulikom na Hamiltovom motoru, sad pred utrku ?



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.