Renault razmišlja o dizajniranju “kvalifikacijskog bolida”

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Renault razmišlja o dizajniranju “kvalifikacijskog bolida”

Ante Vetma

Renault razmišlja o dizajniranju “kvalifikacijskog bolida” za 2020. godinu kako bi se značajnije približili vrhu poretka.

Iako je iza njih relativno težak početak sezone – u Renaultu su još uvijek uvjereni da je temelj ovogodišnjeg bolida dobar, te da bi u ostatku sezone trebali pobjeći ostatku sredine poretka.

No, razmišljanja o 2020. godini već su započela, a Cyril Abiteboul otkriva da razmišljaju u potpunoj promjeni koncepta:

“Razmišljamo o dvije ili tri promjene koje su potpuno moguće u bilo kojem trenutku, a mogle bi dramatično promijeniti kompetitivnost bolida iduće godine.”

“Na prvom mjestu je aerodinamička efikasnost, a na drugom balans kvalifikacije i utrke. U modernoj Formuli 1 sve se temelji na kvalifikacijama. Sve staze su danas poput Monaka, a ako želite razvijati bolid za kvalifikacije – to je drukčiji način razvoja nego kad se fokusirate na utrku.”

“Može se raditi o stvarima poput omjerima za mjenjač. Ako želite prioritizirati kvalifikacije – to ćete promijeniti. Oni su fiksni u pravilniku i to se ne može promijeniti za ovu godinu, ali je potpuno otvoreno za 2020. godinu. Osim toga – imamo i nagib bolida.”

“Još imamo vremena – nije kasno da se promijene parametri na bolidu.”

“Nije ovo loš bolid, ali se može poboljšati. Iduće godine će biti korak naprijed u odnosu na ovu.”

Unatoč planovima za 2020., Abiteboul je svjestan da prva prava prilika za natjecanje s vodećima dolazi 2021. s novim tehničkim pravilnikom.

“Hoće li se raditi o tolikom pomaku [2020.] da se odmah borimo za podije i pobjede? Ne. Mi poznajemo Formulu 1 znamo da je naša najbolja oklada 2021. godina.”

“Zato moramo balansirati koliko i što radimo za iduću godinu jer želimo sad krenuti s razvojem za novu eru 2021. godine.”

– Cyril Abiteboul

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3666 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Abiteboul#Renault

Komentiraj

7 komentara

 1. David Croft Frantic Donator Prikaži

  Ako će na ćevape neka skokne preko granice, u BiH.
  A u Dubrovniku neka se divi zidinama i šetka po Stradunu  4

  1
 2. Sebastian Vettel The Best F1 Driver Prikaži

  Meni oni zvuče kao prilično smušena ekipa…
  Mislim kvragu pa nisu valjda tek sad shvatili da su kvalifikacije ključne u F1…
  Pa to je tak jako dugi niz godina, a ako su i sami svjesni toga onda zašto već odavno ne razvijaju bolid u tom smjeru ???


  0

  0
 3. Radije se vi prebacite u razvoj bolida za 2021g i borite se za pobjede a ne gubiti resurse na ovu i sljedecu sezonu i biti nigdje.


  0

  0