Rosberga naživcirao Hamiltonov sretni ulazak u boks

Vijesti

Luka Maloić

Prije 9 godina 1 min 5 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton je spretno i sretno pogodio trenutak kada otići po kišne gume i donio odluku koja ga je učinila pobjednikom. Viđenje Nice Rosberga je jednostavno – smatra da je za sve odgovorna ogromna sreća koja je pratila Britanca. Britanski portali i novinari prozvali su Hamiltona “taktičkim Bogom”, ali Nico se uopće ne slaže s takvim gledištem.

Hamilton je u ponedjeljak izjavio da je “100% bio siguran u svojim mislima da radi ispravnu odluku”.

Nico je na to u svojoj kolumni za Bild izjavio sljedeće:

“U tom momentu kada sam ga lovio sam pomislio: “Sada ću pobijediti.”. Kada je Lewis ušao u boks po kišne gume, bio sam totalno iznenađen. Pomislio sam: “Imam ga sada!” Zapravo, bilo je prerano za zaustavljanje. Onda je počelo jače kišiti baš u tom trenutku! Ludnica, da je kiša došla samo pola kruga kasnije, imao bih ga. Živcirajuće!” – zaključio je Nico u svojoj kolumni.


Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    U Monacu nisi tako razmišljao…


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Po meni je poprilično glupo toliko uzdizati Lewisa zbog tog jednog strateškog poteza, koliko god je on bio odličan i odlučujuć za rasplet utrke. U takvim vremenskim uvjetima, kad počne lagana kišica ili neki kratkotrajni pljusak naleti, sve je rizik – možeš ostati na gumama za suho i profitirati ukoliko kiša stane, ali možeš i da se tako izrazim, popušiti ukoliko kiša nastavi padati i onda profitira onaj koji je prešao na gume za mokro. To je uvijek velika lutrija, faktor sreće je vrlo bitan i uvijek netko profitira, dok drugi popuši. Nikoga ne treba previše uzdizati/pljuvati zbog toga.

    Naravno, piše u članku tko je Lewisa proglasio “bogom strategije”, za njih je Lewis svetinja bez obzira što napravi.


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Pa kad sfušaju ulaske i taktiku Hamilton uvijek na sebe preuzme krivnju ( osim Monaka i tu je bio solidaran sa timom ). Tako da bi bio red da na sebe i zasluge za pravovremen ulazak u boks s obzirom da ne tr-u čulo kako je izjavio da su prednje gume izgubile grip i da ulazi u boks.


      0
      0

      0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Ne kažem da Hamilton nema zasluge u ovoj odluci, dapače, to je bila baš njegova odluka i tom je odlukom on došao do pobjede. Htio sam samo naglasiti da je u ovakvim uvjetima uvijek lutrija i sreća je vrlo bitan faktor pa nikoga ne treba uzdizati zbog toga (kao što to Britanci uvijek rade s Lewisom), a ni ne treba biti previše kritičan (khm Kimi) ;)


      0
      0

      0
  3. Filja Prikaži

    No siki riki,u jos deset utrka se stignu cudesa napraviti.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.