Hamilton upozorio suparnike: „najbolje od mene i Mercedesa tek dolazi“

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 4 min 28 komentara

Lewis Hamilton vjeruje kako on sam, ali i Mercedes kao momčad mogu samo napredovati ove sezone.

Hamilton je pobijedio četiri od šest utrka ove sezone, ali je nakon pobjede u Monaku ocijenio svoju vožnju u dosadašnjem dijelu sezone prosječnom te rekao kako unatoč uspjehu, nije uspio izvući sav performans iz svog bolida.

Britanac je pobijedio u napetoj utrci u Monaku, tijekom koje se mučio da dođe do cilja zbog potrošenih guma, dok ga je Red Bullov Max Verstappen cijelim putem neumoljivo lovio do same završnice. Ovom pobjedom je Hamilton povećao vodstvo u ukupnom poretku nad svojim momčadskim kolegom Valtterijem Bottasom, koji je utrku završio na trećem mjestu. Ta razlika sad iznosi 17 bodova, dok razlika u odnosu na Ferrarijevog Sebastiana Vettela, koji je bio drugi, iznosi 55 bodova.

Mercedes je pobijedio svih šest utrka dosadašnjeg dijela sezone, a Hamilton nije završio utrku niže od druge pozicije. Međutim, on vjeruje da najbolje tek dolazi.

„Definitivno vjerujem kako je bio poprilično prosječan performans s moje strane – možda iznadprosječan, ali sve u svemu poprilično prosječan performans u ovih prvih šest utrka.

Mislim da sam izvukao najviše što sam mogao. Stigao sam pripremljen, ali što se tiče izvlačenja pravog performansa iz ovog bolida, mislim da sam se mučio malo s tim u ovih šest utrka.“

– Lewis Hamilton

Hamilton je i prošlih sezona imao sporiji ulazak u sezonu prije nego što bi se u potpunosti počeo osjećati ugodno u bolidu.

„Bez sumnje će se to poboljšati sa znanjem koje se dobije tijekom sezone, utrku po utrku. Očekujem da će se stvari poboljšati, kao što će to biti [slučaj] za sve nas. Nadam se da ću u određenom trenutku moći dešifrirati probleme koje sam imao dosad i vratiti se u formu koja je u meni. Hoće li se to dogoditi iduću utrku ili za deset utrka, ne mogu reći, ali sam jako, jako fokusiran.“

– Lewis Hamilton

Njegova prednost u odnosu na Vettela se već sad čini gotovo nedostižnom. Monako je bio prva utrka ove sezone gdje je Ferrari uspio dovesti jedan od svojih bolida na drugo mjesto.

Zaostaju za Mercedesom za 118 bodova u ukupnom poretku konstruktora. Međutim, Ferrarijev šef momčadi Mattia Binotto je bio optimističan nakon Monaka jer su ostali u borbi i jer iduća runda u Montrealu nije odlučujuća.

„Utrka u Kanadi nije zadnja ove sezone. Neophodno je da se nastavimo poboljšavati sa svakom utrkom. Razvili smo program koji će riješiti probleme koji su nastali ove godine.“

– Mattia Binotto

Vettel je istaknuo problem koji Scuderia trenutno ima šaleći se o, kako ga je on nazvao, „liku za grip“. Unatoč prvom drugom mjestu ove sezone, Vettel ne očekuje neki veći napredak u Kanadi.

„Radujem se narednih tri, četiri, pet utrka. Očigledno se trebamo pobrinuti da poboljšamo bolid. Jednostavno moramo staviti više gripa na bolid. Ali čini se da se taj lik skriva jako dobro. Ne znam gdje je trenutno, tako da ako ga nađete, ili imate broj od tog lika za grip? Ali mi ga tražimo već neko vrijeme. Ne mislim da ćemo uspjeti otkriti neke tajne.“

– Sebastian Vettel

Zato Hamilton i Mercedes očekuju kako će biti jači na narednoj utrci. Dovest će svoj prvi poboljšani motor sezone u Kanadu.

„Znam da ekipa u tvornici radi na razvoju [motora]. Tako da očito ćemo vjerojatno na idućoj utrci imati novi motor pa će se bolid nastaviti poboljšavati, kao što ćemo i mi.“

– Lewis Hamilton

Odgovor

28 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kraj ovakvog bolida, nedostojne konkurencije i Bottasa od kojeg ocekujem pad nakon nekoliko trijumfa Lewisa bi bilo sve ispod ocekivanja. Realno Bottas nije njegova liga i pitanje kakav bi start imao da nisu toliko bolji od konkurencije. Odvezao je Bottas dve dobre trke no sumnjam da moze pratiti taj ritam cijelu sezonu. Sada bi trebao nanizati 3 pobjede da ga ponovno ulovi. Dok Rb mozda se priblizi krajem sezone a za Ferrari mislim da ce rano prebaciti fokus na iducu godinu. Tako da svakako se slazem s Lewisom, Bottasa ce pobjediti relativno lako dok sumnjam da itko drugi moze prinjusiti toj borbi. Jednostavno nevjerujem da netko tko je sa onim Mercedesom ostao bez pobjede (pomalo nesretno ali ipak je) i zavrsio 5 u poretku da moze biti konkurencija Lewisu tokom cijele godine. Jesino u slucaju nekog bas veliko peha Lewisa a da to ovaj maximalno iskoristi. Gledano s bodovne strane tesko da moze bolje od ovoga za Mercedes. Izgubili su do sad 7 bodova.



    8
    7

    1
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Vec se 5 utrka govore stvari poput “Realno Bottas nije njegova liga…”
      Lewis je proslavio prošli PP kao rijetko kada, to dovoljno govori o Bottasu.



      9
      4

      5
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Da, ali jedna stvar je uzeti PP, a druga biti kroz utrku brži.
        U utrkama je redovito Lewis brži, a i znamo da kako sezona odmiče diže formu, Bottas još nikad nije držao formu kroz cijelu sezonu.
        Ne kažem da je nemoguće, ali ako uz ovakvu formu i Lewisovu koja nije na vrhuncu ne vodi u poretku biti će teško kad Ham krene dizati formu.



        4
        2

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Realno Bottas je 3 godine u timu i pokazao je daleko daleko manje. Lewis ima u te 2 sezone i 6 utrka ni manje ni vise nego 25 pobjeda a Bottas 5. Mislim da to slikovito odrazava na ono o cemu pricam. Ili da spomenem broj osvojenih bodova ili PP a kroz sve tri sezone. Ove godine ima Mercedes daleko bolji bolid nego prosle dvije godine samim time je Bottasu lakse nego proslih sezona kad je konkurencija postojala. Sada doslovno ga moze sa sigurnog drugog mjesta izbaciti netko kao Max u Monacu. Vidjeti cemo sto ce biti i kako no vec sada je 4-2 u pobjedama a Bottas je razvalio Melburne no nakon toga bas i nije pokazao da je na tom nivou i dalje nego ga trenutno iznad ostatka drustva drzi superiorni Mercedes jer bi u protivnom razlika bila vjerovatno i veca. U Kanadi se Bottas do sada nije nesto proslavio pa cemo vidjeti dali je u nekim utrkama koje je proslih godina relativno lose odvezao zbilja napredovao ili je to bila jedna ” lasta koja necini proljece”. Najveca razlika proslih sezona i ove je u bolidu Mercedesa pa bi u slucaju losijeg vikenda Lewisa proslih godina pobjedio Max Vettel ili Riciardo dok sad to moze pokupiti lako Bottas jer ostatak drustva nije ni blizu pa cak ni u Monacu gdje je proslih godina Mercedes bio ipak u drugom planu. Biti cemo pametniji kroz par utrka odnsno po meni do Belgije ili Monze gdje Bottas nema neke zapazene rezultate kao gore spomenute utrke ili Madarska, RB Ring, Silverstone itd…Ove utrke su proslih godina bile ili Vettelove ili Lewisove stoga ovdje ako Bottas napravi koju pobjedu onda mozemo vjerovati da Bottas moze nesto vise a do tad sumnjam u to.



        3
        2

        1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Hamilton bi protiv Bottasa uzeo naslov i da on vozi ovogodisnji Ferrari..



        2
        -2

        4
      • avalon Prikaži

        bottasa se konstatno podcjenjuje , bilo u timu ( najbolji pomočnik , ugovori samo za jednu sezonu ) bilo ovde . Alonso1983 spominje loš plasman lani i kako je VB “sa onim Mercedesom ostao bez pobjede i zavrsio 5 ..” uz napomenu da je to bilo “pomalo nesretno ali ipak je” no to izgleda da ne uzima u obzir . rusija nije bila nesretna ali je VB “izgubija” pobjedu zbog tim odredbe da propusti lewisa . te dvi pobjede bile bi “mršav” rezultat sezone ALI sa njima bi VB sezonu završija na 3. , a ne na 5 . mistu ;) LH je lani ima 11 pobjeda , 2 ( baku , soči ) direktno može zahvalit VB , a bilo je i onih “indirektnih” di je VB odlično odrađiva ulogu “najboljeg pomoćnika” lewisu . ne bi se složija ni sa smr201 koji piše “Bottas još nikad nije držao formu kroz cijelu sezonu.” jer 2017. ( njegova prva sezona za merc ) od 21 trke 13 je završava na postolju s tim da je u španjolskoj odusta u 38 . krugu dok je bija 3 . možda bi i tu završija na postolju . btw , 2017 . je i lewis završava na postolj 13 X isto ka valtteri . analogno pisanju smr201 znači li to da ni LH nije drža top formu cilu sezonu jer englez je zna završavat trke i 9 . ( meksiko … krug zaostataka ) , 7. (MC ) , 5. ( baku ) , 4 . ( rusija , mađarska , austrija , brazil ) ? uostalom na portalu je krajem 2 . miseca 2019. pisalo “Mercedesov Valtteri Bottas vjeruje da Mercedes neće favorizirati Lewisa Hamiltona na početku ove sezone. ” nije demantirano iz mercedesa , rezultat toga za sada je 3 Vs 2 za VB u Q i 4 Vs 2 za LH u pobjedama . lani je u Q bilo 11 Vs 2 za lewisa . uostalom da nije bilo maxa valtteri bi njavjerovatnije završija na 2. mistu i sad bi razlika između njega i lewisa bila 14 bodova . nije puno zar ne ? ;) btw još mi je nešto “upalo u oko” .. u 3. misecu je izjavija “Nemam puno toga pozitivnog za reći o Pirellijevim novim gumama” kaza je da su gume pretvrde i kao “dokaz” je stavija video u kojem njegov pas pokušava zagristi gumu, i kaza da je čak i Roscoe zaključio da su gume pretvrde. u MC je “tražija” čudo , a donile su mu ga te tvrde pirellieve gume . da su bile mekše pitam se na kojem mistu bi završija trku ?



        4
        -5

        9
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @avalon
        Zašto bi bilo podcjenjivanje ako kažemo za nekoga da je lošiji od vozača za kojega se većina nas slaže da je najbolji na gridu trenutačno i jedan od najboljih ikad?
        To samo znači da nije na toj razini.
        Da uzmem analogiju iz nogometa ako kažemo da Hazard nije dobar kao Messi ili CR to ne znači da nije odličan.
        Da Bottas nije vrhunski vozač ne bi ga Mercedes uzeo kad su mogli uzeti bilo koga drugoga sa grida osim Maxa i Vettela.
        Od tih 13 postolja 2017. Lewis uzima 9 pobjeda, a Valtteri 2 to je razlika.
        Nekako sumnjam da bi Bottas u Njemačkoj došao sa začelja do pozicije za pobjedu ili u Silverstoneu došao do drugog mjesta nakon što se izvrtio u 3.zavoju.
        Opet to ne znači da je loš, nego samo da nije na razini jednog od najboljih ikad, meni to nije podcjenjivanje.



        6
        4

        2
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        @avalon nije 3:2 za Bottasa u Q, već je omjer 3:3. U PP jest 3:2, ali Hamiltonova bolja startna pozicija u Bahrainu je od velikog značaja za 4:2 omjer u utrkama, tj. pobjedama ;)
        To što Bottas ima trenutno više PP, nije mu donijelo prednost nad Hamiltonom, kao što Hamiltonu nije donijelo titulu 2016. protiv Rosberga :D



        2
        2

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        @avalon svi su oni imali peha lani, i Vettel i Max i Kimi. Sto da Max nije se izlupo i izvrtio prvih 6 utrka? Bio bi drugi…. Baku je izgubio pobjedu jer je naletio na komad od necijeg bolida i na to je mogao utjecati da nije vozio tom putanjom odnosno ni imao bas srece. Jedinog gdje je mogao profitirati je Rusija da nisu pustili Lewisa na P1. No kao sto rekoh gore, i drugi su imali daleko vecih problema nego Bottas. No to sto kazem da nije lani ostvario pobjedu i da je zavrsio peti nije omalovazavanje nego usporedba sa Lewisom za kojem smatram da je dosta bolji vozac. To sto ja mislim da je Lewis bilji ne znaci da mislim da je Bottas neki tumplo koji nema pojma. Bas naprotiv smatram ga boljim npr od Kimija sto nekima takoder nece sjesti. Pa tako mogu u nedogled, no cinjenica je da je Lewis zadnje 2 sezone i 6 utrka u zivotnoj formi, iz svake situacije gotovo uvijek izvuce maximum . U saniranju stete je takoder brutalan kao u utrkama npr VB njemacka isl….. Kraj njega je proslogodisnji Mercedes izgledao kao dominantan stroj a u Bottasovim rukama kao prosjecan bolid koji niie u stanju izazvati Vettela i Ferrari. E to je ta razlika koju ja vidim izmedu njih dvoje.



        6
        4

        2
      • avalon Prikaži

        smr201 … valjda pišem mandarinski kineski pa je malo teško razumit . kad kažem da ga se podcjenjuje u timu je li to točno ? naravno da svoga vozača “promovirat” u najboljeg pomoćnika ili mu produžavat ugovor tek za jednu sezonu nije podcjenjivanje zar ne ? kad se lani na portalu pisalo ( pa i PRVE sezone VB u mrecedesu ) kako on i nije neki vozač je li to bilo podcjenjivanje ? naravno da nije zar ne ? vidiš sada ti npr pišeš “Da Bottas nije vrhunski vozač ne bi ga Mercedes uzeo…” na tvoju primjedbu kako “Bottas još nikad nije držao formu kroz cijelu sezonu.” napišem kako je PRVE sezone za mercedes ostvarija 13 podija ( šta bi značilo da je zadrža formu gotovo cilu sezonu … bar po meni ) ti repliciraš kako je LH uzeja 9 pobjeda , VB tek 2 ( iako sam nabrojia trke di je lewis ima “pad” forme sudeći po plasmanima ) ali … “zaboravljaš” jednu činjenicu ( šta mnogi “zaboravljaju” ) da je VB uvjetno rečeno bija rookie u timu mercedesa 2017. znam , po mnogima je prilagodba na bolid vjerovatno podosta različit od williamsa koji je VB vozija 2016 . nepotrebna jer valjda je bolid bolid zar ne ? a da se podsjetimo npr prelaska kimija iz lotusa u ferari ? btw prije dolaska u ferrari kimi je ima iza sebe 192 trke , 11 sezona ( VB prije dolaska u mercedes 77 trka , 4 sezone ) pa je prvu “povratničku” sezonu u ferrariu završija prvenstvo na 12. mistu sa 106 bodova manje od kolege alonsa koji je u ferrariu bija “veteran” . već 2015. kimi je prvenstvo završija na 4. mistu ;) istina , ferrari je isporučija bolji bolid ali i kimi se privika na bolid . znači u odnosu na VB preiskusni kimi je treba sezonu prilagodbe , a neiskusniji valtteri je u novom timu treba šta ? ravnopravno parirat lewisu kojemu je 2017. bila 4. sezona u mercedesu i koji je sa tim timom već osvojia 2 titule ? vjerovatno sam ja za razliku od mnogih glup kad mislim da nije baš “bezbolno” preći iz jednoga bolida u drugi . rijetki su prelaskom odma “pohvatali konce u novom timu/bolidu …. max u RB , seb u ferrariu … čak je i LH prelaskom iz McL u mercedes zahvaljujući kimiju koji zbog problema oko financija kimi nije odvozija zadnje 2 trke pa je zbog toga LH umisto vjerovatnog 5. mista završija na 4. sa tek JEDNOM pobjedom . čak je i vozaču njegovog kalibra treba period prilagodbe ! ima jedna izreka ” iz povijesti svaki put iznova učimo da ništa nismo naučili” jer bliska povijest je pokazala da omalovažavani rozberg od mnogih nazivan posprdno barbikom koji nije moga parirat lewisu ( koji je po meni od dolaska ima određene beneficije pred rozbergom … npr nekoliko tim radiaj brawna “prema” nici već prve sezone LH u mercu ) je osvojia titulu ! čudo zar ne ? nisam napisa da će to uradit ili da može VB ali smeta mi podcjenjivanje jednog zaista odličnog vozača . zar niko nije obratija pažnju na njegovu izjavi ( koju sam napisa ali izgleda za kur ) “Mercedesov Valtteri Bottas vjeruje da Mercedes neće favorizirati Lewisa Hamiltona na početku ove sezone. ” nij e demantirana iz tima ;) niko od vas nije obratija pozornost ni na “opasku” kako je VB svojim vožnjama pridonija nekim pobjedama LH . btw , “Od tih 13 postolja 2017. Lewis uzima 9 pobjeda, a Valtteri 2 …” a , da provjeriš šta si napisa ? u svojoj rookie sezoni VB je ostvarija 3 , a ne 2 pobjede + još 10 postolja ;) nije loše da novopridošlog zar ne ? ako je to bilo loše pogledaj ti i drugi kakave je rezultate ostvarija kimi dolaskom u ferrari iz lotusa ;) “Nekako sumnjam da bi Bottas u Njemačkoj došao sa začelja do pozicije za pobjedu ili u Silverstoneu došao do drugog mjesta nakon što se izvrtio u 3.zavoju.” u F 1 je puno toga moguće ovisno o “konfuznosti” trke ( npr mokra staza , izlazak SC , strategija itd ) jer siti se npr mađarske 2015 . kad je alonso u LOŠEM McL ( 9. od 10 timova u kostruktorskom prvenstvu ) starta sa P 15 , a na kraju završija 5 . ispred lewisa koji je starta sa P 1 , završija 6 . u mercedesu kojim je te sezone osvojia vozačku , a merc konstruktorsku titulu . i bilo bi dobro da ne pretjeruješ kad pišeš kako je LH u njemačkoj starta sa začelja jer P 14 nije začelje . a oboje znamo da je pobjedija zbog gluposti seba ;) usput i VB je u britaniji 2014. starta sa P 14 , a završija trku na 2. mistu i to u williamsu šta mi se čini malko teže ostvarit nego u ovakvom mercedesu . poanta koju ne shvaćate ili ne želite shvatit ( valjda ) da nikoga ko je blizu vrha ne treba otpisivat posli 6 trka , a za to vam može poslužit “rozbergov poučak” kojem niko nije dava šanse ( ka ni bottasu ) ali … dogodilo se zar ne ;) ne veličam VB , ne kompariram sa LH ali da nije bilo maxa sada bi razlika među vozačima mercedesa bila 14 bodova mada ni 17 nije nešto preveliko , nedostižno . naravno , veće šanse dajem lewisu no ni ne zaboravljam “rozbergov poučak”



        4
        2

        2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Napisao si da ga se podcijenjuje bilo u timu bilo ovdje.
        Moj replika se odnosila na ovo “bilo ovdje”.
        Ne kažem da ga nitko ne podcjenjuje, nego da ga ja ne podcijenjujem kada kažem da nije na razini Lewisa i to sam vrlo lijepo argumentirao.
        A ako je Njemačka splet okolnosti (iako i bez Sebove gluposti bi Ham završio 2.ispres Bottasa makar je startao 14.), Silverstone nije, ja ne znam za slučaj da je Bottas završio utrku ispred Hama u situaciji kada je startao više od par mjesta iza i prešao ga na stazi, ovdje je Ham bio zadnji nakon 3 zavoja i opet prešao Bottasa na stazi.
        Zapravo ne sjećam se uopće slučaja da je Bottas prošao Hama na stazi, osim Australije ove godine, ali se ne mogu sjetiti u ovom trenutku ni jednog drugog slučaja.
        Ham je Bottasa samo ove godine prošao 3x ako se ne varam (Kina, Špa, Bahrein)
        A spominjanje “zaboravljanja” bi ti imalo više na težini da ti ne “zaboravljaš” tj. spominješ Hamove utrke di nije držao formu bez da ispričaš cijelu priču, dovoljno teksta napišeš da možeš sve uključiti hvala Bogu.
        Dakle dva najgora rezultata Hama koja si nabrojao 9.Maxico – Vettel mu buši gumu u prvom zavoju nakon što ga je Ham prošao na stazi (bez toga bio bi ispred Bottasa), a 7.mjesto MC Ham startao izvan top 10 jer je zadnji brzi krug morao prekinuti zbog Vandoorna koji se zabio u zid kod bazena.
        Ne možeš opravdavati Bottasave lošije rezultate kojima je kumovala nesreća, a Hamove ne spomenuti, nego ispada da je Ham bio 9.u Mexicu jer je imao loš vikend, a bio bi 1.ili 2. u toj utrci da se Vettel nije zabio u njega.
        2013. u Hamovoj rookie sezoni u Mercedesu, MB je ostvario 2 pobjede jer još nije bio bolid za naslov, tj.RB se prošetao do titule a Vettel dobio 9 utrka zaredom.
        I od te dvije je ostvario jednu tako nije loš rezultat.
        Bottas je 2017.dobio najbolji bolid na gridu, ali slažem se da treba period prilagodbe svakako.
        Naravno da ga se ne može otpisati nakon 6 utrka, par kvarova i situacija se jako brzo promjeni.
        Isto tako Rosberg je 2016. nakon 6 utrka vodio za 24 boda, a Bottas sad ima deficit od 17 bodova, tako da mu je situacija puno teža.
        Poanta mog prvobitnog komentara je bila da Bottas vozi najbolje u životu, Ham ne vozi na maksimumu, a svejedno vodi u prvenstvu, tako da isto kao i ti mislim da će Bottasu biti teško preokrenuti situacija bez nekih nepredviđenih situacija.
        No opet ponavljam da JA osobno kada kažem da Bottas nije na Hamovoj razini to ne govorim kao uvredu jer smatram da je rijetko tko u povijesti F1 na njegovoj razini.
        Za ovaj protal i druge te za ostale kolege ovdje ne mogu govoriti, ali za sebe mogu.



        3
        0

        3
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        A ako je Njemačka splet okolnosti (iako i bez Sebove gluposti bi Ham završio 2.ispres Bottasa makar je startao 14.)

        Pa nije on zbog Vetelovog odustajanja došao do pobjede sa drugog mjesta, nego ga je taj splet okolnosti doveo do pobjede sa četvrtog mjesta. Jer su Bottas i Kimi otišli u boks pod SC-om. I onda poslije SC-a Bottas dobio naređenje da ga ne napada… A bilo je tu još spletova okolnosti, kao na primjer da je Kimi izgubio poziciju od Bottasa zbog smetanja vozača koji je zaostajao za krug. Pa mu je i to išlo u prilog, jer bi se na novim gumama barem Kimi borio protiv njega, ako nebi Bottas…

        Bottas vozi najbolje u životu, Ham ne vozi na maksimumu

        A po čemu to određuješ? Jer tako Hamilton kaže?



        2
        1

        1
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Nevjerojatna momčad. Svaka čast na dobro odrađenom poslu!

    Sad je na drugima da unesu atraktivnost u Formulu 1 – FIA mora bolje, F1 šefovi moraju bolje, druge momčadi moraju bolje.



    6
    6

    0
  3. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Odličan si kao voza, po meni i najbolji ali možda si pre siguran u sebe i bolid….nikad se ne zna što se može dogoditi!



    3
    1

    2
    • Ayrton Senna
      Lakinen Prikaži

      Mene je vise strah bilo kada su svi stavljali Ferr kao favorite i kada su ih dizali u nebo sa nekim imaginarnim i fantomskim prednostima,sad kad pocinju da se velicaju tek ocekujem bolje rezultate od Scuderije,najgore je podcjeniti protivnika



      3
      2

      1
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        Mislim da on nije htio podcijenjivati,no biti toliko siguran u formuli 1 je neozbiljno,već slijedeću utrku se može nešto promijeniti.znam da je dobio poslije svih utrka veliko samopouzdanje ali…..veliko je pitanje Ferrari,jeli odustao od ovogodišnjeg bolida ili misle nešto promijeniti,iako mislim da bi (kad je sve posloženo)Leclerc moga koji put ugroziti Hamiltona,Vettel mi sve više izgleda nesiguran…



        1
        -3

        4
  4. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Čeka se novi motor. Puno se očekuje od njega.
    Ukoliko izjednače snagu motora sa Ferrarijem, čeka nas prilično dosadna sezona. Jedini jocker bi mogao biti Bottas, ali nisam uvjeren na duže staze da on može preokrenuti situaciju u svoju korist.
    Što se tiče njegove forme, djelomično se slažem. Zadnje dvije utrke su mu dobro popravile prosjek.
    Iznenadilo me je koliko je strog prema sebi.



    4
    3

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pitanje je koliko je uopce Ferrari jaci po pitanju snage jer vec max brzina moze zavisiti o kolicini downforcea kojeg RB i Mercedes imaju vise i zato su brzi u sporijim djelovima staze a samim time kompromitiraju mozda potencijalnu brzinu na pravcu kakvu ima Ferrari. Ono sto zelim reci je da Ferrari ima dabar aero paket sa dovoljnom kolicinom downforcea mozda nebi bio toliko brz na ravnom.


      0
      0

      0
  5. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Pa nisi li jučer odvezao najbolju, najtežu, naizazovniju, strateški najzajebaniju, itd,…. trku u životu?
    Ili jednu od najboljih, najtežih, naizazovnijih (dobro najizazovnija je, sam je rekao), strateški najzajebanijih….trka i “spasio tim” po riječima tvog šefa?

    “Gledajući općenito u automobilu – gume, strategija, okolnosti s Maxom iza… Bio je ovo najveći izazov kojeg sam ikad imao, mislim.”
    “Zaista, zaista sam sretan što sam ovo uspio.”
    “Još ne mogu vjerovati da sam pobijedio, iskreno. Ne znam kako sam to danas uspio.”

    Ali ne sumnjam da će biti još bolje. :chill:



    7
    7

    0
  6. Master_F1 Prikaži

    U prvih 5 utrka imali smo (nadali se) borbu između Merca i Ferrarija. Sada imamo dvije borbe, Ham-Bottas i Ferrari-Red Bull. Pošto su sada dvije borbe očekujem zanimljivije utrke i dvoboje u nastavku sezone.



    2
    2

    0
  7. Williams
    Montoya Prikaži

    Lako moguće da je u pravu i da će rasturit svih ove sezone.

    Na našu žalost


    0
    0

    0
  8. Sebastian Vettel
    Facooo Prikaži

    Jedno pitanje… da je vodio ovako sad superiorno ferrari…. koliko senzora bi imao do sad… jer ovje godine ako se secate imale vec u monako senzore …



    6
    2

    4
  9. Grgastrga Prikaži

    …sve kužim- al’ jedino kaj nisam skužil je ; dali je njegov performans ove sezone bio prosječan ili iznadprosječan???
    ???


    0
    0

    0
  10. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Merc je razvalio i razvaljuje u eri hibrida, mislim da Šumijevi rekordi padaju i to več ove sezone poneki.


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Možda broj pobjeda u sezoni (ima 4 pobjede i treba mu još 10 pobjeda u narednih 15 trka, da ostvari rekord), kao i broj podijuma u sezoni (ima ih 6, treba mu još 12), te broj uzastopnih podijuma (trenutno je na nizu od 8, takođe mu treba još 12 podijuma u nizu). :kokice:
      Za ukupan broj pobjeda biće mu potrebno svih 15 pobjeda do kraja.
      To su onako, oni bitniji rekordi.



      1
      1

      0
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Ironija je da je sam Šumi dao veliki doprinos u stvaranju ovog monstruma od ekipe



      1
      1

      0
  11. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Vratite na “scenu” deblje gume i imat cemo zanimljivu sezonu .
    Mercedes ce i dalje biti dobar ali ne 0,7 sec …tanke gume pogoduju Mercedesu da ucvrsti dominaciju.
    Da ne bi neko pogrešno razumio – Mercedesu kapa dole – ali ovako je preeedosadno.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.