Hamiltonu četvrta pobjeda sezone na uzbudljivoj VN Monaka!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 5 min 130 komentara

[glasovanje utrka=”106″]

Lewis Hamilton stigao je do četvrte pobjede sezone nakon iznimno uzbudljive utrke na ulicama Monte Carla. Ciljem je drugi prošao Max Verstappen, koji je cijeli drugi dio utrke pritiskao Hamiltona, no zbog kazne od 5 sekundi klasificiran je na četvrto mjesto.

Drugo mjesto tako je pripalo Sebastianu Vettelu, dok je treći na kraju završio Valtteri Bottas nakon kontakta s Verstappenom u boksu koji ga je bacio iza Verstappena i Vettela na stazi, a Nizozemcu donio spomenutu kaznu.

Peto mjesto i bod za najbrži krug pripao je Pierreu Gaslyju, dok se na šesto mjesto s devetog probio McLarenov Carlos Sainz. Odlične bodove za Toro Rosso osigurali su Kvjat i Albon sedmim i osmim mjestom. Ricciardo je na kraju završio tek deveti, i to zahvaljujući kazni od 5 sekundi za Romaina Grosjeana kojem je pripao samo jedan bod.

Charles Leclerc nije uspio u proboju kroz poredak, nakon kontakta s Hulkenbergom buši gumu i zbog prevelikih oštećenja na bolidu odustaje u 18. krugu utrke te do kraja ostaje jedini vozač bez plasmana.

Start utrke je prošao bez incidenata i bez promjena u samom vrhu. Hamilton i Bottas uspjeli su zadržati 1-2, unatoč vrlo dobrom startu Maxa Verstappena. Daniel Ricciardo je uspio proći Kevina Magnussena za peto mjesto, dok je najveći gubitnik u top 10 bio Kvjat koji je izgubio dva mjesta.

Zanimljivost početnom dijelu utrke davao je Charles Leclerc koji je startao s 15. mjesta. Vidjeli smo odlično pretjecanje nad Landom Norrisom u Grand Hotelu, a zatim i sjajno pretjecanje Romaina Grosjeana u Rascasseu za 12. mjesto. Na njegovu žalost, u idućem, 9. krugu taj potez ne prolazi u borbi s Nicom Hulkenbergom. Leclerc udara u Renault i buši svoju stražnju desnu gumu. S obzirom ana to da je morao odraditi puni krug s takvom gumom, ona se u potpunosti raspala i osim što je izazvala velika oštećenja na njegovom bolidu, izazvala je i prvi te jedini safety car dana u 10. krugu.

Priliku u 12. krugu iskorištavaju vodeći, Hamilton, Bottas, Verstappen i Vettel odlaze po svježe gume. Mercedesi uzimaju medium, a druga dvojica uzimaju hard, no za Bottasa taj medium nije trajao dulje od jednog kruga. Max Verstappen agresivno izlazi iz boksa i udara u Bottasa. Nizozemac je prošao naprijed, a Bottas je zbog straha od oštećenja gume ponovo ušao u boks, ovaj put na hard. Verstappen je za taj incident zaradio 5 sekundi kazne koja ga je kasnije koštala podija.

U 16. krugu dolazi do gužve u Rascasseu slične onoj iz glavne utrke Formule 2, no dečki iz F1 uspjeli su sami riješiti problem. Giovinazzi je izvrtio Kubicu čiji je bolid zablokirao sve od 15. mjesta, no svi su se nekako uspjeli vratiti u utrku bez intervencije sudaca. Leclerc odustaje dva kruga nakon toga, a Giovinazzi dobiva 10 sekundi kazne zbog izazivanja incidenta.

Iako se cijelo vrijeme najavljivala kiša, ona na kraju nije stigla. Ipak, uzbuđenja nije nedostajalo do samog cilja, i to zahvaljujući Mercedesovoj odluci da Hamiltona stavi na medium. Hamilton je praktički cijeli drugi dio utrke čuvao gume, morao je odraditi 67 krugova na tom setu i zato je cijelo vrijeme u mjenjaču imao Maxa Verstappena. Verstappen je pritiskao, ali prave prilike za napad nije bilo. Jedini pokušaj bio je pomalo banzai napad u Nouvelle šikani na izlazu iz tunela u 76. krugu utrke gdje dolazi do kontakta gumama. Srećom, obojica su prošli bez oštećenja i završili utrku u istom poretku.

Verstappen je tako na stazi ostao drugi, ali je zbog minimalnih zaostataka Vettela i Bottasa s kaznom pao na četvrto mjesto. Pierre Gasly je zahvaljujući novom setu softa stavljenom u 63. krugu stigao do boda za najbrži krug.

Najveći gubitnici u sredini poretka svakako su Ricciardo i Magnussen koji su startali iz trećeg reda i prije boksova držali peto i šesto mjesto. Oni su, kao i vodeći, ušli u boks pod safety carom, no zapeli su u vlakiću tada 11-plasiranog Kimija Raikkonena koji je tek nakon 46 krugova promijenio soft. Ricciardo je uspio izvući deveto mjesto uz Grosjeanovu kaznu, a Magnussen je ostao tek 13. nakon mišićave borbe sa Sergiom Perezom.

Ovo je 77. pobjeda u karijeri za Lewisa Hamiltona kojom je povećao prednost u odnosu na Bottasa u ukupnom poretku. Također, ovo je prva ovosezonska utrka na kojoj Mercedes nije uspio uzeti dvostruku pobjedu, čime je prekinut njihov rekordni niz od 5 dvostrukih pobjeda.

Iduća utrka vozi se za dva tjedna u Kanadi!

# Vozač Momčad Krugovi Vrijeme
1 44 Lewis Hamilton MERCEDES 78 1:43:28.437
2 5 Sebastian Vettel FERRARI 78 +2.602s
3 77 Valtteri Bottas MERCEDES 78 +3.162s
4 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA 78 +5.537s
5 10 Pierre Gasly RED BULL RACING HONDA 78 +9.946s
6 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT 78 +53.454s
7 26 Daniil Kvjat SCUDERIA TORO ROSSO HONDA 78 +54.574s
8 23 Alexander Albon SCUDERIA TORO ROSSO HONDA 78 +55.200s
9 3 Daniel Ricciardo RENAULT 78 +60.894s
10 8 Romain Grosjean HAAS FERRARI 78 +61.034s
11 4 Lando Norris MCLAREN RENAULT 78 +66.801s
12 20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 77 + 1 krug
13 11 Sergio Perez RACING POINT BWT MERCEDES 77 + 1 krug
14 27 Nico Hulkenberg RENAULT 77 + 1 krug
15 63 George Russell WILLIAMS MERCEDES 77 + 1 krug
16 18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES 77 + 1 krug
17 7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI 77 + 1 krug
18 88 Robert Kubica WILLIAMS MERCEDES 77 + 1 krug
19 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI 76 + 2 kruga
16 Charles Leclerc FERRARI 16 nije završio

Odgovor

130 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Lewis, vozačino! Svaka čast, pravi majstor.

    Ovo me podsjetilo na ono kad je Senna držao Mansella iza sebe također u Monaku. ?



    20
    -14

    34
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      I moja baba bi vjerojatno Verstapena drzala iza u Monacu…



      34
      13

      21
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Tvoja baba mozda da jer ne znamo tko je i kako vozi, mozda ima potencijal, ostatak grida sumnjam da bi. I da Monako je, ali covijek nije napravio ni jednu jedinu gresku dok se branio! Ja nisam Lewisov veliki fan, ali treba sebi priznati da je danas odrzao lekciju…



        20
        3

        17
      • Ferrari
        ferrari1984 Prikaži

        @AMG daj pogledaj objektivno situaciju… Staza je takva da kao sto ti i rekoh prije da moja baba bi izdrzala sta i Ham… Pa covjek ima 50 i nesto krugova stare softove i radi krugove po nekoliko sekundi sporije od Kubice i ti to nazivas nekom genijalnoscu… Tu ti lezi odgovor da staza ne dozvoljava pretjecanje i sa skroz potrosenim gumama…
        Daj budi objektivan i saberi se…

        P.S. moja baba nema vozacku dozvolu pa samim time ovaj moj komentar dobiva jos vecu tezinu???



        19
        10

        9
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        A ovo daje još na težini. Opasne su te babe :rofl:
        https://j.gifs.com/MjVGDO.mp4



        6
        6

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Ne znam koji je smješniji komentar, ovo dizanje Hamiltona ili ovaj komentar stariji od otkrića vatre da bi njihova baba zadržala Verstappena :D


        0
        -1

        1
    • Ayrton Senna
      Ayrton_Honda Prikaži

      Jedino što je Senna iza sebe drzao bolji bolid, a Hamilton iza sebe zadrzavao slabiji bolid.



      41
      34

      7
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Williams je tada bio 1.5 do 2 sekunde brzi ovisno o stazi tako da se ovo danas ne moze mjerit. Veci je uspjeh bio prosle godine ricciardova pobjeda.

        2001. je bernoldi drzao coultharda cijelu utrku sa superbrzim arrowsom iza sebe pa nemojmo velicati previse ovo danas.



        26
        22

        4
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Potpis ZJ11 na ovu zadnju rečenicu :thumbs:
        Svejedno, meni vrlo zanimljiva i napeta trka (s obzirom da je Monaco u pitanju).
        Charles, LOL….
        Ali, sve su zakuhali jučer.
        Max skinuo Bottasa Lewisu s grbače, kazna opravdana, Vettel ni kriv ni dužan na (izgleda) najgoroj stazi za Ferrarijev ovogodišnji bolid ostvaruje najbolji plasman za Ferrari dosad (ustvari, najbolji plasman za bilo koju drugu ekipu :rofl: )
        A nisam ni sumnjao da će Max probati izvesti nešto na silu. Jače je to od njega. Mogli su obojica odustati.
        Ali neka je probao.
        Sainz DOTD.
        TR takođe dobri.
        Lord FL :klanjam:



        8
        6

        2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        A Grosjean izdržao 50 krugova na softu, lagano prateći tempo koji je Hamilton zadao…



        2
        2

        0
    • Michael Schumacher
      Lovac Prikaži

      Strašno, taj čovjek je krepki svetac i toliko smo sretni što svjedočimo njegovim čudima da ne nalazim riječi. Moja baba je 2x okrenula krunicu dok smo u strahopoštovanju drhtali na koljenima…

      Ali ozbiljno, slažem se s kolegama, drugo je kad je iza tebe daleko dominantniji bolid, a drugo je kad ti sjediš u najboljem bolidu. Uska staza koja ne dozvoljava alternative putanje i kratki do nepostojeći pravci. Dramatizira se kao da je dignuo mrtve. Svaka čast, čovjek uzeo pobjedu, ali da je danas napravio nešto posebno, nije.



      18
      11

      7
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Da, al tada je Senna držao Mansella na ćelavim gumama, a Nigel na friško zamjenjenim u superiornijem bolidu. To ne možeš nikako uspoređivati



      14
      11

      3
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      Ricci je lani držao Vettela iza sebe s 160 konja manjka.



      8
      7

      1
  2. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Ovaj bolid si zasluzio, svaka cast Lewis. Ostatak grida ovo ne bi izdrzao, unatoc sto je Monako.



    10
    -33

    43
  3. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Svaka čast Maxsu sto je cijelo vrijeme radio pritisak i Hamiltonu sto je izdrzao taj pritisak.



    18
    14

    4
  4. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    A Stroll mi najjaci ne zeli propustiti Bottasa



    11
    11

    0
  5. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Bez obzira što se ovdje jako teško pretječe, Hamilton je odradio odličan posao.



    13
    0

    13
  6. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Bravo za Hama 67 krugova na softu, vrhunski, Vettel izvukao maksimum.
    Torro Rosso i Sainz odlični i Grozni odličan posao napravio 50+ krugova na softu svaka čast.



    13
    6

    7
  7. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Utrka kao utrka nista posebno.

    Al da lewis ima srece ima, max kad god je nekog dotaknuo unistio mu utrku a lewisu nista. Kad te ide ide te.

    Mogli su vozit do sutra nebi ga obisao isto ko i prosle godine ricciardo.



    19
    12

    7
  8. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Najbolja trka sezone, ne zato što je najbolja, nego zato što je ovako dobra u Monaku.



    6
    -9

    15
  9. Honda
    Red Bull no1 Prikaži

    Leclerc zgrce sa staze nema kazne a za sta je Vestapen dobio kaznu pa ovo je tragikomicno, izasao je pola duzine auta ispred Botasa ove sudije su tragedija ovog sporta.Pa kad je Rici prosle godine sa pola motora izdrzao na prvom mjestu sta ocekivati u ovom slucaju.Neznam kako i Honda izdrza posle 65 krugova u prljavom zraku i to je za veliku pohvalu.



    9
    -23

    32
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Odi pročitaj definiciju unsafe relasea, očito da ne znaš šta je to.



      10
      7

      3
    • Rolex
      petar8 Prikaži

      Ne samo da je kazna ispravna, već će se prilično raspravljati zašto nije bila i drive through (što je inače praksa za ne-maxove), jer je izbacio Bottasa iz borbe za 1. mjesto…



      11
      7

      4
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Da baš razočaravajuče,Max je bio ispred Bot i on ga je trebao na normalan način pustuti,jer što je trebao Max. pričekati ga možda i još pustiti Vet ispred sebe.
      Sada se vidi da Hondi fali još snage.
      LH svaka čast što je izdržao i nije napravio ni jednu grešku.



      5
      -5

      10
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Nije bitno jel on bio pola bolida ispred u slucaju bokseva ako nije za cijeli bolid ispred ekipa je duzna pricekati dok onaj koji se vec krece kroz boks prodje a ovdje bi i vettel prosao. Nije maxova greska vec redbullova, a o vrsti kazne nije potrebno jer ne postoji striktno napisana kazna vec kao sto bi beusan u nogometu rekao slobodno sudacko uvjerenje.



        5
        5

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        S obzirom da je dobio najmanju moguću kaznu nema se šta žaliti, može biti biti sretan da nije dobio drive through s obzirom da je s*ebao Bottasa i koštao ga mjesta.



        5
        4

        1
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Nije nicija greska RB je to moro napravit inace bi i VET proso . MAXov problem je bio sto je njegov box bio najdalji . Isli su probat al da je jos neko reko maxu na radio da ce izac pokraj bottasa mozda do kontakta nebi doslo al to se inace neradi pa nisu bili spremni u 2-3sec reagirat Merc bi vjeroatno izbacio auto al bez sudara uvjeren sam da max nije znao sto RB radi



        1
        1

        0
      • Honda
        Red Bull no1 Prikaži

        Pa on se nije ni zalio, u ovoj trci se samo Hamilton zalio koliko se dalo primjetiti.



        2
        -5

        7
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Ma kakvih pola motora. Uopće nije imao motor. Ali je imao gume.


      0
      -2

      2
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Jedino je trgaikomicno tvoje vidjenje situacije.. Moze bit sretan sto nije dobio drive through jer bi poprilicno pao u poretku pa bi se dobro moro namucit da bude tu ti je i zavrsio..



      4
      3

      1
      • Honda
        Red Bull no1 Prikaži

        Nema potrebe uopste se raspravljti sa vama je nepodnosite Verstapena tako da me bas briga za vase misljenje koje nije zasnovano na nekom zdravom rezonu nego je bitno samo pljuvati sto vise po Maxu i Red Bulu i traziti dlaku u jajetu.



        4
        0

        4
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Niko ne pljuje po Maxu.. Nije covjek nista napravio, nije se sam lansiro iz boxa.. Ljudi su radje napravili usafe release pa se poslije eventualno nosit sa posljedicama nego da odmah padnu iza Bottasa i Vettela, ovako su mu dali kakvu takvu sansu da eventualnim prolaskom Hama odmagli naprijed.. Misljenje je da je kazna trebala bit vec, kakav god rezon uzmes..



        7
        6

        1
  10. Ayrton Senna
    Lakinen Prikaži

    Svaka cast Lewis,bravo Max



    5
    -1

    6
  11. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Not bad for Monaco



    7
    5

    2
  12. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    S obzirom koliko je Hamilton cvilio i molio za čudo, pomislio sam da gledam F1 verziju Nemoguće misije..
    I šta više čekate članovi američke filmske akademije, pa nominirajte ovog čovjeka za Oscar.. ponovno je učinio nemoguće :D



    35
    30

    5
  13. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Na ovoj stazi se prvi put desilo u ovoj sezoni da Mercedes nije na prve dve pozicije a Williams na zadnje dve pozicije.



    20
    20

    0
  14. Pirelli Hypersoft
    MarkoCro33 Prikaži

    Svaka cast Lewis! Pokazao kako se vozi, pobjeda za Laudu. :) #dankeNiki



    8
    4

    4
  15. Formula1
    f1zd Prikaži

    Hebote ne možeš vjerovati da ima panjeva (kad tako moram reći) kojima je utrka bila dosadna. Jel bi bilo zanimljivije da ga je Max prešao u 30. krugu i odvezao u daljinu? Moš mislit…pa valjda je zanimljivost u tome da ne znaš što će se dogoditi..
    Utrka odlična po meni. S obzirom da je Monako stvarno ne znam što možeš očekivatu.



    21
    13

    8
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Pa bilo bi zanimljivije, jer bi onda došao red i na Vettela, pa možda i na Bottasa… Ovako smo isčekivali čitavu utrku, i vidjeli samo jedan pokušaj napada, koji nije ni izbliza izgledao daće se završiti uspješno. Jedina mogućnost je bila da se slupaju, ili da zadrže pozicije… Ova nova pravila su nam donijela daleko bolje praćenje bolida, nema šta…



      2
      2

      0
  16. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    FOM stol sa scenaristima: “Leclerc je out, sta cemo sad?” “Daj javi Lewisu da kuka pet krugova nakon izlaska iz boksa” “Koliko da kuka?” “Ma do kraja, nek se javi 3-4 inzinjera, malo panike nek bude i onda herojska pobjeda”…Grosjean 51 krug na softu…

    Bravo Leclerc, prava si vozacina, kapa dolje i Maxu na pokusaju.

    Najbolji dio dana kada sam cuo da komentira Vetma umjesto gospodina. Sve pohvale



    20
    17

    3
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Da Vetma je odlican. Mislim da bi trebao biti stalno u ulozi komentatora. Prvi put da nitko nije pricao preko team radija. I svaki komentar mu je na mjestu



      8
      8

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Grosjean 51 krug na softu…

      Upravo to. Kuknjava samo da bi ispalo kako je učinio nešto nemoguće. A zadao tempo na kojem ga je čitav grid mogao pratiti, pa tako i Grosjean na 50 krugova starom softu… Ricciardo je prošle godine imao teži zadatak. Ali svejedno, ni on nije uradio Bog zna šta. Što nebi mogao bilo ko na ovoj stazi.



      4
      3

      1
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Veze nemas. Kukanjava je i kod drugih vozaca,samo sto ne ide sve u tv eter. Idu samo ove najzanimljivije stvari u borbi za vodece pozicije. Mislis da na team radiju,ovi ostali sute cijelu trku? To sto je Hamilton uvijek prvi,pa njegove izjave najvise idu u eter je nesto drugo.


        0
        -5

        5
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Grosjean 51 krug na softu… to je kao neki glavni zakljucak na gluposti koje valjas. Kako si to napisao,mozemo zakljuciti da se na mediumu moglo voziti 90 krugova,a na hardu 145. Zasto svi nisu kao Grosjean vozili 51 krug na softu? Kuda su poletili u boks svi u 20-30 krugu,a on u 51? Zasto su uopste vodeci vozili na hard gumama,kad bi prema tvojoj racunuci na njima 3 dana mogli voziti trku a biti sporiji?


      0
      -6

      6
  17. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Čestitke drami queenu. #MiracleHappened, #Blessed, #NoOneElseCouldDoIt. Bravo McLaren, tako se iskorištavaju gafovi ostalih.



    13
    8

    5
  18. Aston Martin
    Dooh7 Prikaži

    Navijači Ferrarija m
    ogu biti ponosni, Lujo je na glavu stavio kapu njihove boje. Čestitke pobjedniku, Max odličan, ali danas nije išlo protiv kralja pritiska.Vettel je mogao i nešto više ali jednodtavno nije išlo. Ostali prosjek.



    3
    -7

    10
  19. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Uglavnom, utrka je za Monako bila odlična.. samo šteta što kiša nije pala i što je Leclerc rano odustao.. ne sjećam se kad je u uvodnim minutama tolika pozornost bila usmjerena na Groznog i hoće li ga već jednom mladi Monegažanin prijeći.. prešao ga je i to maestralno, ali ne i sljedećeg..



    2
    2

    0
  20. Michael Schumacher
    Lovac Prikaži

    Prividno napeta utrka. U zadnje dvije sezone pogotovo vidljivo; vodeći može biti 1-2 sekunde sporiji od nekih vozača iza, ali obići je gotovo nemoguće; LeClerc je uspio jednom i kad je išao drugi put, odmah sam pomislio “nema šanse da opet” i na žalost to se i ostvarilo. Nakon SC-a utrka bi bila najdosadniji dio sezone do sada da nije bilo nabrijanog Maxa koji je koliko-toliko držao pritisak i stvari zanimljivima. Proširiti stazu barem za metar dokle god imamo ove široke bolide :)



    4
    3

    1
  21. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Dobra ona princeza, kraljica tko zna sta je ??



    12
    11

    1
  22. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Lewis je vozačina i tako je vozio danas, ali stvarno mora malo smanjiti seruckanje. Ne pomaže sebi, niti ekipi.
    Maxu se nema što zamjeriti danas. Eventualno što nije probao ranije
    Leclerc je pokušao, nije išlo. Dobra utrka 6/10



    10
    6

    4
  23. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Vozač dana? Mislim da za Monaco se treba uvest “kolovođa dana”… Poredak za ovu utrku bi bio : Hamilton, Raikkonen, Panj ( *Stroll)



    9
    7

    2
  24. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Vettel na kraju drugi pa nije ni loše…



    4
    3

    1
    • Mclaren
      raca Prikaži

      To je ono ko kad su za Mclarene govorili da osvajaju 5 i 6. mjesto jer bolji sa grida odustanu, pa onda stjecajem okolnosti….. Ovdje je Vettel, dobrim dijelom na račun Maxa dobio 2 mjesta.



      6
      6

      0
  25. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Prije svega čestitke Lewisu, bolid je odličan, al 67 krugova izdržat na ovim gumama isto treba znat…
    Max isto dobar, nije kriv za unsafe release, al po meni je dobro i proša jer moga je pokupit i drive through što je inače praksa kod unsafe releasea…
    Vettel maksimum iz Ferrarija izvukao
    Toro Rosso i Sainz odlični, šteta za Leclerca…
    Utrka s obzirom da je Monako je čak i bila zanimljiva…
    Ajmo sad u Kanadu

    P.S. ispravak autoru, Ricciardo je 9.,a Grosjean 10., dosta je izgubija pri kraju utrke



    5
    3

    2
  26. Williams
    Montoya Prikaži

    Vettel apsolutno ništa cijelu utrku a završio drugi.



    2
    -15

    17
  27. Nando
    Lux14 Prikaži

    Bravo Sainz i McLaren.
    Pohvale Vetmi na odličnom komentiranju (onaj Trulli je bio :rofl: ).



    8
    7

    1
  28. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Kakva utrka majko mila napeta od pocetka do kraja. Hamilton je mrcina i vozac i pol. Sve vise mi se svidja i sve veci respekt imam prema njemu. Max je pokazao ove godine da je zreliji vozac. Ali morao je probat ne bi to bio max haha. Odlicno odlicno



    11
    7

    4
  29. Master_F1 Prikaži

    Danas je Lec dokazao koliko je zelen. Mogao je hladno uzeti 6. poziciju (biti ispred Sainza) bez ijednog duela na stazi. Nije se znao nositi sa osjećajima, ponijelo ga nešto deseto i napravio je najgoru stvar. Bez obzira što je Ferrari zabrljao kvale, ima utrka, punih 78 krugova. Jedan dodir, drugi dodir….puf…. and out.



    14
    12

    2
    • Michael Schumacher
      Lovac Prikaži

      Moram se složiti, ajd 1. pretjecanje, ali bio je tek početak utrke. Mogao je pričekati, pa u zadnjoj trećini stiskati ako bi bio van bodova. Onda opet da je prošlo, bio bi heroj. Malo je kao Max prije dvije godine.



      6
      5

      1
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Hm. Oni su sjebali njega jucer. A on je sjebao Ferrari ostavivši ih bez bodova. Sad su kvit



      3
      -6

      9
      • Master_F1 Prikaži

        Koliko je sjebao Ferrari toliko je sjebao i sebe. Šta sad treba da mu Gasly puše za vratom u utrci i bodovima. Red Bull već drugu utrku zaredom pokazuje koliko su jaki.



        7
        7

        0
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Haha nisam psiholog da znam sta je ovom bilo u glavi. Tako mi je njegova voznja izgledala kao da ga boli ona stvar. Agresivan i kud puklo da puklo. Ali mislim da je pitanje vremena kad ce GaslY puhat za vratom. Ne zaboravimo da se radi o ferarariju jos oni toga mogu sjebat ne sekiraj se



        4
        2

        2
  30. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    U ovoj utišanoj Formuli 1 zvuk Honde na kočenju je malo osvježenje za uši.



    7
    6

    1
  31. Mclaren
    raca Prikaži

    U svemu tome nije mi jasno da je Max išao riskantno pretjecati Lewisa i riskirati odustajanje, jer da ga je i pretekao, ne bi nikome od ostale trojice napravio razliku od 5 sek.



    5
    1

    4
  32. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    hamsta standardan. čestitke na pobjedi.
    što se nj karaktera tiče – opet kmečanje na radio. frajer vodi u prvenstvu masno, 5 puta bio prvak i on svejedno kmeči ko moja jednogodišnja kćer kad oće njam njam. svaka čast mercedesu na managmentu takvog vozača – tu su sjajni, bez ironije, tu su top. mislim da bi u ferariu hamsta bio katastrofa jer oni uopće nemaju managment vozača. to bi bilo gore nego s alonsom na kraju jer koliko god da alonso nije dao na sebe, ovaj je još tvrđi u tome.

    mrskom maxu moram čestitati, vrhunski je stiskao. čestitke hondi. veseli me da se nešto negdje događa, priključak je očit.

    ferari uspio nešto iščupati. ali prepasivno, pretužno. Sebastian je bio jako dobar, mislim da izvlači max iz bolida, nema tu se šta puno za napraviti više. mislim da mu se treba pružiti podrška jer ybga, drži ferari baš kao što je to alonso radio.
    nažalost, čini se da nj 4 godine u ferariu su gore nego alonsovih 4 po udaljenosti od naslova.

    bottas nesretno ali svjedeno — sumnjam da će se vratiti iz ovoga u igru za prvaka. lujo kad vodi onda je to to.



    12
    10

    2
  33. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Ocjena utrke 7. Stvarno sam uživao, šteta da još kiša nije začinila stvari. Bilo je uzbudljivo do kraja, čestitam Lewisu na pobjedi i sjajnoj vožnji, ali i Maxu na jako dobro odvoženoj utrci. Dvojac iz Toro Rossa nastavlja oduševljavati, Sainz izvrstan 6. , a evo i prvih bodova za Riccia. Leclerc je probao, išao je hrabro, hebi ga obilo mu se u glavu. Slijedi Kanada za dva tjedna, a svi znamo koliko je Lewis dobar na toj stazi, tako da ne očekujem nešto preuzbudljivo.


    0
    -2

    2
  34. Mclaren
    raca Prikaži

    @zeko :klanjam: :klanjam: sve Honde u bodovima



    6
    6

    0
  35. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    za Monaco odlična trka.
    bravo za Maxa i Hamiltona, prvi jer je stiskao toliko a drugi jer se dobro branio.
    LeClerk je jer malo zelen, ponijelo ga je okruženje i izgorio je od prevelike želje.
    Vettel mudro čekao da ugrabi pobjedu, al jbg ništa ovaj puta.

    a kazna za Maxa smiješna…Gio je dobio 10s za udes na stazi, a ovaj se sudario u boxu…



    10
    9

    1
  36. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Steta sto Monaco makar malo više ne pruža šanse za pretjecanje…



    3
    3

    0
  37. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Cestitke hamiltonu, i maxu vozio mu je za repom 50 krugova realno bez greske, vetel ima srece ovaj put dosta…. ali pogledajmo kazne
    Max 5 sec radi izlaza iz boxa, da su pustili botasa morali bi i vetela onda, neopravdano
    Gio 10 sec jer je pokusao napast nije upalilo
    Magnusen 5 sec jer je ostavio mjesta perezu za skrenit u sikanu na kraju ostaje bez mjesta i sjece je
    Hamilton zatvara max neostavlja mu prostara gleda u retrovizorima i sjece sikanu dobiva u odnos na vettela i botasa 3 sec kazne nema…. ili kazni sve ili nemoj kaznit nikoga (po meni bi puno bolje bilo bez ikojih kazni) a ne da opet suci donose sudljive ocjene u korist hamiltona..



    6
    -6

    12
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Po tebi bi bolje bilo bez ikakvih kazni? Znači Ver zabije Bottasa u ogradu, uništi čovjeku trku, Bottas zbog toga mora ponovo u boks idući krug i po tebi je to u redu.



      2
      2

      0
    • Pirelli Hypersoft
      Einspritz7 Prikaži

      @VRSV546
      1. Maxov pokušaj se ni ne može smatrati pokušajem pretjecanja , prednji kraj bolida mu je uspio doći tek negdje u ravninu s Hamiltonovim zadnjim kotačima – nema govora o ostavljanju prostora
      2. Hamilton je sjekao šikanu zbog udarca Maxovog bolida u kotač
      3. Tu šikanu je dozvoljeno sjeći čak i kod izravne borbe



      2
      1

      1
  38. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Šteta Bottasa, a Leclerc stvarno nema sportske sreće!



    2
    -2

    4
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      Nema on mozga a ne srece ja bi mu racun za stetu na bolidu odbio od place jer se vidjelo iz aviona da je iso na harekiri i da nije imao namjere zavrsit utrku zato kaj je izgubio razum nakon sto ga ferrari zeznuo u q1 al opet meni kolko god se staza ubrzala da nemozes napravit vrjeme za proc q1 sa ferrarijem mi je isto smjesna pogotovo kad imas wiliams a i racing point bio uzas u monacu. Zelen i zivcan ferrari bi trebo psihologa da mu podari da ga drzi mentalno uravnotezenog



      4
      3

      1
  39. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    utrka zanimljiva 8/10.

    hamsta solidno odvozio. previše kmečanja, ali dobro. ricci i kmag su bili na istoj strategiji kao i on. izdržali su , jelte.
    max dobro prošao što se tiče kazne. onaj pokušaj na kraju je proglašen racing incident…i tu je dobro prošao.
    vettel mudro do drugog mjesta.
    ili su bile reklame na areni, ili sam previše bio posvećen objedu, ali nisam vidio bio da je bottas išao dva puta u boks na početku. općenito nisam vidio period sc-a i masovnog odlaska u bokseve.
    sainz odvozio na nivou. mclaren povećao best of the rest bodovnu prednost.
    tr-i solidni, napredovali do diobe šestog mjesta u kontstuktorima.
    charles nestprljiv, ali nije imao što čekati. ne zamjeram mu.
    kao što rekoh 4 honde u bodovima nisu bile od 2001. to je vrlo dobar rezultat, mada sam priželjkivao podij.
    sve u svemu, puno optimističnije čekam kanadu.
    vetma isto solidan.



    8
    7

    1
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      To ti je arena uvjek nekak uspiju ubacit reklame u najzanimljivijem djelu utrke . I gledam i ovaj kaze reklame i kak je ostalo jos par sec u kadru f1 vidim SC reko mozda ipak ne odu na reklame al jebiga boli njih kurac



      2
      2

      0
  40. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Zašto na svim normalnim televizijama ako se prikazuju reklame se iste stave u jedan mali prozorčić sa strane? Ili barem raspodijelit ekran u dva jednaka ekrančića, jedan za reklame, drugi za utrku. Pa makar i utrka na mute, ali svejedno da se prikazuje. 8 ili 9 krugova se ukupno propusti od cijele utrke. To je desetina! Možda i više, pogotovo na stazi na kojoj je krug samo 1:15. Previše. Uz to, naši vrli komentatori i njihovi lapsusi, ne poznavanje brojeva vozača, irelevantne informacije i tako dalje… Ovo je bila zadnja utrka koju sam gledao na max tv-u. Od sada samo start i do prvih reklama i onda internet stream. Užas.

    Što se tiče same utrke, za Monaco čista desetka. Bravo za Vettela, Toro Rosso, Grosjeana i Sainza. Također Hamilton bez greške pod pritiskom, ali čovječe zbog ovakvih izjava ja ga nikada neću doživljavat kao nekog pravog i iskrenog: “That was probably the hardest race I’ve had, but nonetheless I really was fighting with the spirit of Niki.” Spirit of Niki ne bi njurgao toliko zbog guma na stazi gdje jedino da ti otpadnu bi te mogli prestić. Max kojeg nikad nisam favorizirao zbog bahatosti i nekorektnosti koje je prikazivao na stazi sve zrelije i zrelije vozi. Renault ako do kraja sezone završi 6. u konstruktorima, to neka uzmu kao da su osvojili 3. mjesto. Šteta za vozače, Ricciardo se polako pronalazi u žutom bolidu, ali Hulk kojeg sam obožavao od 2017. pa na ovamo sve više i više ostavlja dojam prosječnog vozača. Zabljesnut će još kojim 7. mjestom u sezoni, ali u globalu će više biti izvan bodova. Uz to pribrojit DNF-ove koji su još rezervirani za Renault i nema šanse da pobjede ovakav Toro Rosso, McLaren i Kimija u Alfi. Borit će se s Haasom koji ima odličan bolid, ali nekonzistentne vozače. Williams ako ništa drugo, ne kvare se. 6 utrka gotovih, nijedan DNF.



    4
    2

    2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Hulk je mogao danas biti jedan od najboljih iz sredine poretka, da Leclerc nije sjebao i sebi i njemu utrku… Obojica su startali na mediumu. Samo da su mudro sačekali da ekipa iza Ricciarda, uključujući i njega, ode prva na zamjenu, i zaglave negdje iza Williamsa (jer su svi iza Ricciarda bili nabijeni jedan iza drugug). I onda lagano izgradit prednost i preskočit ih kroz boksove.A kasnije bi mogao Leclerc pokušati ili proći ispred Hulka kroz boks, ili na stazi sa DRS-om, kada Hulk nebi imao nikoga ispred sebe da može koristiti DRS…



      6
      6

      0
  41. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Ala ovoga Hamiltona, moze pricat vise od moje punice…



    7
    7

    0
  42. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Kad Monaco ponudi ovakvu trku, prihvatiš to i zadovoljan si.
    Sretan sam, 4 honde u bodovima. Mislim da je Kvyat ostvario najbolji svoj rezultat vozeći za TR. Albon također. Gasly in no man’s land again, a Max je najuzbudljiviji vozac unazad 3-4 godine. Danas je pokusao sve i svašta, ali nije išlo. Mislim da je zasluzio kaznu, ali za incident s Lewisom ne sa Bottasom.
    Nadam se da ce i u Kanadi bit borbe za pobjedu. To je sve sto treba ovom sportu.



    2
    0

    2
  43. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Neću umanjivati LH-ov uspijeh, ali mislim da nije bio toliki problem držati Verstapena iza. Jednostavno vozi sporo i zatvara vrara u zavojima a na ravnici se odljepi uz pomoć mečkinog motora. Veću je muku imao Rici prošle godine bez struje i 160hp, pa se uspješno obranio. S druge strane da je umjesto Verstapena iza bio Rici u RB sigurno se ne bi obranio.



    5
    0

    5
  44. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Hvala Maxu na 2 pozicije. Šteta što nam nije dao još jednu. :D
    Ali stvarno su pravo pogodili sa ovogodišnjim pravilima. Stvarno se vidi golem napredak u praćenju bolida… :facepalm:
    Nikad gore nije bilo praćenje bolida na ovoj stazi. Napad je nemoguć.
    Joj Grosjean. Ne mogu da vjerujem da je na kraju, sa onom kaznom od 5 s, izgubio poziciju od Ricciarda. Nakon boksa je imao preko 35 sekundi prednosti. I svježije gume. Ali jbg, nije on kriv. Čitava kolona, na čelu sa Sainzom, pa zatim Kvyat, Albon i on, su vozili daleko sporije od Ricciarda. A svi su imali dosta svježije gume. Ta je čitava ekipa bila među zadnjim koji su obavili zaustavljanje u boksu. I na kraju je Ricciardo u zadnjem krugu došao na 4.8 sekundi, što mu je nakon Grosjeanove kazne donijelo 9. mjesto.



    5
    5

    0
  45. x1x1x1 Prikaži

    Fantastično,od ovakve pobjede izdvajati neko “kmećanje” je neprocjenjivo.Prvo,razgovarao je s svojim timom,postoji jedna stvar,mislim da je zovu logika ili tako nešto,pa ću vjerovati više njemu nego nekom x y u komentarima.Pogotovo jer su se gume mogle vidjeti na kraju utrke,pokazivao ih je.Lako je u Monacu zadržavati protivnika u slabiem bolidu?Ili ovako voziti da ne možeš prestići najslabiji bolid?Neki Rosberg je tako osvojio naslov!Bude prvi i kvalama,,odveze savršenu utrku,ali što kuka…



    1
    -1

    2
  46. Varandero Prikaži

    Hemilton je dokazal da je največji dirkač formule in on če bo prestopil v Ferrari bo pripeljal naslov prvaka.Ta ki zdaj dirkata za Ferari ne bosta nikoli prvaka f1 Vettel pet sezon 13 zmag isto oni Alonso 13 zmag lani sta imela najhitrejši dirkalnik to se vidi po Bottas ker ni mogel narediti nič ker ni na nivoju Hamiltona letos je Mercedes najhitrejši zato lahko tudi Bottas zmaga .



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.