Hamilton o Ferrarijevoj pogrešci: Mi ne preuzimamo takve rizike

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 20 komentara

Lewis Hamilton kaže da se Mercedes ne bi kockao kao što se Ferrari kockao tijekom kvalifikacija što je dovelo do ispadanja Charlesa Leclerca već u prvoj rundi.

Ferrarijev šef Mattia Binotto je objasnio da je momčad htjela Leclercu sačuvati još jedan set mekih guma, ali nisu računali s idejom da će se staza toliko ubrzati da će biti u opasnosti od ispadanja.

“Ponekad se dogodi – imate minimalno vrijeme, knock-out vrijeme, a oni će reći kakvo je njihovo predviđanje oko ubrzavanja staze i onda idete vani i napravite vrijeme pa vam kažu da ste sigurni.”

– Lewis Hamilton

“U mom prvom krugu su mi rekli da sam siguran, ali da mogu ostati vani i napraviti još krugova. Odlučio sam ostati vani i poboljšati vrijeme, pritom vidjeti hoće li se staza poboljšati. Sjedio sam u garaži dok su oni razimišljali: “na rubu smo, možda idemo opet vani, možda ne”. Oni su odabrali rizik, a mi ne preuzimamo takve rizike.”

– Lewis Hamilton

Mercedes je imao uobičajene razgovore oko planiranja za kvalifikacije kako se ne bi dogodila ovakva situacija:

“Sjednemo i razgovaramo detaljno o našem planu. Sve do prolaska u Q3 pričamo o vremenima, pripremama i svemu što ćemo odraditi. Komunikacija je konstantna.”

“Odnos je jako važan, imamo tako sjajne ljude u ekipi. Oni ne griješe nego odrade svoj posao.”

– Lewis Hamilton

Hamiltonov šef Toto Wolff kaže da shvaća kako se dogodila pogreška i kaže da je razočaran što Leclerc na svojoj domaćoj utrci neće biti blizu vrha poretka:

“Ovakve stvari se događaju. Ako koristite drugi set softa u Q1 – kažnjeni ste. Onda vam fali taj set za Q2 i Q3. Ja mislim da je ubrzavanje staze bilo puno značajnije nego što se očekivalo i zato im je falila ta jedna pozicija.”

“Šteta jer je Charles bio na 1. poziciji ranije. Ovo je njegova domaća utrka i svi navijaju za njega. Da sam mogao birati priču za VN Monaka ove godine odabrao bih borbu s Charlesom, a to se nije dogodilo, nažalost.”

– Toto Wolff

Odgovor

20 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Majstroske izjave, ali kad im Ferrari daje štofa….

    Već danas bi Binoto trebao utrku gledati u civilnom odijelu iz lože za ugledne goste.



    11
    10

    1
  2. Shell
    Roki123 Prikaži

    Lako je biti u mecki i prodavat pamet.. Dok je realno najblizi 0.7 iza njih ,vidli smo jucer sa kakvom greskom u trecem sektoru je Ham maznuo pole.



    10
    6

    4
  3. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Hamilton se nasladuje Ferrarijevoj gluposti , Toto odma takticki da malo jos zakuha frku izmedu ferrarijevih vozaca , a Leclerc da nemoze proc q1 bez da ide vise puta na stazu je sramotno po meni wiliams,racing point i leclerc sramota sto nije izborio q2 cak i sa ferrarievom greskom ako mu ferka nije namjerno metnula kad ionak samo nered radi samo ono sto sam ja vidio ove sezone je da je 2x puta bio ispred oba merca da ih zastopa a ovaj ih samo pustio jer ga boli k…. za ferrari jedino mu bitno pokopavat Vettela . Karma ga vec pocela kostat 2x sudara u q2 sad starta 16 itd….



    9
    4

    5
  4. Master_F1 Prikaži

    Ovo je drugi put da Ferrarijev vožač nema dovoljno guma za kvale. Sjetite se prvog puta, VN Bahreina kada je Vettel (tadašnji Brko ) na dva treninga u dvije minute spalio dva seta guma. Jednom se okrenuo i poderao gume a drugi put kasno kočio i napravio flat spot. I kako se to odrazilo? Odrazilo se tako što nije imao drugi set guma za Q3, već je sjedio u garaži do 3 minute pred istek i onda izašao samo jedan krug da uhvati. Da i????
    1. Da je imao drugi set, vjerujem da bi bio bolji u kvalama od Malog, jer je cijeli vikend bio brži od njega
    2. Izlazak 3 minute prije isteka vremena je jako rizičan za vozača koji nema postavljeno vrijeme, lako se moglo desiti da neko izleti ili razbije bolid, da izađe SC ili crvena zastava. I tu se Ferrari kockao, ali je dobro prošao, mogao je Vettel startati sa 10. mjesta da je bio kakav sudar ili ometanje u brzom krugu.

    Niko od injženjera ne prati koliko koji vozač ima guma na raspolaganju? Bar mi se tako čini. Ako si poderao 4 seta softa, ajde dečko evo ti medium ili hard pa idi zujaj s njima 10-20 krugova, ohladi malo…..



    2
    -2

    4
  5. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Ruganje vol.5 Može im se…Žal mi malog iako jedan safety car u pravom trenutku il kap kiše i eto ti malog jer nije zaslužio bez obzira na njegove da doma ovak izvisi..


    0
    0

    0
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Lewise ne soli ranu. Još se sjećam kako je izgubio pobjedu 2015. zbog ulaska u boks bod sc-om nekoliko krugova prije kraja. Dakle nije ni Mercedes med i mlijeko.



    2
    2

    0
  7. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Pa normalno kad je Mercedes poslozena momčad od pocetka do kraja. Njemačka masinerija.. A taljani ko taljani



    2
    2

    0
  8. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Ne radite greške jer imate odličnu ekipu u timu?!
    Jednostavno!



    1
    0

    1
  9. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Jeli zna tko neki link za internet gdje se moze pogledat trka posto nemam max tv?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.